Beste laadpaal thuis via Laadkompas

Thuis laden is goedkoper dan bij een openbaar laadpunt.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Alle informatie over een laadpaal thuis

Wanneer u in het bezit bent van een elektrische auto is het praktisch om thuis over een laadpaal te beschikken. Tegenwoordig biedt een laadpaal veel slimme opties. Dit is fijn in gebruik, maar hierdoor is het niet altijd even duidelijke welke laadpaal aan uw wensen voldoet.

U wilt achteraf geen spijt van de door u wel of niet gekozen opties. Om de keuze voor u zo makkelijk mogelijk te maken hebben we hier alle informatie over een laadpaal thuis op een rij gezet. Samen vinden wij een passende laadoplossing voor u.

Het gemak van een laadstation thuis

Elektrisch rijden is de toekomst. En bij die toekomst hoort dat we niet meer gaan tanken, maar laden. Dat kan op verschillende manieren. Een laadstation thuis is de meest praktische oplossing. Hiermee kunt u zelf gemakkelijk laden en bent u altijd verzekerd van een volle accu. Dat is toch wel een stuk fijner dan ’s-avonds nog op zoek gaan naar een laadstation! Daarbij is het laden op uw laadpaal thuis ook goedkoper dan bij de publieke laadpunten; u betaalt alleen voor de eigen stroom. U heeft alleen een eigen oprit of garage nodig. En het is belangrijk om thuis de juiste laadpaal bij uw situatie te kiezen.

Laadkompas geeft hierin onafhankelijk advies; zie ons als ‘kompas’ in de wereld van elektrisch laden.

Wat is de beste laadpaal thuis?

Wat maakt nou de ‘beste’ laadpaal voor thuis? U denkt misschien aan de snelste laadpaal of die met de meest up-to-date features. In de praktijk gaat het er echter meer om wat bij u en uw auto past. Zo kiezen particulieren soms voor een Plug&Charge-model met zo min mogelijk functies, waar zakelijk rijders het juist fijn vinden om het verbruik te meten en online declaraties te doen. Laadstations die deze functionaliteiten bieden, worden ook wel ‘slimme laadpalen‘ genoemd. De ruimere online functies ervan passen ook goed in een toekomstbeeld waarin zonnepanelen onderdeel van het huishouden zijn. Andere factoren zijn het laadvermogen, de visuele aspecten en natuurlijk het bijpassende budget.

Uit alle opties die de markt nu biedt, heeft Laadkompas een selectie gemaakt van de 3 beste laadpalen die in alle mogelijke wensen voorzien. De beste laadpaal voor thuis is dan ook vooral een kwestie van smaak.

Top 3 thuisladers ontvangen Top 3 thuisladers ontvangen

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Kosten laadpaal thuis inzichtelijk door een slimme laadpaal

Voor zakelijke rijders is een slimme laadpaal vaak fijn om helder inzicht in het verbruik te hebben. Hiermee kunnen de laadkosten worden gespecificeerd en gedeclareerd bij de baas of eigen onderneming, waarbij eventueel gastgebruik niet wordt meegerekend – iedereen logt in met een eigen laadpas. De gemaakte kosten worden vervolgens automatisch verwerkt in een maandelijks overzicht, wel zo makkelijk! Om hiervan gebruik te maken is een abonnement nodig (rond de €5,- per maand).

De kosten voor een laadpaal kunnen door de uiteen-lopende functies verschillen. Waar een offline model rond €500,- kost, beginnen de slimme modellen vanaf €750,-.

Slimme laadstations

Waar kan ik mijn laadpaal plaatsen?

Voor mensen zonder eigen oprit zijn er ook mogelijkheden om een laadpaal thuis te plaatsen. Steeds vaker zien wij dat de laadpaal in de voortuin wordt geplaatst, waarbij een kabel wordt getrokken over de stoep. Ter bescherming wordt dan een rubberen mat geplaatst. Zulke oplossingen zijn vaak ook mogelijk vanaf de muur, mocht u een wandstation hebben of overwegen. Hoe dan ook is het belangrijk om bij de gemeente goed te checken wat is toegestaan, de regelgeving verschilt namelijk per regio.

Wanneer u wel een eigen oprit of garage heeft, dan zijn de mogelijkheden divers en kunt u naar eigen voorkeur bepalen waar het laadstation komt. Ook kunt u met onze installateurs overleggen wat in uw situatie ideaal is.

Advies over montage Advies over montage

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?

Uiteindelijk wel ja, maar het kan zijn dat er nog enige aanpassingen moeten worden gedaan voordat de laadpaal thuis kan worden aangesloten. Gelukkig kunnen de installateurs van Laadkompas u hierbij helpen en adviseren. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft, dit is te zien aan het aantal zekeringen. Voor sommige auto’s met een 3-fase-accu kan het handig zijn om de meterkast om te laten bouwen.

Onze installateurs doen dit graag en zorgen dan voor de juiste bekabeling en het isoleren van een stroomgroep voor de laadpaal. Dit zorgt ervoor dat de laadpaal en de andere apparaten los van elkaar staan, ook bij een eventuele stroomstoring. Een netverzwaring door een 3-fase-aansluiting brengt wel kosten met zich mee. Dit is weer te voorkomen door load balancing.

Meterkast goed voor laadpaal Ik wil persoonlijk advies

Thuis laden met zelf opgewekte stroom?

Autorijden op uw zelf opgewekte energie. Wat tot voor kort nog science fiction leek, is door zonnepanelen nu realiteit. De laatste jaren is het aantal huishoudens met de zwarte vlakken explosief gestegen en velen overwegen de stap. De elektrische auto kan hierin weleens doorslaggevend zijn, want de combinatie met een eigen laadpaal thuis blijkt ideaal. Dat is ook goed te begrijpen, want een elektrische auto zorgt voor meer stroomverbruik en dan is het juist fijn om die zelf ook op te wekken.

Technologische ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat zo’n combinatie voor doorsnee huishoudens nu bereikbaar en betaalbaar is. De kosten voor zonnepanelen enerzijds worden steeds lager waardoor de investering sneller wordt terugverdiend; anderzijds is de ontwikkeling van laadstations zodanig dat ze eenvoudig met de zonnepanelen worden gecombineerd tot één netwerk.

Zonnepanelen nemen Ik overweeg zonnepanelen

Wat kost een laadpaal thuis?

De kosten van een laadpaal thuis, inclusief installatie, liggen gemiddeld tussen de 1.500 en 2.500 euro. De exacte kosten hangen af van de situatie bij u thuis, de installatiewerkzaamheden die nodig zijn en het type laadpaal dat u kiest. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste kosten (inclusief btw) die erbij komen kijken:

Aanschafprijs laadpaal  800 – 1.500 euro
Installatie laadpaal  365,95 – 840,95 euro
Optioneel: load balancing  100 – 200 euro
Optioneel: laadkabel  60 – 300 euro
Optioneel: montage op paal    400 – 800 euro

 

Veelgestelde vragen over een laadpaal thuis

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Waar moet ik op letten als ik een laadpaal voor thuis aanschaf? Pijl

In ons advies kijken wij bij Laadkompas altijd naar de volgende factoren:
1. Om welke auto gaat het?
2. Waar wordt het laadstation geplaatst?
3. Is verrekening van de laadkosten nodig?
4. Wat is de capaciteit van de hoofdaansluiting?

Als deze factoren duidelijk zijn, is het goed mogelijk een geschikte laadpaal te kiezen. Neem contact op voor meer informatie.

Waarom heb ik een slimme laadpaal thuis nodig? Pijl

Het is handig als de laadpaal thuis ook slimme functies heeft, omdat de laadkosten thuis bovenop de gebruikelijke energiekosten komen. Hierdoor is nodig om het verbruik nog te verrekenen, wat het erg fijn maakt als de laadpaal dit automatisch en correct voor u doet. Op die manier wordt er namelijk maandelijks een bedrag op uw privérekening gestort ter compensatie van de gestegen kosten.

Daarnaast hebben de meeste slimme laadpalen functies richting de toekomst handig zijn. Denk hierbij aan load balancing of een koppeling met de slimme meter of zonnepanelen.

Wat is load balancing en is het nodig? Pijl

Load balancing houdt in dat er een balans wordt gevonden tussen de laadsnelheid van uw auto en het totale verbruik van uw elektriciteit. Indien er stroomcapaciteit beschikbaar is gaat de laadsnelheid omhoog en andersom hetzelfde. Dit is vooral belangrijk als er geladen wordt met auto’s met een hoge capaciteit of het verbruik in huis hoge pieken kent door bv. een jacuzzi of een inductieplaat. Overbelasting ligt dan op de loer.

Vaak is een vereiste voor load balancing dat u de beschikking heeft over zowel een slimme laadpaal als een slimme meter. Mocht u niet de beschikking hebben over een slimme meter dan kan er vaak een component worden bijgeplaatst die deze rol overneemt.

Load balancing is een dynamisch proces doordat er continu wordt geoptimaliseerd. In stappen werkt load balancing als volgt:

– Het laadpunt weet de capaciteit van de netaansluiting;
– Het laadpunt weet continu hoeveel stroom er verbruikt wordt;
– De slimme meter geeft continu het stroomverbruik door;
– De laadpaal ontvangt alle beschikbare stroom.

Wat kost een laadpaal thuis installeren? Pijl

De basisinstallatiekosten van een laadpaal bedragen bij Laadkompas €295,- (ex btw). Deze basisinstallatie kan door heel Nederland plaatsvinden en voorziet in de volgende diensten en materialen;

– Arbeidsloon en voorrijkosten van de installateurs
– Paal of wandmontage, testen en ingebruiksstelling van de laadpaal
– Klein materiaal

In sommige gevallen kan er meerwerk benodigd zijn, bv. voor extra bekabeling of excessief graafwerk. De kosten hiervoor kunnen van tevoren inzichtelijk worden gemaakt door foto’s naar de installateur te sturen, waarmee die op afstand een goede inschatting van de situatie maakt en een passend installatiepakket voor u kiest. Bij complexe gevallen kan ook nog een schouwing worden gepland á €195,- (ex btw).

  • Check 100% onafhankelijk
  • Check Besparen tot 40%
  • Check 5.000+ laadpalen geïnstalleerd

Gratis persoonlijk laadadvies?

Neem contact op met onze adviseurs of ontvang een persoonlijke vergelijking

088 999 0600

Alle a-merken thuisladers

Wat maakt nou een a-merk laadpaal en is er een a-merk laadpaal thuis echt nodig voor een elektrische auto?

Laadvermogen van 22kW
Laten we beginnen dat een goede laadpaal moet voldoen aan het laadvermogen van uw elektrische auto. Uw auto vraagt om een bepaalde hoeveelheid stroom, het laadpunt moet dit vermogen veilig leveren.

Modulaire opbouw laadpaal
Het is het van belang om te kijken of de techniek van een laadpaal modulair is opgebouwd door bijvoorbeeld verschillende printplaten. Wanneer een specifieke printplaat defect raakt, is het mogelijk om deze plaat te laten vervangen, in plaats van een heel laadstation. Hiermee bespaart u extra kosten in de toekomst.

Een b-merk laadpaal heeft meestal één printplaat waardoor de laadpaal minder robuust is. Daarnaast gebruikt een a-merk laadpaal betere componenten zodat de levensduur toeneemt.

Functionaliteiten
Onze experts zien tegenwoordig dat de laadpalen steeds meer slimme functies hebben. Hierdoor past een laadstation zich nog beter aan op uw gedrag en beleeft u het opladen van uw auto optimaal. Een extra functie zijn o.a. automatisch laadkosten verrekenen met uw werkgever, load balancing en laden op zonne-energie.

Toekomstbestendigheid en continuïteit
Bent u aan het oriënteren voor een laadstation voor uw elektrische auto? Onze experts hebben het kiezen eenvoudiger gemaakt en de toekomstbestendige laadpalen voor thuis op een rijtje gezet.

Laadkompas geeft onafhankelijk advies en biedt uitsluitend a-merken laadpaal aan particulieren en bedrijven. Van eenvoudige laadpalen (Plug & Charge) tot aan hoogwaardige laadpalen met hoogstaande technische functies zoals het gebruik van WiFi en het gebruik van load balancing.

Komt u er niet uit met het kiezen van een laadpaal voor thuislocatie? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Thuis opladen

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Subsidies

De overheid geeft verschillende subsidies voor elektrisch rijden. Wij kijken graag mee naar de mogelijkheden.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.