Alfen laadpaal

Alfen is een Nederlands bedrijf dat laadoplossingen biedt voor thuis, bij bedrijven en voor openbare locaties. Je hebt bij Alfen de keuze uit twee type oplaadpunten: de Alfen Eve Single S-line en de Alfen Eve Single Pro-line. Deze laadpalen hebben een vermogen tussen de 3,7 en 22 kW.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Hightech Alfen laadpalen voor elektrische auto's

Alfen is een Nederlands premium-merk dat uitblinkt in technische innovatie. Al meer dan 50 jaar is het bedrijf actief in elektrotechniek. Alfen heeft zich ontwikkeld als toonaangevende speler en heeft een kwalitatief laadsysteem gebouwd voor de consumentenmarkt, de Alfen EVE Single Pro-Line. Alleen de beste componenten en nieuwste technologieën zijn erin verwerkt, met zeer geavanceerde slimme functies als resultaat.

Een uniek voordeel van de Alfen-laadstations is dat deze sim-lock vrij zijn. Dat betekent dat u zelf kunt kiezen welke aanbieder de laadpaal beheert en de kosten verrekent. Of wie voor u de load balancing realiseert. Veel andere merken laadpalen bieden deze vrije keuze niet, waardoor u verplicht bent om bij de leverancier zelf een (vaak duur) abonnement af te sluiten. Bij Alfen is dit niet het geval: zij bieden de techniek, zonder dat er verdere verplichtingen zijn.

Moderne vrijheid: een Alfen laadpaal thuis

Alfens meest verkochte laadstation voor thuis is de Eve Single Pro-line. Dit laadstation werkt op zowel een 1-fase als een 3-fasen aansluiting. Die mogelijkheid maakt de installatie een stuk gemakkelijker, en dat maakt een Alfen laadpaal aantrekkelijk. Naast de Eve Single Pro-line, wordt ook de S-line steeds populairder.

De gebruikerssoftware van Alfen laat zien waar het merk voor staat. Er zijn verschillende extra’s mogelijk, zoals meerdere gebruikersprofielen en de afwikkeling van declaraties. Zo kunnen ook anderen uw laadstation gebruiken en verrekent u alleen uw eigen kosten met de werkgever of eigen onderneming. Alle functies voelen modern en logisch tegelijk, wat benadrukt wordt door het uiterlijk van het station: een mooie, kleine behuizing met een full colour display voor instructies.

Een Alfen laadpaal kan na de installatie worden aangesloten op de myLaadkompas back-office (€4,95 excl. btw per maand). Via myLaadkompas heeft u inzicht in het aantal laadsessies, worden de laadkosten automatisch berekend en ontvangt u een gratis Laadkompas laadpas. Dit maakt het verrekenen van alle kosten dus erg eenvoudig.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Zakelijke laadpaal: de Alfen Eve Double Pro-line

Voor zakelijke laadoplossingen biedt Alfen de Alfen Eve Double Pro-line. Dit is een dubbel laadstation dat alle slimme functies heeft die handig zijn voor een zakelijk laadstation: inzicht in verbruik, automatische declaratie, load balancing en mogelijkheid tot gastgebruik met controleerbare tarieven.

Wat deze lijn van Alfen zo uniek maakt, is dat het meerdere unieke functionaliteiten toevoegt. Zo is het mogelijk om load balancing en power sharing te combineren. Dit zorgt voor de juiste stroomverdeling binnen het netwerk en een goede samenwerking met de meterkast. Dat netwerk kunt u tot 100 laadpunten uitbreiden, meer dan het dubbele van de concurrentie. Alle auto’s kunnen gebruikmaken van het Alfen laadstation. En uw bedrijfslogo wordt mooi weergegeven op de display.

Om een Alfen-laadplein compleet te maken, bieden zij ook verschillende accessoires. Zoals verkeersborden en losse laadpalen.

Bekijk meer over laadpaal installatie Ik wil advies

Veelgestelde vragen Alfen laadpaal

Wat kost een Alfen laadpaal? Pijl

De kosten voor een Alfen laadpaal voor thuis beginnen rond de 1.000 euro. Afhankelijk van eventuele extra’s (meer vermogen, load balancing, een vaste kabel of montage op een paal in plaats van aan de wand) en het type paal, kan dit oplopen naar 1.500 tot 2.000 euro.

Voor een zakelijk laadstation liggen de kosten wat hoger: de Alfen Eve Double Pro-line is te koop vanaf ongeveer 3.300 euro.

Waarom een Alfen laadpaal? Pijl

Een Alfen laadpaal staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. De Alfen laadpalen zijn daarnaast erg veilig. Ook kunt u zelf bepalen welke aanbieder de laadpaal beheert en zorgt voor het bijhouden van de laadsessies en de kostenverrekening. Dit is een groot voordeel van Alfen ten opzichte van andere aanbieders.

Welke Alfen laadpaal kies ik? Pijl

Welke Alfen laadpaal je kiest, hangt af van waar je deze gaat gebruiken. Voor een laadpaal thuis biedt Alfen de Eve Single S-line en de Eve Single Pro-line aan. Voor zakelijke laadoplossingen kun je kiezen uit de Eve Single Pro-line en de Eve Double Pro-line. Wij adviseren je graag in de keuze voor een Alfen laadpaal.

Alfen laadpaal

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.