Laadpas vergelijken? Check laadpas top 10

Gratis laadpas voor uw elektrische auto.
Laadpas
Druppel

Waar kun je een laadpas aanvragen?

Op zoek naar een laadpas? Bij Laadkompas kun je gratis een laadpas aanvragen. Daarmee kun je terecht bij alle openbare laadpalen in Nederland en ook bij veel laadstations in het buitenland.

Er zijn in Nederland tientallen aanbieders van laadpassen. Bijvoorbeeld energieleveranciers als Eneco, Engie, Greenchoice, Vattenfall en Vandebron en aanbieders van laadpalen zoals Ecotap, E-Flux, EVBox, Shell Recharge en Allego. Daarnaast zijn er nog verschillende andere bedrijven die laadpassen verkopen, zoals de ANWB.

Hoe ziet de laadpas top 10 eruit?

Er bestaan in Nederland tientallen laadpassen van allerlei aanbieders. Je bent natuurlijk benieuwd wat de beste laadpas is en hoe de top 10 laadpassen eruitziet. Het is lastig om dit te bepalen, want dit hangt van verschillende zaken af. Als je een top 10 wilt samenstellen, vergelijk dan de volgende eigenschappen met elkaar:

 • Kun je bij alle laadpalen in Nederland terecht?
 • Hoe goed is de dekking in het buitenland?
 • Kun je de laadpas gratis aanvragen, of zijn hier kosten aan verbonden?
 • Wat is het tarief dat je per laadsessie betaalt?
 • Is er een vast tarief per kWh?
 • Kun je ook voor een abonnement kiezen, en wat betaal je daarvoor?
 • Heeft de aanbieder een app waarin je bijvoorbeeld alle laadsessies kunt inzien?
 • Kun je de laadpas alleen als pas krijgen, of ook als druppel of sleutelhanger?
 • Is er een klantenservice die je kan bereiken bij eventuele problemen met de laadpas?

Door een antwoord te krijgen op deze vragen, kun je de verschillende laadpassen met elkaar vergelijken en voor jezelf een top 10 samenstellen. Hieruit kun je dan uiteindelijk een keuze maken.

Eenvoudig een laadpas aanvragen?

1. Aanvragen

Vraag simpel binnen 2 stappen je laadpas aan.

2. Ontvangen

Je ontvangt binnen een werkdag je laadpas of -druppel.

3. Activeren

Activeer je laadpas en laden maar!

Laadpas top 10 met of zonder abonnement

Je kunt bij de meeste laadpassen kiezen om per laadsessie te betalen, of om een abonnement af te sluiten voor een bepaald bedrag per maand. Een abonnement kost meestal tussen de 3 en 6 euro per maand. Wanneer je je auto vaak oplaadt en dit niet bij je laadpaal thuis doet, is een abonnement voordeliger. Je betaalt dan alleen nog de prijs per kWh die je oplaadt, en geen transactiekosten meer per laadsessie. Wanneer je voor jezelf weet dat een abonnement de goedkoopste optie is, kun je hier rekening mee houden bij het vergelijken van laadpassen en het bepalen van de top 10.

Gebruik je maar een paar keer per maand een laadpaal en doe je dat vooral thuis? Kies dan voor een laadpas zonder abonnement. Je betaalt dan een bedrag per laadsessie, maar aan het eind van de maand is dat minder dan het bedrag voor het abonnement.

Veelgestelde vragen

Welke laadpas is het beste? Pijl

Welke laadpas het beste is, is lastig te zeggen. Laadpassen hebben veel verschillende eigenschappen en hun eigen voor- en nadelen. Er is daarom niet één beste laadpas die voor iedereen geschikt is.

Bepaal vooral voor jezelf wat je belangrijk vindt. Wil je de goedkoopste laadpas? Kijk dan vooral naar de tarieven, abonnementskosten en eventueel aanschafkosten. Liever een uitgebreid aanbod aan laadpalen waar je terecht kunt? Of een goede app waar je veel informatie in kunt vinden? Verdiep je dan in die eigenschappen van een laadpas.

Ben je benieuwd naar de eigenschappen van bepaalde laadpassen? Van de volgende aanbieders hebben we een pagina met specifieke informatie:

Welke laadpas werkt overal? Pijl

De laadpassen die je in Nederland kunt kopen, kun je bij alle openbare laadpalen gebruiken. In het buitenland kun je vaak ook bij de meeste laadpalen terecht, maar werken ze niet overal. Goed om te weten: met de laadpas van Laadkompas kun je in het buitenland bij meer dan een miljoen laadpunten terecht. Op onze laadpalen kaart zie je precies waar je een openbare laadpaal vindt, zowel in als buiten Nederland.

Wat kost de laadpas van Laadkompas? Pijl

Je kunt onze laadpas gratis aanvragen. Daarbij kun je kiezen voor een laadpas zonder abonnement (€0,39 excl. btw per laadsessie, plus het tarief van de desbetreffende laadpaal) of met abonnement (€3,95 per maand en geen kosten per laadsessie).

De laadpas

Verrekenen Eenvoudig overzicht vanuit onze App

Met onze slimme app heeft u eenvoudig inzicht tot uw gemaakte laadkosten. U krijgt maandelijks een factuur met de gemaakte laadkosten.

Balancing Laden tegen de laagste tarieven

Met onze laadpas laad je tegen de laagste tarieven. Zo kom je  nooit voor verassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Thuis / prive Laden waar en wanneer u wilt
Nu aanvragen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Laadpas aanvragen

Laden door héél Nederland en Europa.

  Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.