Hoeveel kost een laadpaal bij je thuis?

Voor een laadpaal bij je thuis betaal je, inclusief installatie, tussen de 1.500 en 2.500 euro. Dat is een aardige investering, maar het voordeel is dat je wel altijd een eigen plek hebt om je auto op te laden. En op de lange termijn ga je juist geld besparen. Waar komen de kosten van een laadpaal bij je thuis vandaan?

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Advies over het kostenplaatje? Wij helpen u graag.

Prijs laadpaal tussen 500 en 1.500 euro

De exacte kosten van een laadpaal thuis zijn afhankelijk van de functies, het merk en design. De goedkoopste laadpaal die Laadkompas momenteel aanbiedt, is de Wallbox Pulsar PLUS 22 kW. Deze kost € 617,- incl. btw. Dit is een klein en compact laadstation zonder veel extra functies. Aan de andere kant bieden wij ook de Alfen Eve Double Pro-Line aan. Dit laadstation is ruim vijf keer duurder (€ 3.321,- incl. btw), maar biedt uitgebreidere opties zoals het verrekenen van laadkosten met je werkgever.

Tussen deze twee modellen zitten ook nog verschillende andere modellen, ook qua prijs. Neem gerust contact met ons op of bekijk het aanbod in de webshop. Houd rekening met een uiteindelijke prijs tussen de 500 en 1.500 euro voor de laadpaal zelf.

Wat zijn de kosten inclusief installatie?

De laadpaal zelf kost dus tussen de 500 en 1.500 euro. Maar er komen ook nog kosten bij voor de installatie. We hebben de meest voorkomende kosten op een rijtje gezet. Goed om te weten: er zijn veel extra’s om uit te kiezen, die ook weer invloed hebben op de totaalprijs. Een overzicht van de werkzaamheden en kosten:

  • De aanschafprijs van de laadpaal (tussen € 500,- en € 1500,-).
  • Laadpaalinstallatie: € 295,- (ex. btw).
  • Abonnementskosten slimme functies: € 5,- per maand.
  • Load balancing technisch realiseren.
    Kosten: € 50,- (1-fase aansluiting) tot € 80,- (3-fase aansluiting)
    Bijpassend abonnement: € 4,- per maand.
  • Stroomkosten zijn gemiddeld 7,5 cent per km (t.o.v. 11 cent voor benzine).

Overweeg je een laadpaal voor thuis te kopen? Vraag dan ook onze gratis laadpas aan. Hiermee kun je je auto opladen bij alle laadpunten in Nederland en meer dan een miljoen laadpalen in het buitenland.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Hoeveel bespaar ik met een laadpaal thuis?

De stroomprijzen zijn een stuk lager dan de benzineprijzen. Per gereden kilometer bespaar je ongeveer 7,5 cent. Dus als je 15.000 kilometer per jaar rijdt, scheelt dit je ruim 1.100 euro ten opzichte van een benzineauto. Dit zijn uiteraard richtbedragen: de exacte besparing hangt onder meer af van de actuele benzineprijs, stroomprijs en hoe zuinig je auto is. Ook komen er onderhouds- en afschrijvingskosten bij.

Wanneer je een eigen laadpaal thuis hebt, is deze besparing nog groter. Thuis light het laadtarief op ongeveer € 0,40 per kWh, terwijl de tarieven bij openbare laadstations hoger liggen (ongeveer € 0,50 – € 0,60). Bij snellaadstations is dit zelfs € 0,70 tot € 0,80 per kWh, het dubbele van het tarief thuis. Daarnaast heb je thuis altijd een plek beschikbaar, wat bij een openbare laadpaal vaak niet het geval is.

Heb je zonnepanelen? Dan stijgt het bedrag nog harder. De opgewekte energie kan dan direct door de laadpaal worden gebruikt om de auto op te laden. Je kunt ook nog overwegen een thuisaccu te kopen, zodat je met de opgewekte energie op een later moment kan opladen.

Bekijk meer over laadpaal thuis Advies aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat kost je auto thuis opladen? Pijl

Je auto thuis opladen is goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal. Afhankelijk van je energiecontract, betaal je rond de € 0,40 per kWh. Bij een openbaar laadpunt liggen deze tarieven meestal iets hoger (rond de € 0,50 – € 0,60) en betaal je vaak ook nog een starttarief. Wanneer je je auto oplaadt bij een snellader zoals Fastned, liggen de kosten per kWh ook hoger (rond de € 0,70 – € 0,80 per kWh).

Zijn de kosten van een laadpaal thuis aftrekbaar? Pijl

Als je als ondernemer een laadpaal thuis laat plaatsen bij een van je medewerkers, zijn deze kosten aftrekbaar van de belasting. Het gaat dan om de aanschaf- en plaatsingskosten van de laadpaal. Ook voor het kopen van een elektrische auto’s bestaan verschillende belastingvoordelen, zowel voor particulieren als zakelijke rijders.

Kun je subsidie krijgen voor een laadpaal thuis? Pijl

Voor particulieren zijn er op dit moment geen subsidies voor een laadpaal thuis. Voor ondernemers zijn er wel een aantal regelingen die fiscale voordelen bieden voor het aankopen en installeren van laadpalen op een bedrijfsterrein.

Laadpaal kosten

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verreken je eenvoudig de gemaakte kosten met je werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkom je enorme pieken in je stroomverbruik. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt. En je hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.