Zonnepanelen van Laadkompas

Een investering in zonnepanelen zorgt voor lagere stroomkosten en is een eerste stap richting zelfvoorzienende energie.

Gratis advies over zonnepanelen? Wij helpen u graag.
Gratis advies over zonnepanelen? Wij helpen u graag.
Zonnepanelen thuis als lonende keuze.

Zonnepanelen thuis als lonende keuze.

Het zonnepaneel kan wel als grote broer van de laadpaal worden gezien in de duurzame stroomfamilie. Waar de laadpaal een elektrische auto van stroom voorziet, wekt het zonnepaneel die stroom juist op en die combinatie begint steeds lucratiever te worden.

Beide technieken hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en worden belangrijker in de overgang naar duurzame energie. Dit wordt ook door de overheid onderkend en daarom gestimuleerd in verschillende subsidies. Zonnepanelen aan huis worden hierdoor steeds gangbaarder en het aantal huishoudens ermee nadert inmiddels een miljoen.

Bekijk meer over laadpaal installatie Wat kan het mij opleveren

 Supercombi: een laadpaal thuis met zonnepanelen.
 Supercombi: een laadpaal thuis met zonnepanelen.

Supercombi: een laadpaal thuis met zonnepanelen.

De aanschaf van een laadpaal is een goed moment om ook zonnepanelen te overwegen. Het elektriciteitsverbruik gaat met een laadpaal namelijk nogal omhoog en hiermee ook de stroomkosten. Vergeleken met benzinekosten is dit nog altijd lager en toch is het interessant om te kijken wat u met deze nieuwe kosten doet. Betaalt u het extra verbruik gewoon aan de stroomleverancier? Of is dit een moment om ook zelf stroom op te gaan wekken en te investeren in zonnepanelen?

Wij zien veel voordelen in het laatste en willen de combinatie van laadpaal en zonnepaneel steeds meer optimaliseren. Om kosten te besparen en vanuit duurzaamheidsperspectief, want elektrisch rijden op zelf opgewekte energie is natuurlijk een droomscenario. Vanaf eind 2020 zullen wij dan ook zonnepanelen leveren, voorzien van advies en elektrische expertise.

Bekijk meer over laadpaal installatie Ik wil advies 

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts
Zonne-energie in huis, hoe werkt dat?
Zonne-energie in huis, hoe werkt dat?

Zonne-energie in huis, hoe werkt dat?

Een veel geziene misvatting is dat een zonnepaneel direct stroom levert aan een laadpaal. Dat zou betekenen dat er een stroomkabel tussen beide punten wordt aangelegd en dat de laadpaal minder stroom heeft bij slecht weer (minder zon). Dat is gelukkig niet het geval.

In de praktijk werkt het zo dat de stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen, in eerste instantie wordt gebruikt voor het stroomverbruik op dát moment in huis. Dat kan voor de laadpaal zijn die actief is, maar ook de televisie. Als de opgewekte stroom uit het zonnepaneel voldoende is, dan is het stroomverbruik op dat moment kosteloos. Mocht er zelfs meer worden opgewekt dan nodig, dan wordt het overschot terug geleverd aan het net. Er gaat dan stroom het huis uit i.p.v. naar binnen.

Advies aanvragen
De salderingsregeling voor zonnepanelen.
De salderingsregeling voor zonnepanelen.

De salderingsregeling voor zonnepanelen.

Als er meer stroom nodig is dan de zonnepanelen leveren, bijvoorbeeld op een bewolkte dag, dan komt er juist weer stroom binnen van de leverancier. Doordat er op andere dagen zonne-energie uitgaat, ontstaat een invoer en uitvoer van stroom in het huishouden met als het ware een ‘saldo’ tussen huishouden en de stroomleverancier. De financiële verrekening hiervan wordt ‘saldering’ genoemd en gaat over een periode van een jaar.

Uiteindelijk wordt alleen voor de netto stroomafname betaald: het totale stroomverbruik minus de terug geleverde stroom. Belangrijk hierin is dat de vergoeding per geleverde kWh op dit moment gelijk is aan die van ontvangst, dat gaat per 2023 veranderen. Terug leveren zal vanaf dan minder opleveren.

 

Zonnepanelen thuis als lonende keuze.
Zonnepanelen thuis als lonende keuze.

Op weg naar een totaaloplossing in stroomverbruik.

Een optimale dynamiek tussen zonnepanelen, laadstation en de hiermee gepaard gaande investeringen en terugverdientijd zijn een kwestie van maatwerk. Daarom vragen wij u bij interesse ook altijd naar uw persoonlijke stroomverbruik in huis, zodat wij een op maat gemaakte suggestie kunnen doen. Deze bestaat dan uit een passend aantal panelen bij uw situatie en een schatting van de terugverdientijd van uw investering. Onze experts vertellen er graag meer over.

Bekijk meer over laadpaal installatie Ik wil advies 

Laadpaal met zonnepanelen

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig ook load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 203 beoordelingen

Kiyoh
Gratis persoonlijk advies

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met onze zonnepanelen?
Onze experts helpen u graag

    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.