Thuisaccu 1000 kWh: prijs + info

Een thuisaccu van 1000 kWh kan een enorme hoeveelheid energie opslaan. Voor in huis is een thuisbatterij van deze omvang niet bedoeld. Alleen voor grote bedrijven kan een thuisaccu van 1000 kWh rendabel zijn.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Wat kost een thuisaccu van 1000 kWh?

Een thuisaccu van 1000 kWh kost al snel tussen de 750.000 en 1.000.000 euro. Voor een thuisaccu betaal je namelijk tussen de 750 en 1000 euro per kWh. Dat maakt deze accu voor gewone huishoudens eigenlijk onbetaalbaar. Ook is een accu van deze capaciteit niet nodig voor bij je thuis.

Thuisaccu van 1000 kWh niet nodig voor huishoudens

Een thuisaccu van 1000 kWh is alleen geschikt voor zeer grote bedrijven met een hoog energieverbruik. Het energieverbruik van een normaal huishouden komt hier niet eens bij in de buurt. Daarnaast is een thuisaccu van deze grootte ontzettend duur en is er waarschijnlijk thuis geen ruimte om hem te installeren.

Ook wekken je zonnepanelen lang niet genoeg energie op om 1000 kWh aan overtollige energie op te slaan. Je hebt dan namelijk een installatie nodig van 1.000.000 Wattpiek, wat neerkomt op tussen de 3.000 en 4.000 zonnepanelen. Terwijl huishoudens met zonnepanelen vaak tussen de tien en twintig panelen op het dak hebben liggen. En dat is veel te weinig om een thuisbatterij van 1000 kWh volledig te benutten.

Een kleinere thuisaccu van een paar kWh kan wel interessant voor je zijn. Hiermee kun je je eigen opgeslagen energie gebruiken voor bijvoorbeeld je laadpaal. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over een thuisbatterij kopen of vraag direct een offerte aan.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Voor wie is een thuisaccu van 1000 kWh wel geschikt?

Voor specifieke bedrijven kan een thuisaccu van 1000 kWh wel een optie zijn. Al gaat dit wel alleen om zeer grote bedrijven. Voor een klein bedrijf, zoals een kleine winkel of bakkerij, is een thuisaccu van tussen de 5 kWh en 20 kWh ook al voldoende. Bedrijven die een thuisaccu van 1000 kWh willen installeren, moeten ook een grote zonnepaneleninstallatie hebben. Anders kan de accu van 1000 kWh niet volledig opgeladen worden en wordt hij dus niet helemaal benut.

Offerte thuisaccu aanvragen

De voordelen van een thuisaccu

Een thuisaccu van 1000 kWh is niet geschikt voor bij je thuis, maar een kleinere thuisbatterij is zeker wel optie. Je maakt hiermee meer gebruik van je eigen groene stroom en minder van het net. Met de hoge energieprijzen is dit erg voordelig. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een thuisaccu:

100% onafhankelijk Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

100% onafhankelijk Fungeert als noodstroom

100% onafhankelijk Positieve invloed op het milieu

100% onafhankelijk Bespaar op je energierekening

Veelgestelde vragen over een thuisaccu

Wat kost een 1000 kWh accu? Pijl

Een thuisaccu kost tussen de 750 en 1.000 euro per kWh. Voor een thuisaccu van 1000 kWh, betaal je dus tussen de 750.000 en 1.000.000 euro. Een investering die eigenlijk alleen voor grote bedrijven haalbaar en rendabel is.

Hoeveel kWh thuisbatterij heb ik nodig? Pijl

Voor de meeste huishoudens is een thuisbattterij tussen de 5 en 20 kWh voldoende. Om de exacte hoeveelheid kWh te bepalen voor je thuisbatterij of thuisaccu, moet je uitzoeken wat je jaarlijkse stroomverbruik is en hoeveel kiloWattpiek (kWp) je zonnepanelen opwekken. Hier is een vuistregel voor: per kWp die je zonnepanelen opwekken, is een thuisaccu van 1 tot 1,5 kWh voldoende. Dus als je zonnepanelen bijvoorbeeld 5 kWp opwekken, heb je een thuisaccu van tussen de 5 en 8 kWh nodig.

 

Thuisaccu 1000 kWh

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen, optimaliseer je je stroomverbruik.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je in de avond gebruik maken van je groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je nooit onverwachts zonder stroom tijdens een stroomuitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.