Allego laadpaal

Allego is opgericht in 2013 en werkt samen met partners aan eenvoudige, betrouwbare en betaalbare laadoplossingen voor consumenten, bedrijven en gemeenten. Allego heeft een Europees netwerk van meer dan 34.000 laadpalen.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

De laadoplossingen van Allego

Allego werkt aan een laadoplossing specifiek voor jouw bedrijfslocatie. Hiervoor biedt het bedrijf drie opties: HPC (High Power Charging), oftwel ultra snelladen, snelladen en standaard laden.

HPC
HPC is de beste oplossing voor drukbezochte locaties, zoals tankstations. In een kwartier kun je genoeg laden voor 125 tot 350 km. Het is ook ideaal voor auto’s die snel weer hun weg weer moeten vervolgen, zoals deelauto’s of taxi’s.

Snelladen
Met een snellader van Allego is je auto in 30 tot 60 minuten weer volgeladen. Een goede oplossing voor als je bijvoorbeeld boodschappen moet doen of ergens gaat lunchen.

Standaard laden
De standaard laadpalen zijn voor mensen die hun auto in 1,5 tot 8 uur willen opladen. Dat is dus een prima optie voor als je de hele dag op pad bent of ergens blijft ovenachten.

Opladen bij Allego laadpaal

Om je auto bij een Allego laadpaal op te laden, heb je een laadpas nodig. Allego biedt deze zelf niet aan, maar je kunt gewoon een laadpas van een andere willekeurige aanbieder gebruiken. Dat geldt dus ook voor de laadpas van Laadkompas. Onze laadpas vraag je gratis aan en heb je binnen een werkdag in huis. Vervolgens kun je kiezen om te betalen per laadsessie (€0,39 excl. btw per laadsessie, plus het tarief van de desbetreffende laadpaal) of om een abonnement af te sluiten  (€3,95 excl. btw per maand).

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Allego laadlocatie worden

Het is niet meer mogelijk om bij Allego een openbare laadpaal aan te vragen. Maar heb je een eigen bedrijf, bijvoorbeeld een restaurant, hotel of winkel? Dan kun je een Allego laadlocatie worden. Op die manier kunnen elektrisch rijders uit heel Europa hun auto bij jouw Allego laadpaal opladen.

Veelgestelde vragen

Welke laadpassen werken met Allego? Pijl

Alle laadpassen werken bij een Allego laadpaal. Je kunt bij de meeste laadpalen ook (contactloos) betalen met een creditcard, pinpas, of met de Smoov app van Allego.

Waarom stopt Allego met het plaatsen van langzame laadpalen? Pijl

Allego maakte in februari 2022 bekend te stoppen met het plaatsen van langzame laadpalen. Dit gaat om openbare laadpalen die inwoners van gemeenten hebben aangevraagd. Allego richt zich nu alleen nog op het bouwen van grote laadpleinen met snelladers, zodat meerdere auto’s tegelijk daar kunnen opladen. De al geplaatste, langzame laadpalen onderhoudt Allego de komende tien jaar nog wel.

Wat kost laden bij Allego? Pijl

De kosten van laden bij Allego, verschillen per laadpunt en hangen af van hoe je betaalt. Betaal je met een pinpas, creditcard of de Smoov app van Allego? Dan gelden er standaardtarieven, die je kunt vinden op de website van Allego. Betaal je met een laadpas? Dan loopt de betaling via de aanbieder van de pas, ook wel de mobility service provider (MSP) genoemd. In dat geval gelden er andere tarieven en voorwaarden.

Allego laadpaal

Verrekenen Laadpunten door heel Europa

Meer dan 34.000 Allego laadpalen in Nederland én daarbuiten.

Balancing Laadoplossingen voor je bedrijf

E-mobility voor onder andere hotels, restaurants en tankstations.

Thuis / prive Beheer via EV-Cloud platform

24/7 eenvoudig beheren en monitoren van de Allego laadpalen.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.