Een thuisaccu van 1000 kWh kan een enorme hoeveelheid energie opslaan. Voor in huis is een thuisbatterij van deze omvang niet bedoeld. Alleen voor grote bedrijven kan een thuisaccu van 1000 kWh rendabel zijn.
Een thuisaccu van 1000 kWh kost al snel tussen de 750.000 en 1.000.000 euro. Voor een thuisaccu betaal je namelijk tussen de 750 en 1000 euro per kWh. Dat maakt deze accu voor gewone huishoudens eigenlijk onbetaalbaar. Ook is een accu van deze capaciteit niet nodig voor bij je thuis.
Een thuisaccu van 1000 kWh is alleen geschikt voor zeer grote bedrijven met een hoog energieverbruik. Het energieverbruik van een normaal huishouden komt hier niet eens bij in de buurt. Daarnaast is een thuisaccu van deze grootte ontzettend duur en is er waarschijnlijk thuis geen ruimte om hem te installeren.
Ook wekken je zonnepanelen lang niet genoeg energie op om 1000 kWh aan overtollige energie op te slaan. Je hebt dan namelijk een installatie nodig van 1.000.000 Wattpiek, wat neerkomt op tussen de 3000 en 4000 zonnepanelen. Terwijl huishoudens met zonnepanelen vaak tussen de tien en twintig panelen op het dak hebben liggen. En dat is veel te weinig om een thuisbatterij van 1000 kWh volledig te benutten.
Een kleinere thuisaccu van een paar kWh kan wel interessant voor je zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over een thuisbatterij kopen of vraag direct een offerte aan.
Voor specifieke bedrijven kan een thuisaccu van 1000 kWh wel een optie zijn. Al gaat dit wel alleen om zeer grote bedrijven. Voor een klein bedrijf, zoals een kleine winkel of bakkerij, is een thuisaccu van tussen de 5 kWh en 20 kWh ook al voldoende. Bedrijven die een thuisaccu van 1000 kWh willen installeren, moeten ook een grote zonnepaneleninstallatie hebben. Anders kan de accu van 1000 kWh niet volledig opgeladen worden en wordt hij dus niet helemaal benut.
Een thuisaccu van 1000 kWh is niet geschikt voor bij je thuis, maar een kleinere thuisbatterij is zeker wel optie. Je maakt hiermee meer gebruik van je eigen groene stroom en minder van het net. Met de hoge energieprijzen is dit erg voordelig. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een thuisaccu:
Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet
Fungeert als noodstroom
Positieve invloed op het milieu
Bespaar op je energierekening
Een thuisaccu kost tussen de 750 en 1.000 euro per kWh. Voor een thuisaccu van 1000 kWh, betaal je dus tussen de 750.000 en 1.000.000 euro. Een investering die eigenlijk alleen voor grote bedrijven haalbaar en rendabel is.
Voor de meeste huishoudens is een thuisbattterij tussen de 5 en 20 kWh voldoende. Om de exacte hoeveelheid kWh te bepalen voor je thuisbatterij of thuisaccu, moet je uitzoeken wat je jaarlijkse stroomverbruik is en hoeveel kiloWattpiek (kWp) je zonnepanelen opwekken. Hier is een vuistregel voor: per kWp die je zonnepanelen opwekken, is een thuisaccu van 1 tot 1,5 kWh voldoende. Dus als je zonnepanelen bijvoorbeeld 5 kWp opwekken, heb je een thuisaccu van tussen de 5 en 8 kWh nodig.
Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen, optimaliseer je je stroomverbruik.
Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je in de avond gebruik maken van je groene energie.
Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je nooit onverwachts zonder stroom tijdens een stroomuitval.
Onze klanten geven ons
Op basis van 542 beoordelingen
Laadkompas.nl maakt gebruik van cookies ter verbetering van de website-ervaring en overige marketingdoeleinden. Door op ‘Ga naar website’ te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid waaronder valt dat we op vertrouwelijke wijze met uw gegevens omgaan.
Wilt u een gepersonaliseerde ervaring? Vink dan alles aan. Wilt u geen gepersonaliseerde ervaring? Laat dan alles uit staan.