Zonnepanelen kopen?

Laadkompas helpt u de beste zonnepanelen te vinden.

Benieuwd hoeveel u kunt besparen?
Wij helpen u graag.
  • 100% afhankelijk 100% onafhankelijk
  • BTW teruggave Lagere energierekening
  • snelle doorlooptijd Snelle doorlooptijd

Zonnepanelen als lonende keuze

Het aanschaffen van zonnepanelen is goed voor uw portemonnee én het milieu. Dit wordt ook door de overheid onderkend en daarom gestimuleerd door middel van subsidies. Zonnepanelen aan huis worden hierdoor steeds gangbaarder en het aantal huishoudens met zonnepanelen in Nederland nadert inmiddels een miljoen. 

Met een gemiddelde terugverdientijd van 5 jaar wordt het steeds aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. De levensduur van een zonnepaneel is 25 jaar, dat betekent dus ongeveer 20 jaar gratis stroom! Met de stijgende energie- en gasprijzen wordt de terugverdientijd steeds korter en dus voordeliger. 

Wij adviseren u graag als onafhankelijke aanbieder bij het vinden van een passende oplossing.

Hoe bespaar ik geld met mijn dak?

Aanschaffen van zonnepanelen is dé manier om te besparen op uw huidige elektra rekening. Een veel geziene misvatting is dat een zonnepaneel direct stroom levert aan een stroompunt (zoals een laadpaal). Dat zou betekenen dat er een stroomkabel tussen beide punten wordt aangelegd en dat er alleen geladen kan worden als de zon schijnt. Dat is gelukkig niet het geval.

In de praktijk werkt het zo dat de stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen, in eerste instantie wordt gebruikt voor het stroomverbruik op dát moment in huis. Als de opgewekte stroom uit het zonnepaneel voldoende is, dan is het stroomverbruik op dat moment kosteloos. Mocht er zelfs meer worden opgewekt dan nodig, dan wordt het overschot terug geleverd aan het net. Er gaat dan stroom het huis uit i.p.v. naar binnen en dat heet “salderen”. Met een thuisaccu is het mogelijk om het overschot aan stroom thuis op te slaan.

Kosten en opbrengst zonnepanelen

De hoeveelheid zonnepanelen hangt af van uw situatie, huishouden en wensen. Laten we uitgaan van 10 panelen, dan ligt de terugverdientijd op c.a 5 jaar. De levensduur van een zonnepaneel is ongeveer 25 jaar, dat betekent dus 20 jaar gratis stroom! Op basis van 10 panelen van 395 Wp is de verwachte opwek het eerste jaar 3.350 kWh en de opbrengst € 1100. Dit is dus behoorlijk besparen op uw huidige energierekening.

Zonnepanelen leveren wij alleen als totaalpakket, zowel panelen als omvormer en installatie zijn inbegrepen in de totaalprijs. Daarnaast monitoren onze experts uw panelen na de installatie, wanneer een paneel niet (meer) functioneert zullen zij direct contact opnemen. Het is ook mogelijk om zonnepanelen in combinatie met een thuisaccu aan te schaffen.

Onze klanten
geven ons een

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
SterSterSterSterSter

Alles keurig geregeld

Ben zeer te spreken over de geleverde diensten van laad kompas De montage is uitstekend gedaan door 2 monteurs waren erg behulpzaam en hebben het werk van a tot z goed gedaan

Gerrit , Nieuw-buinen 3 mei 2021
SterSterSterSterSter

Prima

zeer aardige monteur ik moet de laadpaal nog testen dus dit cijfer is wel ‘voorlopig’

M.P.C. van der Veldt , AMSTERDAM 16 april 2021
SterSterSterSterSter

Goed duidelijk

Goede uitleg

Roland , Enschot 11 april 2021
SterSterSterSterSter

Perfecte ervaring, op en top geregeld!

Wij hebben een uitstekende ervaring met Laadkompas. De offerte was helder en alles is uitgevoerd naar afspraak. Wat ik prettig vond is dat de installateurs van tevoren contact op namen om wat voorbereidingen te bespreken. Hierdoor kon de installatie vlekkeloos…

Mark , Nieuw Vennep 2 april 2021
SterSterSterSterSter

Uitstekende Service

Al tijdens de initiële contact momenten een perfect advies. Vriendelijke mensen, nemen de tijd om alles goed uit te leggen. Daarna snelle levering en vervolgens top support.

Philip , Leerdam 18 maart 2021
SterSterSterSterSter

Prima

Snel geleverd en geïnstalleerd. Tevreden!

Kees-Jan , Aartswoud 11 maart 2021
SterSterSterSterSter

Uitstekende informatie, zeer snelle levering.

Uitstekende informatie, zeer snelle levering.

Piet , Elim 3 maart 2021
SterSterSterSterSter

Zeer duidelijk aanbod, persoonlijke service en heel professioneel

Ik ben zeer goed geholpen nadat ik online alle relevante informatie op de website had gevonden. Persoonlijke service en professionele kennis in combinatie met vriendelijkheid en een prima aanbod. Absoluut een bedrijf om aan te raden.

Marco-Paul , Delft 5 februari 2021
SterSterSterSterSter

To the point en behulpzaam

met uitzondering van een ieerste monteur die duidelijk geen ervaring had (en ook dingen fout deed) is het daarna meer dan voldoende hersteld.

Jan , Moordrecht 1 februari 2021
SterSterSterSterSter

Goed geholpen en snelle service

Goed geholpen, keurig advies en snelle levering

Ruben , Bergen op Zoom 3 januari 2021

Onze installatie experts

Sinds enkele jaren hebben wij de ontwikkeling van zonnepanelen en duurzame energie met een scherp oog gevolgd. In korte tijd nemen de aantal daken met zonnepanelen in een rap tempo toe. Daarom hebben wij een selectie van de beste A-merk panelen en omvormers.

Om het kwaliteitsniveau van onze service te waarborgen, zijn onze monteurs gecertificeerd en volgen regelmatig cursussen. De monteurs zijn gespecialiseerd in het monteren en installeren van zonnepanelen en de omvormers. Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen wij u een veilige en professionele installatie garanderen.

Waarom Laadkompas?

Persoonlijk Advies

De #1 van Nederland

Sinds 2015 al meer dan 42.346 geholpen met de aanschaf van een laadpaal. Daarmee zijn wij veruit de grootste van Nederland.

Hoge klanttevredenheid

Persoonlijk advies

Onze experts geven u graag persoonlijk advies over producten, installaties, subsidies en belastingvoordelen.

Persoonlijk Advies

Hoge klanttevredenheid

Onze klanten zijn tevreden met ons en dat laten ze zien door ons te beoordelen met een 9,2! Een sprekend gemiddelde na 542 beoordelingen.

Installatie door experts

Experts in opladen

Advies en installatie wordt door experts uitgevoerd. Zo zijn al onze monteurs gecertificeerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Kan ik ook subsidie krijgen?

Om ervoor te zorgen dat er steeds meer huishoudens overstappen op zonne-energie, heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Vaak zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden, dit kan verschillen per gemeente. Wij helpen u graag bij het vinden van de subsidies waarvoor u in aanmerking komt.

Naast subsidies voor uw zonnepanelen zijn er meer financiële en fiscale voordelen. Vanaf 1 januari 2023 is er geen btw meer op zonnepanelen. Het nultarief geldt alleen voor installaties op woningen of bijgebouwen zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit vermindert administratief werk voor beide partijen en moet meer particulieren stimuleren om zonnepanelen te kopen.

Vragen?

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met onze zonnepanelen?

Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Bel ons 088 999 0600


    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.