Soorten laadpalen

De afgelopen jaren zijn er veel oplossingen door laadpaal fabrikant ontwikkeld. Zo zijn er slimme laadpalen met online functionaliteiten die het onder andere mogelijk maken om automatisch te verrekenen en de laadpaal op afstand in te stellen. Daarnaast zijn er ook offline laadpunten die iets goedkoper zijn maar die ook minder functionaliteiten hebben en minder op de toekomst zijn voorbereid.

Wilt u weten welke laadpaal het beste past bij uw auto?
Vergelijk laadpaal nu

 

 

Laadpaal aansluitingen

Tegenwoordig werken de meeste aansluitingen met standaarden voor de stekker. De meeste auto’s hebben tegenwoordig een Type 2 stekker die tegenwoordig de standaard is voor het thuis of openbaar opladen van uw elektrische auto. Daarnaast hebben de meeste elektrische auto’s ook een Chademo aansluiting om onderweg te kunnen snelladen.

 

 

 

Laadpaal montage mogelijkheden

Indien u de beschikking heeft over een eigen oprit is een eigen laadpaal vaak de beste optie. De tarieven die voor de stroom wordt gerekend zijn lager in vergelijking met een openbare laadpaal. Daarnaast heeft u niet het risico dat u uw auto niet kunt opladen omdat deze door andere gebruikers bezet wordt gehouden.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een privé laadpaal of een openbare laadpaal. Openbare laadpunten hebben vaak ruimte voor meerdere auto’s, thuis kunt u vaak één auto opladen. Daarnaast kunt u thuis kiezen voor een laadpaal met vaste kabel en dient u bij een openbare laadpaal altijd een eigen laadkabel mee te nemen. Openbare laadpalen zijn vaak wat robuuster in vergelijking met een laadpaal thuis doordat deze onder andere bestemd zijn tegen vandalisme.

 

 

Plaatsen laadpaal

In de praktijk wordt een laadpaal het vaakst tegen de wand geplaatst. Daarnaast is het ook mogelijk om een laadpaal op een paal te laten monteren. Paalmontage wordt vaak gekozen voor parkeerterreinen en indien het bij een thuislocatie niet handig is om de laadpaal aan de woning te bevestigen. De meeste laadpalen zijn zowel te verkrijgen in een wand- als een paalmodel. Op deze wijze is een laadpaal naar wens altijd goed weg te werken.

Onafhankelijk advies van Laadkompas


Het is belangrijk dat u een laadpaal kiest die zowel nu als in de toekomst bij u past. Zo voorkomt u dat bij de aanschaf van een nieuwe auto ook een nieuwe laadpaal moet worden aangeschaft. De EV-experts van Laadkompas helpen u graag in het maken van de juiste keuze. Naast onafhankelijk advies zorgen wij ook voor een vlekkeloze installatie.

Vergelijk nu