Thuisaccu 10 kWh

Met een thuisaccu van 10 kWh kun je energie uit je zonnepanelen opslaan en op een later moment gebruiken. Een 10 kWh thuisaccu kan een redelijke hoeveelheid stroom vasthouden, ruim voldoende voor een gemiddeld huishouden.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Wat kost een thuisaccu van 10 kWh?

Een thuisaccu van 10 kWh kost al snel tussen de 7.500 en 10.000 euro. Voor een thuisaccu betaal je namelijk tussen de 750 en 1.000 euro per kWh. Dat maakt een thuisaccu van 10 kWh dus een aardige investering. Ook heb je zonnepanelen nodig om de energie op te wekken die de thuisaccu vervolgens opslaat. Dat is ook een investering van minimaal een paar duizend euro. Al met al kost het kopen van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen dus flink wat geld.

 

Wanneer is een thuisaccu van 10 kWh interessant?

Thuisaccu’s zijn beschikbaar vanaf een opslagcapaciteit van een paar kWh, tot 20 kWh, 100 kWh of zelfs 1000 kWh. Een thuisaccu van 10 kWh is interessant voor grote gezinnen die veel stroom verbruiken, bijvoorbeeld door een laadpaal thuis, warmtepomp, sauna of verwarmd zwembad. Ook is een capaciteit van 10 kWh een optie voor een klein bedrijf dat zelfvoorzienend wil zijn.

Voor kleinere gezinnen of huishoudens die minder stroom verbruiken, is een thuisaccu van 10 kWh aan de hoge kant. Een thuisaccu van bijvoorbeeld 5 kWh is dan voldoende.

Wil je een thuisaccu van 10 kWh voor in je eigen woning? Bekijk dan ook of je zonnepanelen genoeg energie opwekken. Je hebt hiervoor namelijk een installatie nodig van 10.000 Wattpiek, wat neerkomt op tussen de 20 en 40 zonnepanelen. Goed om hier rekening mee te houden als je een thuisaccu van 10 kWh overweegt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een thuisaccu? We helpen je graag verder. In samenwerking met onze partner Sonnen, kunnen we een thuisaccu op maat installeren. Vraag een offerte aan via Laadkompas.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Hoe groot is een thuisaccu van 10 kWh?

Een thuisaccu van 10 kWh is redelijk groot. De exacte afmetingen verschillen per type thuisaccu, maar dit kan oplopen tot ongeveer een meter bij een halve meter. Een thuisaccu wordt meestal aan de muur (binnen of buiten) bevestigd, dus het is goed om na te gaan of en waar je in huis ruimte hiervoor hebt. Houd ook rekening met het gewicht van de accu: deze weegt al snel 75 tot 100 kg.

Offerte thuisaccu aanvragen

De voordelen van een thuisaccu

Met een thuisaccu maak je meer gebruik van je eigen groene stroom en minder van het net. Met de hoge energieprijzen is dit erg voordelig. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een thuisaccu:

100% onafhankelijk Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

100% onafhankelijk Fungeert als noodstroom voor bijvoorbeeld je laadpaal

100% onafhankelijk Positieve invloed op het milieu

100% onafhankelijk Bespaar op je energierekening

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen, optimaliseer je je stroomverbruik.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je in de avond gebruik maken van je groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je nooit onverwachts zonder stroom tijdens een stroomuitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.