Algemeen Zonnepanelen

Salderingsregeling
Wat houdt de salderingsregeling in? Pijl

De salderingsregeling zorgt ervoor dat de stroom die aan het elektriciteitsnet wordt gelevert mag worden weggestreept (gesaldeerd) tegen de stroom die van het net wordt gebruikt. Doordat de saldering gaat tegen hetzelfde tarief als wat er normaliter wordt betaald is dat gunstig voor bezitters van zonnepanelen. Vanaf 2023 wordt de regeling afgebouwd zodat de terugverdientijd iets oploopt, wel blijft een investering in zonnepanelen nog interessant doordat dit met kleine stapjes gebeurd.

Wat houdt de afbouw van de salderingsregeling in? Pijl

Recent is het definitieve afbouwplan van de salderingsregeling gepubliceerd. Eigenaren van zonnepanelen mogen vanaf 2023 ieder jaar 9% minder salderen. Vanaf 2031 mag er helemaal niet meer worden gesaldeerd.

Hoe werkt het terugvragen van BTW op zonnepanelen? Pijl

Het terugvragen van de BTW gaat via de belastingdienst. Daarnaast is het mogelijk om het terugvragen van de BTW te laten regelen door ons, wij werken hiervoor samen met een gespecialiseerde partij. Dit zorgt ervoor dat de klant alleen de juiste informatie verschaft zodat wij het in orde kunnen maken.

Is het mogelijk om de investering in zonnepanelen te lenen? Pijl

Vanuit de overheid is het Nationaal Warmtefonds opgericht. Het Nationaal Warmtefonds stond voorheen bekend als de Energiebespaarlening en biedt de mogelijkheid aan zowel particulieren als Vereniging van Eigenaars (VvE’s) om tegen relatief gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen (zoals zonnepanelen) te financieren.

Vaak ligt de maandelijkse terugbetaling rond de €50 en gaat de terugbetaling van de lening in zo’n 7 jaar. Hierdoor is het financieel gezien erg interessant om te investeren in zonnepanelen doordat de energierekening met een vergelijkbaar bedrag omlaag kan gaan. Doordat zonnepanelen vaak zo’n 25 jaar meegaan is er na jaar 7 sprake van een significante besparing.

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.