Thuisaccu

Een intelligent energie opslagsysteem. Gewoon bij u in huis.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Veilig groene stroom opslaan

Door de stijgende energieprijzen en het steeds belangrijker worden van duurzaamheid, worden zonnepanelen steeds populairder. Op een zonnige dag wekt u stroom op en kunt u gratis gebruik maken van deze energie. De door u teveel opgewekte stroom levert u terug aan het net. Beter bekend als de salderingsregeling.

Deze regeling zal met de tijd verdwijnen. Een thuisaccu is de perfecte oplossing om de door u overdag opgewekte energie op te slaan en op een later moment te gebruiken. Maar hoe werkt een thuisaccu, welke kosten kunt u verwachten en is het rendabel?

 

Waarom is een thuisaccu interessant

Een thuisaccu lijkt dé perfecte oplossing voor het teveel opwekken van zonne-energie. Straks, als we deze niet/beperkt terug kunnen leveren aan het net, moet er een oplossing komen. Want het opwekken van energie die u niet gebruikt, dat is verspilde energie.

Een thuisaccu slaat de teveel opgewekte zonne-energie op. Zo wordt u gedeeltelijk zelfvoorzienend en minder afhankelijk van het net. Het niet opslaan van energie gebeurt dan alleen nog als de thuisaccu al vol is en er geen stroom op dat moment gebruikt wordt.

Het is in de toekomst als gevolg van overbelasting ook goed mogelijk dat er vaker sprake zal zijn van regionale stroomuitval. Een thuisaccu zorgt ervoor dat u in die noodsituatie zelfvoorzienend bent.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

De voordelen van een thuisaccu

Meer gebruik maken van uw eigen groene stroom en minder gebruik maken het net. Met de stijgende energieprijzen klinkt dit erg voordelig. Welke voordelen brengt een thuisbatterij nog meer met zich mee? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

100% onafhankelijkMinder afhankelijk van het elektriciteitsnet

100% onafhankelijk Fungeert als noodstroom

100% onafhankelijk Positieve invloed op het milieu

100% onafhankelijk Bespaar op uw energierekening

Meer weten?

Kosten van een thuisaccu

De aanschafprijs van een thuisaccu varieert in tussen de € 8.000 en € 15.000. Een flink bedrag na het aanschaffen van uw zonnepanelen. Het terugverdienen van deze investering is lastig . Dat komt doordat de opslag van de accu beperkt is, waardoor deze in verhouding met salderen zeker niet voordeliger is.

Er wordt verwacht dat de prijs zal dalen in de komende jaren. Bij de dalende prijs hoort ook een kortere terugverdientijd. Daarom zijn wij er vroeg bij, om de laagsteprijsgarantie te kunnen garanderen blijven wij op zoek naar een perfecte oplossing. Tot die tijd, testen wij continu nieuwe ontwikkelingen in de thuisaccu-markt. Net zolang tot we een assortiment van de beste A-merk thuisaccu’s kunnen samenstellen en we u hier uitgebreid over kunnen adviseren.

Thuisaccu kopen Ik wil op de hoogte gehouden worden

Veelgestelde vragen

Is er een subsidie voor thuisaccu's? Pijl

We kunnen in Nederland (nog) geen gebruik maken van subsidies op thuisaccu’s. Maar ook zonder subsidie kan een thuisaccu interessant zijn. Door de afbouw van de salderingsregeling en de stijgende energieprijzen is een accu in huis

Wat houdt de salderingsregeling in? Pijl

Momenteel levert nagenoeg elke bezitter van zonnepanelen de teveel opgewekte stroom terug aan het net. Dit wordt verrekend met uw energierekening. Vanaf 2023 verandert de salderingsregeling in een afbouwregeling, wat is 2022 nog 100% is, is in 2023 91% en in 2031 0%. Dat geeft een zonnepaneel eigenaar genoeg tijd om zich te verdiepen in een vervangende optie, bijvoorbeeld een thuisaccu.

De salderingsregeling is in feite een subsidie Bezitters van zonnepanelen krijgen een vaste prijs voor de terug geleverde energie. Ongeacht of er op dat moment op totaalniveau teveel of te weinig capaciteit is. Een thuisaccu wordt met de jaren dus interessanter en rendabeler.

Netkoppeling wel of niet nodig met een thuisaccu? Pijl

Van volledige onafhankelijkheid kunnen we met een thuisaccu niet spreken, het net zal altijd nog een koppeling nodig hebben. Denk aan de maanden met weinig zonuren, het kan zomaar zo zijn dat de thuisaccu niet eens van belang komt. Dat er zo weinig energie opgewekt wordt, dat uw verbruik nog altijd hoger is. In de maanden dat de zonuren relatief laag zijn, is een netkoppeling dus vanzelfsprekend nodig. Het net vult dan de behoefte van energie aan, wat de zonnepanelen op dat moment niet kunnen leveren.

 

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen wordt uw stroomverbruik geoptimaliseerd.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kunt u in de avond gebruik maken van uw groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit u nooit onverwachts zonder stroom tijdens een uitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.