Een laadpaal bij uw bedrijf?

Samen vinden wij de geschikte laadoplossing.

Vrijblijvend laadadvies aanvragen?

Laadpalen voor bedrijven: een slimme investering voor de toekomst!

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrisch rijden en datzelfde geldt voor de bezoekende klant. Hierdoor neemt de vraag naar (openbare) laadpalen steeds meer toe en is er behoefte aan passende oplossingen voor zowel werknemers als bezoekers. Met een laadpaal geeft u uw bedrijf een duurzame uitstraling en is uw parkeerplaats klaar voor de toekomst.

Een passende laadoplossing

Als u op zoek bent naar een laadpaal voor uw bedrijf, zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden. Het aankoop- en installatieproces kan complexer zijn dan wanneer u een laadpaal voor thuis koopt.

Er zijn een aantal uitdagingen die we vaak horen, zoals: Welk merk laadpaal is de beste keuze? Kunnen we makkelijk het aantal laadpalen uitbreiden? En hoe werkt het verrekenen van de laadkosten? Om antwoord te krijgen op al uw vragen en een passende laadoplossing te vinden raden wij aan om vooraf een adviesgesprek aan te vragen.

Laadkompas biedt een geheel vrijblijvende service om de ideale laadoplossing voor uw bedrijf te vinden. Tijdens een adviesgesprek zullen we uw situatie en wensen in kaart brengen. Op basis daarvan zullen we een geschikte laadoplossing voorstellen en een op maat gemaakte offerte aanbieden.

De totaaloplossing van Laadkompas

Sinds 2015 is Laadkompas actief als onafhankelijke aanbieder van laadpalen en inmiddels hebben we al 35.473 klanten geadviseerd en laadstations geplaatst. Dit maakt ons één van de grootste aanbieders van laadpalen op de Nederlandse markt. Dankzij onze uitgebreide expertise groeien we steeds verder in onze adviserende rol. Sterker nog, we zijn nu in staat om een totaaloplossing te bieden.

Onze totaaloplossing omvat niet alleen laadpalen, maar ook laadpassen, laadbeheer, installatie en onderhoud. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over uw laadpalen en heeft u slechts één vaste partij nodig om mee samen te werken.

Laadbeheer van Laadkompas Meer over laadbeheer

Onze werkwijze

Adviesgesprek

Wij nemen persoonlijk contact met u op om uw situatie en wensen voor nu en in de toekomst te bespreken.

Schouwing & offerte

Indien gewenst houden wij een fysieke schouwing en stellen een offerte op maat op.

Installatie

Zodra u onze offerte heeft goedgekeurd zullen onze installateurs de installatie uitvoeren.

Beheer & onderhoud

Geen omkijken naar uw laadpalen? Laat Laadkompas het beheer en onderhoud uitvoeren.

De financiële voordelen van een zakelijke laadpaal

Een zakelijke laadpaal biedt niet alleen voordelen op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid, maar ook op financieel gebied. Het bedrijfsleven kan namelijk profiteren van subsidies om elektrisch rijden te stimuleren. Bovendien kan de aanschafprijs van een laadpaal gedeeltelijk worden afgetrokken van de winst, wat fiscale voordelen oplevert. Dit maakt de overstap naar elektrisch rijden aantrekkelijk voor ondernemers, vooral gezien de aanzienlijke besparingen op mobiliteitskosten die hiermee gepaard gaan.

Naast besparingen biedt een zakelijke laadpaal ook een manier om extra inkomsten te genereren door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de laadpaal. Dit is mogelijk doordat de eigenaar van de laadpaal zelf het kWh tarief kan instellen en een marge kan hanteren. Dit kan een interessante bron van inkomsten zijn voor bedrijven met een laadpaal op hun locatie.

Zakelijke laadpaal terugverdienen Meer over verdienen aan een zakelijke laadpaal

Is een laadpaal verplicht?

Wist u dat de overheid bedrijven verplicht om laadmogelijkheden voor elektrische auto’s aan te bieden? Bedrijven met meer dan 10 parkeerplaatsen moeten 2020 rekening houden met de installatie van één laadpaal per tien parkeerplekken tijdens grootschalige renovaties. Vanaf 2025 geldt deze verplichting voor bestaande bedrijven, met minimaal één laadpaal per 20 parkeerplaatsen, zelfs als er geen grote renovaties plaatsvinden.

Hoewel het extra werk vervelend lijkt voor bedrijven die bezig zijn met renovaties of de bouw van een nieuw pand, zijn er enkele voordelen. Aangezien het aannemelijk is dat een deel van de klanten elektrische auto’s rijdt, kan het aanbieden van laadmogelijkheden een manier zijn om zowel bestaande als toekomstige klanten van dienst te zijn. Door als een van de eerste bedrijven deze laadmogelijkheid aan te bieden, kunnen mensen uit de omgeving wellicht ook bij u komen laden. Bovendien laat het installeren van laadpalen zien dat het bedrijf zich inzet voor de energietransitie en zich bewust is van de groeiende behoefte aan duurzaamheid.

Meer informatie over deze regelgeving Meer informatie over deze regelgeving

Zakelijk laden met zelf opgewekte stroom?

Auto rijden op zelf opgewekte energie. Wat tot voor kort nog science fiction leek, is door zonnepanelen nu realiteit. De laatste jaren is het aantal bedrijven met de zwarte vlakken explosief gestegen en velen overwegen de stap. De elektrische auto kan hierin weleens doorslaggevend zijn, want de combinatie met een zakelijke laadpaal blijkt ideaal. Dat is ook goed te begrijpen, want een elektrische auto zorgt voor meer stroomverbruik en dan is het juist fijn om die zelf ook op te wekken.

De kosten voor zonnepanelen enerzijds worden steeds lager waardoor de investering sneller wordt terugverdiend; anderzijds is de ontwikkeling van laadstations zodanig dat ze eenvoudig met de zonnepanelen worden gecombineerd tot één netwerk.

Zonnepanelen nemen Ik overweeg zonnepanelen

  • Check 100% onafhankelijk
  • Check Besparen tot 40%
  • Check 5.000+ laadpalen geïnstalleerd

Laadpaal bedrijf

Verrekenen Extra inkomsten

Maak uw laadpaal bij uw bedrijf toegankelijk voor bezoekers en verdien gemakkelijk extra inkomsten.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Passende laadoplossing

Als bedrijf kunt u eenvoudig laadstations plaatsen voor uw bezoekers, medewerkers en huurders. Zo biedt u hen een extra service.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.