Wat kost een laadpaal thuis?

Met een laadpaal thuis bent u altijd verzekerd van een plek om uw auto op te laden. Maar hoeveel kost dit? Als experts in laden, geven we graag meer inzicht in de kosten van een laadpaal thuis.

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Prijs laadpaal tussen 500 en 1500 euro

De exacte kosten van een laadpaal thuis zijn afhankelijk van de functies, het merk en design. Met name de online functies van de slimme laadpalen zorgen voor een hogere prijs. Van onze eigen opties is de Webasto Pure de goedkoopste á €595,- (incl. btw). Dit is een robuust, Duits model dat uitblinkt in eenvoud en volledig offline is. Aan de andere kant van het spectrum zit de Alfen EV Single Pro-Line, de meest geavanceerde in de lijn van slimme laders. Deze laadpaal komt met praktische slimme software en heeft een schaalbaar laadvermogen. De prijs hiervoor is €1175,- (incl. btw) met nog een upgrade-optie naar een dubbelzijdig model.

Tussen het basismodel en de geavanceerde Single Pro-Line zitten allerlei mogelijkheden, ook qua prijs. Neem gerust contact op voor een advies bij uw budget of bekijk de 5 budget tips.

Wat zijn de kosten inclusief installatie?

De laadpaal zelf kost dus tussen de 500 en 1500 euro. Maar er komen ook nog kosten bij voor de installatie. Als experts in opladen geven we hier graag duidelijkheid over en hebben we de meest voorkomende kosten op een rijtje gezet. Goed om te weten: er zijn veel extra’s om uit te kiezen, die ook weer invloed hebben op de totaalprijs. Een overzicht van de werkzaamheden en kosten:

  • De aanschafprijs van de laadpaal (tussen € 500,- en € 1500,-).
  • Laadpaalinstallatie: € 295,- (ex. btw).
  • Abonnementskosten slimme functies: € 5,- per maand.
  • Load balancing technisch realiseren.
    Kosten: € 50,- (1-fase aansluiting) tot € 80,- (3-fase aansluiting)
    Bijpassend abonnement: € 4,- per maand.
  • Stroomkosten zijn gemiddeld 3,5 cent per km (t.o.v. 13 cent voor benzine).

Overweegt u een laadpaal voor thuis te kopen? Vraag dan ook onze gratis laadpas aan. Hiermee kunt u opladen bij alle laadpunten in Nederland en meer dan een miljoen laadpalen in het buitenland.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Hoeveel kan ik besparen met thuis laden?

Stroom is goedkoper dan benzine, dat is al een eerste voordeel van elektrisch rijden! Wanneer u eenmaal elektrisch rijdt, zijn er meer manieren om te besparen. Een eigen laadpaal is de beste optie. Bij thuis laden geldt namelijk het normale stroomtarief van gemiddeld €0,22 per kWh. De tarieven bij publieke stations liggen aanzienlijk hoger, zo’n €0,35 per kWh. Bij de snellaadstations kan dit zelfs oplopen tot €0,60 per kWh, bijna drie keer zoveel als thuis. Daarnaast heeft u thuis altijd een plek beschikbaar, wat bij een openbare laadpaal vaak niet het geval is.

Om vervolgens te berekenen wat u bespaart, is het belangrijk om ook rekening te houden met de brandstofkosten per kilometer. Voor elektrische auto’s is dit ongeveer 3,5 cent. Bij een gemiddelde brandstofauto is dit ruim drie keer zo hoog: 11,5 cent per kilometer. Dus hoe meer u rijdt, hoe groter de besparing.

Wanneer u zonnepanelen heeft, stijgt dit bedrag nog harder. De opgewekte energie kan dan direct door de laadpaal worden gebruikt om de auto op te laden. U kunt ook nog overwegen een thuisaccu te kopen, zodat u met de opgewekte energie op een later moment kan opladen. Dan neemt de besparing nog verder toe.

Bekijk meer over laadpaal thuis Advies aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat kost je auto thuis opladen? Pijl

Je auto thuis opladen is goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal. Afhankelijk van je energiecontract, betaal je tussen de € 0,20 en € 0,40 per kWh. Bij een openbaar laadpunt liggen deze tarieven meestal iets hoger, en betaal je vaak ook nog een starttarief. Wanneer je je auto oplaadt bij een snellader zoals Fastned, liggen de kosten per kWh ook hoger (rond de € 0,60 per kWh).

Zijn de kosten van een laadpaal thuis aftrekbaar? Pijl

Als je als ondernemer een laadpaal thuis laat plaatsen bij een van je medewerkers, zijn deze kosten aftrekbaar van de belasting. Het gaat dan om de aanschaf- en plaatsingskosten van de laadpaal. Ook voor het kopen van een elektrische auto’s bestaan verschillende belastingvoordelen, zowel voor particulieren als zakelijke rijders.

Kun je subsidie krijgen voor een laadpaal thuis? Pijl

Voor particulieren zijn er op dit moment geen subsidies voor een laadpaal thuis. Voor ondernemers zijn er wel een aantal regelingen die fiscale voordelen bieden voor het aankopen en installeren van laadpalen op een bedrijfsterrein.

Laadpaal kosten

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.