Terug naar kennisbank

Waarom moet ik mijn laadkosten verrekenen?

Mag u de gemaakte laadkosten verrekenen met uw bedrijf of werkgever? Een slimme laadpaal is hiervoor een eenvoudige oplossing, maar is dit nodig? Wij leggen het graag uit.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Waarom verrekenen?

Indien u zakelijk rijdt en thuis een laadstation heeft dan dient er een verrekening plaats te vinden met uw werkgever, leasemaatschappij of uw onderneming. Uw energieverbruik gaat thuis toenemen doordat de laadpaal in feite dient als een grootverbruiker. U betaalt thuis met eigen middelen de (gestegen) energierekening. Doordat dit in feite zakelijke kosten zijn is het noodzakelijk dat uw werkgever, bedrijf of leasemaatschappij een factuur ontvangt van de gemaakte laadkosten, dit om te voorkomen dat u met eigen middelen deze kosten gaat betalen. Hierdoor ontvangt u thuis een creditfactuur en wordt het verschuldigde bedrag op uw privé rekening overgemaakt. Dit brengt aardig wat administratie en nauwkeurigheid met zich mee. Binnen het laadpalen assortiment wordt er onderscheid gemaakt tussen een slimme- en offline laadpaal. Voor automatisch verrekenen heeft u een slimme laadpaal nodig.

 

Administratie en verrekenen

Een slimme laadpaal verrekent automatisch uw gemaakte laadkosten met de werkgever of leasemaatschappij. Het verrekenen gaat dus geheel automatisch én nauwkeurig. U voert daarnaast in het portal van uw laadpaal zelf in wat uw elektriciteitstarief is. Het bespaart een grote hoeveelheid administratie en is van toepassing bij alle laadstations waar u de auto oplaadt. Door het gebruik van een tankpas worden ook bij het gebruiken van andere laadstations de kosten gewoon verrekend. De laadsessie wordt herkend door de laadpas die u gebruik. Wanneer u thuis gasten ontvangt met een elektrische auto dan kunnen zij ook onbezorgd gebruik maken van uw slimme laadstation. De bezoeker maakt dan gebruik van de eigen laadpas, hierdoor ontvangt u ook een vergoeding voor de laadsessie van de bezoekers.

Verdienen met een slimme laadpaal?

Voor bedrijven is het tegenwoordig ook mogelijk om geld te verdienen aan het gebruik van de laadpaal. Hiermee kunnen de gemaakte investeringen worden terugverdiend. Het is voor een bedrijf mogelijk om een tarief voor de stroom in te stellen wat hoger is dan de kostprijs van elektriciteit. Per laadsessie kan er hierdoor door het bedrijf worden verdiend. In de praktijk zien wij dat dit steeds vaker voorkomt bij semi-publieke locaties zoals hotels, restaurants, winkelcentra of bedrijventerrein.

Voor consument is het helaas niet mogelijk om te verdienen aan een laadsessie. Voor consumenten is de energiewet van toepassing, dit betekent dat het voor een consument niet mogelijk is om stroom door te verkopen voor een financieel voordeel.

Gebruik en abonnement

Slimme laadstations worden vaak geleverd met een app waarin u de functies kunt toepassen. Via de app kunt u de laadgegevens inzien en bepaalde gegevens wijzigen. Zo is het ook mogelijk om laadtarieven voor andere gebruikers in te stellen, bezoekers kunnen dan op uw laadpaal laden tegen een zelf ingesteld tarief.

EVBox Elvi, slim laadstation met abonnement.

Welke slimme laadstations bieden wij?

Er is een ruim aanbod aan slimme laadstations, ons meest verkochte model is de Home Advanced van NewMotion. Dit model biedt slimme mogelijkheden voor een gunstige prijs en een zeer gebruiksvriendelijke portal. Een ander populair model is de Elvi van EVBox, een laadpaal met slimme mogelijkheden en een abonnement.

Overige slimme laadstations zijn Eve single pro-line van Alfen en Advanced van NewMotion.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.