Wat gaat een laadpaal kosten?

Als experts in laden, geven we u graag meer inzicht in het kostenplaatje van de laadpaal.

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Wat kost een laadpaal eigenlijk?

De aanschafprijs voor een laadpaal varieert tussen de €500,- en €1500,- afhankelijk van de functies, het merk en design. Met name de online functies van de slimme laadpalen zorgen voor een hogere prijs. Van onze eigen opties is de Webasto Pure de goedkoopste á €595,- (incl. btw). Dit is een robuust, Duits model dat uitblinkt in eenvoud en volledig offline is. Aan de andere kant van het spectrum zit de Alfen EV Single Pro-Line, de meest geavanceerde in de lijn van slimme laders. Deze laadpaal komt met praktische slimme software en heeft een schaalbaar laadvermogen. De prijs hiervoor is €1175,- (incl. btw) met nog een upgrade-optie naar een dubbelzijdig model.

Tussen het basismodel en de geavanceerde Single Pro-Line zitten allerlei mogelijkheden, ook qua prijs. Neem gerust contact op voor een advies bij uw budget of bekijk de 5 budget tips.

Wat gaat uw laadpaal kosten?

De laadpaal is nog relatief nieuw en daarom zijn er vragen over het totale kostenplaatje. Als experts in opladen geven we hier graag duidelijkheid over. We hebben de meest voorkomende kosten op een rijtje gezet, belangrijk is wel te realiseren dat veel functies zoals naar vrije keuze zijn. Een overzicht;

 • De aanschafprijs van de laadpaal.
 • Laadpaalinstallatie: €295,- (ex. btw).
 • Abonnementskosten slimme functies: €5,- per maand.
 • Load balancing technisch realiseren.
  Kosten: €50,- (1-fase) tot €80,- (3-fase)
  Bijpassend abonnement: maandelijks €4,-.
 • Stroomkosten zijn gemiddeld 3,5 cent per km (t.o.v. 11 voor benzine).
 • Publieke laadpunten rekenen hoger tarief.
  Thuis laden is altijd het goedkoopst.
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Hoeveel kan ik besparen?

Stroom is goedkoper dan benzine, dat is al een eerste voordeel van elektrisch rijden! Eenmaal elektrisch op de weg zijn er meer manieren om te besparen, waarvan een eigen laadpaal de beste is. Bij thuis laden geldt namelijk het normale stroomtarief wat gemiddeld zo’n €0,22 per kWh is. De tarieven bij de publieke stations zijn in vergelijking daarmee aanzienlijk hoger, zo’n €0,35 per kWh. Bij de snellaadstations kan het zelfs tegen de €0,60 per kWh oplopen, bijna drie keer zoveel als thuis. Daarnaast heeft u thuis altijd een plek beschikbaar, wat bij een openbare laadpaal vaak niet het geval is.

Om vervolgens uw besparing te berekenen is het belangrijk om ook de efficiëntie van de auto mee te nemen. Voor elektrische auto’s is deze ongeveer 3,5 cent per kilometer en voor een gemiddelde brandstofauto 11,5 cent. Dus hoe meer u rijdt, hoe groter de besparing. Hier komt bij dat de toekomst veel mogelijkheden biedt door bv. zonnepanelen. De stroom die hierdoor wordt opgewekt kan direct naar de laadpaal en zonder extra kosten. Iets moois en voordeligs om naartoe te werken.

Bekijk meer over laadpaal thuis Advies aanvragen

Laadpaal kosten

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.