Thuisaccu 100 kWh

Met een thuisbatterij of thuisaccu van 100 kWh kun je heel veel energie opslaan. Deze accu is eigenlijk te groot voor bij je thuis. Voor bedrijven kan een thuisaccu van 100 kWh wel een optie zijn.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Wat kost een thuisaccu van 100 kWh?

Een thuisaccu van 100 kWh kost al snel tussen de 80.000 en 100.000 euro, uitgaande van ongeveer 750 tot 1.000 euro per kWh. Een bedrag wat veel mensen niet zo hebben liggen. Daarnaast is een thuisaccu van 100 kWh erg groot en zwaar, waardoor hij niet zomaar overal geplaatst kan worden.

Thuisaccu van 100 kWh te groot voor normaal huishouden

Voor gewone huishoudens is een 100 kWh thuisaccu eigenlijk niet geschikt. Naast dat deze thuisbatterij flink wat geld kost, is hij door de enorme omvang ook lastig te installeren. De kans dat je in huis een goede plek hebt voor een thuisaccu van 100 kWh, is erg klein.

Daarnaast zullen je zonnepanelen ook lang niet genoeg energie opwekken om de volledige 100 kWh van de thuisaccu te benutten. Je hebt dan namelijk een installatie nodig van 100.000 Wattpiek, wat neerkomt op tussen de 300 en 400 zonnepanelen. De meeste huishoudens met zonnepanelen, hebben tussen de tien en twintig panelen geïnstalleerd. En dat is lang niet voldoende om een 100 kWh thuisaccu volledig van energie te voorzien.

Een kleinere thuisaccu kan wel een interessante investering zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over het kopen van een thuisbatterij bij Laadkompas of vraag direct een offerte aan.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Voor wie is een thuisaccu van 100 kWh wel geschikt?

Een thuisaccu van 100 kWh, of zelfs 1000 kWh, kan voor bedrijven wel van toegevoegde waarde zijn. Dan gaat het wel om echt grote bedrijven; voor een kleine winkel is een kleinere thuisaccu van bijvoorbeeld 5 kWh of 10 kWh ook al voldoende. Het bedrijf moet ook een grote zonnepaneleninstallatie hebben, zodat de 100 kWh accu volledig opgeladen kan worden.

Offerte thuisaccu aanvragen

De voordelen van een thuisaccu

Een thuisaccu van 100 kWh is niet geschikt voor bij je thuis, maar een kleinere thuisbatterij is zeker wel optie. Je maakt hiermee meer gebruik van je eigen groene stroom en minder van het net. De opgeslagen stroom kun je later gebruiken voor bijvoorbeeld je laadpaal. Met de hoge energieprijzen is dit erg voordelig. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een thuisaccu:

100% onafhankelijk Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

100% onafhankelijk Fungeert als noodstroom

100% onafhankelijk Positieve invloed op het milieu

100% onafhankelijk Bespaar op je energierekening

Veelgestelde vragen thuisaccu 100 kWh

Is een thuisbatterij al een interessante investering? Pijl

Een thuisbatterij kan zeker een interessante investering zijn. Je kunt hiermee energie uit je zonnepanelen opslaan die je niet direct gebruikt. Op die manier ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en dalen je stroomkosten.

Op dit moment krijg je nog een vergoeding voor zonne-energie die je niet direct gebruikt en teruglevert aan het elektriciteitsnet. Ook wel bekend als de salderingsregeling. Maar deze regeling wordt afgebouwd. De komende jaren daalt de vergoeding die je krijgt, en in 2031 verdwijnt deze helemaal. Het is zelfs denkbaar dat het terugleveren van energie je geld gaat kosten. In dat geval wordt een thuisaccu nog een betere investering.

Welke capaciteit thuisbatterij heb ik nodig? Pijl

Voor de meeste huishoudens is een thuisbattterij tussen de 5 en 20 kWh voldoende. Om exact te bepalen wat voor thuisbatterij of thuisaccu je nodig hebt, moet je kijken naar je jaarlijkse stroomverbruik en de opwekking van je zonnepanelen in kiloWattpiek (kWp).

Als vuistregel kun je aanhouden dat per kWp zonnepanelen, een thuisaccu van 1 tot 1,5 kWh voldoende is. Dus als je zonnepanelen bijvoorbeeld 5 kWp opwekken, heb je een thuisaccu van tussen de 5 en 8 kWh nodig.

 

Hoe lang kan een thuisbatterij stroom opslaan? Pijl

Een thuisbatterij kan stroom een paar dagen opslaan. De capaciteit is vaak niet voldoende om alle opgewekte zonne-energie op te slaan. Een deel zal dus alsnog worden teruggegeven aan het stroomnet. Ook zijn de huidige thuisaccu’s nog niet zo goed dat je bijvoorbeeld energie die je in de zomer opwekt, kunt bewaren tot in winter. Dat geldt al voor kleine thuisaccu’s, dus al helemaal voor een thuisaccu van 100 kWh.

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen, optimaliseer je je stroomverbruik.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je in de avond gebruik maken van je groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je nooit onverwachts zonder stroom tijdens een stroomuitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.