Thuisaccu: informatie & prijs

Een intelligent energie opslagsysteem om de energie op te slaan. Gewoon bij u in huis.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.
Uw opgewekte energie thuis opslaan?

Veilig groene stroom opslaan

Door de stijgende energieprijzen en het steeds belangrijker worden van duurzaamheid, worden zonnepanelen steeds populairder. Op een zonnige dag wekt u stroom op en kunt u gratis gebruik maken van deze energie. De door u teveel opgewekte stroom levert u terug aan het net. Beter bekend als de salderingsregeling.

Deze regeling zal met de tijd verdwijnen. Een thuisaccu is de perfecte oplossing om de door u overdag opgewekte energie op te slaan en op een later moment te gebruiken. Maar hoe werkt een thuisaccu, welke kosten kunt u verwachten en is het rendabel?

 

Waarom is een thuisaccu interessant?

Als we in de toekomst de teveel opgewekte zonne-energie niet of nog maar beperkt terug kunnen leveren aan het net, moet er een oplossing komen. Een thuisaccu kan hier een belangrijke rol in spelen. Met de accu slaat u de zonne-energie op en gebruikt u deze later weer, bijvoorbeeld voor uw laadpaal thuis. Want het opwekken van energie die u niet gebruikt, dat is verspilde energie.

Met een thuisaccu wordt u gedeeltelijk zelfvoorzienend en minder afhankelijk van het stroomnet. Het niet opslaan van energie gebeurt dan alleen nog als de thuisaccu al vol is en er op dat moment geen stroom gebruikt wordt.

In de toekomst raakt het stroomnet mogelijk vaker overbelast. Hierdoor kan regionale stroomuitval voorkomen. Een thuisaccu zorgt ervoor dat u in die noodsituatie zelfvoorzienend bent. De capaciteit van een thuisaccu is verschillend: voor een gewoon huishouden of klein bedrijf is een accu van bijvoorbeeld 5 kWh, 10 kWh of 20 kWh (ruim) voldoende. Voor grote bedrijven bestaan er ook accu’s van 100 kWh of zelfs 1000 kWh.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

De voordelen van een thuisaccu

Meer gebruik maken van uw eigen groene stroom en minder gebruik maken het net. Met de hoge energieprijzen klinkt dit erg voordelig. Welke voordelen brengt een thuisbatterij kopen nog meer met zich mee? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

100% onafhankelijk Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

100% onafhankelijk Fungeert als noodstroom

100% onafhankelijk Positieve invloed op het milieu

100% onafhankelijk Bespaar op uw energierekening

Meer weten?

Wat kost een thuisaccu?

Een thuisaccu kost ongeveer tussen de 750 en 1.000 euro per kWh energie die de accu kan opslaan. Voor een kleine accu van 2 kWh ben je dus richting de 2.000 euro kwijt, en een grotere accu van 10 kWh of meer kost al snel 10.000 euro. Een flink bedrag, zeker als je eerder ook al zonnepanelen hebt gekocht. De opslag van een thuisaccu is beperkt, waardoor het lastig is om deze investering terug te verdienen. De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen is een stuk voordeliger, al gaat dit wel veranderen.

Er wordt verwacht dat de prijs van thuisaccu’s de komende jaren zal dalen. Bij de dalende prijs hoort ook een kortere terugverdientijd. Wij houden alle ontwikkelingen in de thuisaccu-markt in de gaten. We streven naar een assortiment van de beste A-merk thuisaccu’s zodat we u hier uitgebreid over kunnen adviseren en de laagste prijs garantie bieden.

Thuisaccu kopen Ik wil op de hoogte gehouden worden

Veelgestelde vragen

Is er een subsidie voor thuisaccu's? Pijl

Er is in Nederland (nog) geen subsidie voor thuisaccu’s. Maar ook zonder subsidie kan een thuisaccu interessant zijn. Door de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen en de stijgende energieprijzen, wordt een accu in huis steeds interessanter.

Wat houdt de salderingsregeling in? Pijl

Momenteel levert nagenoeg elke bezitter van zonnepanelen de teveel opgewekte stroom terug aan het net. Dit wordt verrekend met uw energierekening. Vanaf 2023 verandert de salderingsregeling in een afbouwregeling, In 2022 kunt u nog voor 100% salderen en in 2023 nog voor 91%. Stapsgewijs loopt dit terug naar 0% in 2031. Dat geeft een zonnepaneeleigenaar genoeg tijd om zich te verdiepen in een vervangende optie, bijvoorbeeld een thuisaccu.

De salderingsregeling is in feite een subsidie. Bezitters van zonnepanelen krijgen een vaste prijs voor de teruggeleverde energie. Ongeacht of er op dat moment op totaalniveau teveel of te weinig capaciteit is. Een thuisaccu wordt met de jaren dus interessanter en rendabeler.

Wat kost een thuisaccu van 100 kWh? Pijl

Een thuisaccu van 100 kWh kost al snel tussen de 80.000 en 100.000 euro. Je betaalt voor een thuisaccu namelijk tussen de 750 en 1000 euro per kWh, dus voor zo’n grote accu lopen de kosten flinken op. Een behoorlijke bedrag dat veel mensen niet zomaar hebben liggen.

Voor veel huishoudens is een kleinere thuisaccu van bijvoorbeeld 10 kWh of 20 kWh ook al (ruim) voldoende. Dat scheelt ook flink in de prijs, al kost zo’n accu nog steeds tussen de 10.000 en 20.000 euro.

 

Hoe werkt een thuisaccu? Pijl

Een thuisaccu werkt als volgt:

1. De zonnepanelen wekken elektriciteit (gelijkstroom) op. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom. Via de omvormer wordt het volledige systeem van zonnepanelen en thuisaccu aangestuurd.
2. Is er in de woning elektriciteit nodig? Bijvoorbeeld voor verlichting, de televisie of kookplaat? Dan zorgt de omvormer dat deze apparatuur de benodigde elektriciteit krijgen.
3. De stroom die overblijft, wordt naar uw thuisaccu gestuurd. Die slaat de energie op voor een later moment.
4. Is er elektriciteit nodig, maar leveren de zonnepanelen op dat moment geen of te weinig energie? Dan haalt de omvormer de stroom uit de thuisaccu. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er ‘s nachts energie nodig is of als de zonnepanelen op een bewolkte dag (bijna) geen zonne-energie leveren.

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen wordt uw stroomverbruik geoptimaliseerd.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kunt u in de avond gebruik maken van uw groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit u nooit onverwachts zonder stroom tijdens een uitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.