Laadpaal tarieven vergelijken

De tarieven bij een laadpaal lopen erg uiteen. Het maakt ook of je je auto oplaadt bij een publieke laadpaal of bij je laadpaal thuis. Hoe kun je de tarieven van laadpalen vergelijken?

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Laadtarieven vergelijken: met deze kosten krijg je te maken

Laad je je elektrische auto op bij een openbare laadpaal? Dan krijg je met twee verschillende tarieven te maken:

  • Een tarief per kilowattuur (kWh) dat de aanbieder van de laadpaal rekent. Dit ligt meestal rond de € 0,50, maar er zijn ook laadpalen die tarieven rekenen van meer dan € 1,-.
  • Een starttarief per laadsessie, dat bepaald wordt door de aanbieder van je laadpas. Vaak is dat tussen de € 0,30 en € 0,60.

Tip: op onze laadpalen kaart kun je de tarieven van alle laadpalen in de buurt gemakkelijk vergelijken en de goedkoopste laadpaal zoeken. Je kunt ook de Laadkompas-app downloaden.

 

 

Laadtarieven per kWh

Het tarief dat je per kilowattuur (kWh) betaalt, loopt erg uiteen. Bij de meeste laadpalen ligt dit rond de € 0,50, maar er zijn ook uitschieters van meer dan € 1,- per kWh. In de grote steden is er vaak één aanbieder die het grootste deel van de laadpalen beheert. In dat geval heb je weinig keuze en is het lastiger om een goedkopere laadpaal te vinden.

Daarnaast maakt het ook uit of je naar een ‘gewone’ laadpaal gaat of naar een snellader. Bij snelladers liggen de tarieven hoger, rond de € 0,70. Het voordeel is wel dat je elektrische auto vaak binnen 15 tot 30 minuten voor minimaal 80% is opgeladen. Bij een reguliere laadpaal duurt dit langer.

Sommige aanbieders van laadpassen rekenen een vast tarief per kWh bij bepaalde laadpalen die binnen of juist buiten hun netwerk vallen. Dat geldt voor onder meer Shell Recharge, Engie en Eneco.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Tarieven van laadpassen

Naast het kWh-tarief, betaal je bij de meeste laadpalen ook nog een starttarief per laadsessie. Hoeveel dat is, ligt aan je laadpas. De aanbieder daarvan bepaalt namelijk dat starttarief. Meestal ligt het tussen de € 0,30 en € 0,60. Bij veel aanbieders kun je ook kiezen voor een abonnement. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en geen tarief meer per laadsessie.

Bij Laadkompas betaal je € 0,39 (excl. btw) per laadsessie met onze laadpas zonder abonnement. Je kunt ook een abonnement afsluiten van € 3,95 per maand (excl. btw). De € 0,39 per laadsessie komt daarmee te vervallen. Het abonnement is voordeliger als je vaker dan tien keer per maand je auto oplaadt bij een openbare laadpaal.

Meer informatie over de tarieven van de verschillende laadpassen vind je op onze laadpas top 10 pagina.

Gratis laadpas aanvragen?

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost 1 kWh bij een laadpaal? Pijl

De kosten van 1 kWh verschillen per laadpaal. Meestal ligt dit rond de € 0,50. Er zijn ook goedkopere laadpalen die € 0,20 of € 0,30 rekenen, maar ook veel duurdere laadpalen die een kWh-tarief hebben van meer dan € 1,-.

Waar staan de goedkoopste laadpalen? Pijl

De goedkoopste laadpalen staan in Losser, Staphorst (beide Overijssel) en West Maas en Waal (Gelderland). Je betaalt daar € 0,25 per kWh. De rest van de top-10 gemeentes met de goedkoopste laadpalen bestaat ook uit plaatsen in Gelderland en Overijssel. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer uit augustus 2023.

Hoe weet je het tarief van een laadpaal? Pijl

Het tarief van een laadpaal vind je meestal op de laadpaal zelf of in de app van de aanbieder van je laadpas. Je betaalt vaak ook een starttarief per laadsessie: dit wordt door de aanbieder van je laadpas bepaald en staat vaak ook in de app.

Wat is het tarief van thuis laden? Pijl

Voor thuis laden betaal je het tarief per kWh van je energieleverancier. Gemiddeld is dat ongeveer € 0,40 per kWh; goedkoper dan het tarief van de meeste openbare laadpalen. In je energiecontract vind je terug wat jij precies betaalt.

Laadpaal kosten

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.