Neem contact op

Heeft u nog vragen wat betreft het aanvragen van een laadpaal bij u thuis of op uw werk, neem dan gerust contact op door middel van het formulier hieronder of het onderstaande telefoon nummer. Wij beantwoorden graag uw vragen en helpen u met het maken van de beste keuze laadpaal in uw situatie.

 

Ja, ik wil het juiste advies

Wij geven u graag persoonlijk advies

Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies bij het aanschaffen van uw laadpaal thuis of bedrijf.

Laagste prijs garantie 100% onafhankelijk EV-experts met kennis van zaken Persoonlijk advies Levering door heel de Benelux

Veelgestelde vragen over laadstations

Bekijk alle veelgestelde vragen of neem direct vrijblijvend contact met ons op

 • icon

  Hoe ziet de installatie van een laadpaal eruit?

  Een juiste laadpaal kopen is belangrijk maar dan bent u er nog niet. Een goede installatie volgens de norm is erg belangrijk. Moet er gegraven worden? Kan de kruipruimte worden gebruikt? Moet de laadpaal tegen de wand aan? Of moet deze op een paal? Voor uw veiligheid is het essentieel dat de installatie vakkundig wordt gedaan. Allereerst is het vermogen en capaciteit thuis of bij uw bedrijf van belang. Zodra dit aspect in orde is zullen de juiste voedingskabels moeten worden getrokken naar het punt waar u de laadpaal wilt hebben. Hierbij moet u denken aan een goede aardlekbeveiliging en de juiste dikte (kwadraat) voedingskabels. Hierna zal de montage en inbedrijfstelling worden bewerkstelligd.

 • icon

  Hoe kan ik openbaar laden?

  Om openbaar te kunnen laden moet u eerst uw laadpas openbaar actief maken. Dit wordt ook wel interoperabel maken genoemd. U kunt tegenwoordig met de meeste brandstofpassen zoals de Multi Tank Card ook openbaar laden.

 • icon

  Heeft mijn meterkast wel genoeg capaciteit?

  Het komt voor dat er niet genoeg vermogen aanwezig is thuis of bij uw bedrijf om uw elektrische auto optimaal op te laden. Om toch uw elektrische auto te laden wordt vaak gekozen voor verzwaring van het elektriciteitsnetwerk. Dit is een dure maar soms ook onnodige oplossing waarbij het vastrecht jaarlijks behoorlijk omhoog gaat.

  In zo’n situatie kijkt Laadkompas samen met u naar een efficiënte oplossing, zodat u bespaart en juist niet te veel betaalt. Wij wijken dan meestal uit naar laadpalen waarmee we het vermogen naar de laadpaal softwarematig kunnen ‘knijpen’. Deze principe wordt ook wel ‘smart-charging’ of ‘load-balancing’ genoemd. Zo laad u uw auto optimaal op, zonder onnodige aanpassingen en extra kosten.

 • icon

  Hoeveel laadpalen heb ik nodig?

  Om optimaal elektrisch te rijden, zeggen wij weleens dat elke berijder van een elektrische auto 2,5 laadpaal nodig heeft. Éen thuis, één op het werk en één onderweg. Naarmate de technologie en reikwijdte van elektrische auto’s verder wordt ontwikkeld en verbeterd zal dit natuurlijk minder worden.

 • icon

  Waarom laden met een laadpaal en geen stopcontact?

  Een simpel maar belangrijke antwoord op deze vraag is de veiligheid. Natuurlijk zijn er veel goede stopcontacten, maar een doorgebrand stopcontact kan voor veel gevaar zorgen. Bijvoorbeeld als het stopcontact oud, niet goed geaard of niet goed geïnstalleerd is.

  Of een stopcontact nou goed is of niet, ze zullen beide zorgen voor stroom. Maar met één aspect moeten we rekening: het laden van een auto is op hoog vermogen. Door het laden van een auto wordt het stopcontact volledig belast. Een stopcontact mag maximaal 9,6 ampère leveren. Vrijwel alle elektrische auto’s en plug-in hybride’s zitten hier boven. Daarom is het verstandig om geen enkel risico te nemen met betrekking tot uw veiligheid.

  Een ander aspect is de laadtijd. U zult met een laadpaal veel sneller de auto kunnen opladen. Dat betekent dus meer elektrische kilometers en besparing in de kosten.

 • icon

  Hoe snel kan ik mijn auto laden?

  U wilt een laadpaal kopen om uw auto zo snel en veilig mogelijk te laden. U moet niet vergeten dat uw auto altijd leidend is in het laadproces. Dat betekent dat uw auto bepaalt hoeveel stroom er maximaal geladen kan worden, niet de laadpaal. Voor de laadtijden per auto kunt u kijken naar het auto overzicht op onze website.