Fastned: snelladers voor je elektrische auto

Fastned is een van de grootste Nederlandse aanbieders van snellaadstations in Europa. Bij een snellader van Fastned kun je je elektrische auto, afhankelijk van de laadsnelheid, in ongeveer een kwartier voor het grootste deel opladen. Fastned heeft als doel gesteld om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te realiseren, waar auto’s met duurzame energie (zon en wind) kunnen opladen.

Persoonlijke top 3 laadpalen ontvangen?

Persoonlijke top 3 laadpalen ontvangen?

Hoe werkt snelladen bij Fastned?

Een snellader van Fastned werkt bij alle merken en modellen elektrische auto’s. Je kunt je laadsessie eenvoudig starten met je laadpas of de Fastned app. Ook kun je, als je auto dit ondersteunt, gebruikmaken van Autocharge. Met deze techniek kun je je auto opladen zonder gebruik van een laadpas of app.

Betalen van je Fastned laadsessie gebeurt ook via je laadpas of de Fastned app. Je kunt je laadpas, bankpas of creditcard aan de app koppelen.

Fastned locaties met snelladers

Fastned heeft locaties door heel Nederland. Je vindt een Fastned snellader vooral langs de snelweg, maar ook steeds vaker binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de locatie, vind je bij een snellaadstation tussen de zes en veertien laadpalen. De meeste laders hebben een minimale laadsnelheid van 150 kW.

Buiten Nederland vind je ook snellaadstations van Fastned, al is het aanbod daar wel wat kleiner. Fastned is ook gevestigd in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Engeland. Meer hierover lees je op onze speciale pagina over de Fastned locaties.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Laden bij Fastned met onze laadpas

Wil je je auto opladen bij een snellader van Fastned? Dan kun je daar de laadpas van Laadkompas voor gebruiken. Je kunt deze gratis aanvragen. Onze laadpas biedt verschillende voordelen:

Laden tegen de laagste tarieven Gratis laadpas: nu tijdelijk met zes maanden gratis abonnement. (normaal € 3,95 excl. btw per maand)

Laden tegen de laagste tarieven Vandaag besteld, morgen in huis

100% laaddekking binnen Nederland Werkt bij alle snelladers in Nederland

100% onafhankelijk Zakelijk en particulier gebruik.

Laden door heel Europa Laadpas ook te koppelen aan je laadpaal thuis.

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Ontvang maandelijks een factuur met alle laadsessies.

Laden tegen de laagste tarieven Bij onze laadpas zonder abonnement betaal je alleen bij gebruik

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Gratis app met onder meer inzicht in je laadsessies, Fastned laadtarieven en laadpalen in de buurt

Vraag laadpas aan

Wat kost laden bij Fastned?

In Nederland betaal je € 0.69 per kilowattuur (kWh) om bij Fastned op te laden. In Duitsland en België is dit tarief hetzelfde. In Frankrijk is het iets goedkoper: € 0.59 per kWh. Naast het tarief per kWh, betaal je vaak een starttarief. Dit tarief bepaalt de aanbieder van je laadpas. Met de laadpas van Laadkompas is het starttarief € 0.39 (excl. btw).

Je kunt ook een abonnement afsluiten bij Fastned. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, maar krijgt wel korting op het laadtarief. In Nederland kost het abonnement € 11.99 per maand en krijg je 30% korting op het kWh-tarief. Bekijk alle tarieven op de website van Fastned.

Veelgestelde vragen Fastned

Waar kan ik 350 kW laden? Pijl

350 kW laden is bij sommige Fastned locaties mogelijk. Ook andere snellaadbedrijven, zoals IONITY en Allego, hebben 350 kW laders. Het hangt wel van je auto af of deze laadsnelheid haalbaar is. Veel auto’s hebben bijvoorbeeld een maximale laadsnelheid van 100 kW, waardoor je een 350 kW laadstation niet optimaal kunt gebruiken.

Wat kost 1 kW bij Fastned? Pijl

Bij Fastned betaal je € 0,69 om 1 kWh te laden. Heb je een abonnement bij Fastned? Dan betaal je € 11,99 per maand, en krijg je 30% korting op het laadtarief. 1 kWh kost dan € 0,48.

Kan elke auto laden bij Fastned? Pijl

Bij Fastned kunnen alle elektrische auto’s laden. Wel kan het per auto verschillen hoe snel deze is opgeladen. Dit hangt van de maximale laadsnelheid af die je auto aankan.

Kun je pinnen bij Fastned? Pijl

Je kunt pinnen bij Fastned, of betalen met een creditcard. Wel is het makkelijker om te betalen met een Fastned laadpas.

Laadkompas laadpaal

Verrekenen Thuis opladen altijd goedkoper

Bespaar ruim 40% ten opzichte van een publieke laadpaal.

Balancing Sneller laden

Ruim tien keer sneller dan via een stopcontact.

Thuis / prive Altijd plek

Gegarandeerd je auto op kunnen laden.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.