ANWB laadpas

Laadpas nodig? Vraag de laadpas van Laadkompas gratis aan

Gratis laadpas van Laadkompas
Laadpas
Druppel

Kan ik de ANWB laadpas bij Laadkompas aanvragen?

Nee, je kunt de ANWB laadpas alleen bij de ANWB zelf aanvragen. Je betaalt € 1,95 verzendkosten voor een laadpas en € 3,50 voor een sleutelhanger. Ook als je vragen hebt over je ANWB laadpas, of als het bijvoorbeeld niet lukt om de pas te activeren, moet je contact opnemen met de ANWB zelf. De ANWB is telefonisch bereikbaar op 088 – 269 22 66.

De laadpas van Laadkompas kun je wel op onze website aanvragen. Die is altijd gratis. En het is sowieso handig om een tweede laadpas te hebben, voor als de ANWB laadpas niet door de laadpaal herkend wordt. Bij de laadpas van Laadkompas ontvang je nu tijdelijk een gratis een abonnement van zes maanden. Normaal kost dit € 3,95 excl. btw per maand.
Gratis laadpas aanvragen

Let op: blauwe laadpas ANWB werkt niet meer vanaf 2024

Per 1 januari 2024 kun je de blauwe laadpas van de ANWB niet meer gebruiken. Deze is vervangen voor een gele laadpas. De ANWB heeft de nieuwe pas naar je opgestuurd. Als je hier vragen over hebt, kun je contact opnemen met de ANWB (088 – 269 22 66).

Laadpas van Laadkompas aanvragen?

1. Aanvragen

Vraag simpel binnen 2 stappen de laadpas van Laadkompas aan.

2. Ontvangen

Je ontvangt binnen een werkdag je laadpas of -druppel.

3. Activeren

Activeer je laadpas en laden maar!

Wat kost laden met een ANWB laadpas?

Met de ANWB laadpas zonder abonnement betaal je een starttarief van € 0,34 (incl. btw) bij een openbare laadpaal. Daarnaast betaal je € 0,57 per kWh voor het opladen zelf. Bij een snellader is dat € 0,81. Deze tarieven zijn overal in Nederland hetzelfde. Je kunt ook kiezen voor een abonnement van € 3,99 (incl. btw) per maand. Daarmee komt de € 0,34 per laadsessie te vervallen. Voor het aanvragen van de ANWB laadpas betaal je eenmalig € 1,95 verzendkosten of € 3,50 voor een sleutelhanger.

Geen vast tarief meer met nieuwe ANWB laadpas

De nieuwe (gele) laadpas van de ANWB werkt niet meer met het vaste tarief van € 0,57 per kWh. Je betaalt dan gewoon het kWh-tarief van de laadpaal aanbieder. Het starttarief van € 0,34 (incl. btw) blijft wel hetzelfde.

 

Wat is het verschil tussen de ANWB laadpas en onze laadpas?

Er zijn een paar verschillen tussen de laadpas van de ANWB en de laadpas van Laadkompas:

  • Het aanvragen van de laadpas van Laadkompas, is helemaal gratis. Bij de ANWB betaal je € 1,95 verzendkosten voor een laadpas en € 3,50 voor een sleutelhanger.
  • Bij de ANWB betaal je een bedrag van € 0,34 (incl. btw) per laadsessie. Dat is iets lager dan bij Laadkompas (€ 0,39, excl. btw).
  • Het abonnement is bij de ANWB iets voordeliger (€ 3,99 incl. btw) Bij Laadkompas kost het abonnement € 3,95 excl. btw.
  • De toegang tot laadpunten is met beide laadpassen ongeveer gelijk: je kunt in Nederland bij alle laadpalen terecht en in het buitenland ook bij een groot deel.
Laadkompas op Google Play Laadkompas in Apple Store

Veelgestelde vragen ANWB laadpas

Kan ik de ANWB laadpas bij Laadkompas aanvragen? Pijl

Nee, je kunt de ANWB laadpas alleen bij de ANWB zelf aanvragen. Dit kost € 1,95 (laadpas) of € 3,50 (sleutelhanger). Ook als je vragen hebt over je ANWB laadpas, of als het bijvoorbeeld niet lukt om de pas te activeren, moet je contact opnemen met de ANWB zelf.

De laadpas van Laadkompas kun je wel op onze website aanvragen. Die is altijd gratis, zowel de pas als de sleutelhanger.

Kun je met een ANWB laadpas overal laden? Pijl

Met de ANWB laadpas kun je laden bij alle publieke laadpunten in Nederland. Ook in het buitenland heeft deze laadpas een ruime dekking. Houd er wel rekening mee dat er in sommige landen minder laadpunten zijn dan in Nederland. Zeker in Zuid-Europa.

Wat zijn de tarieven van de ANWB laadpas in het buitenland? Pijl

Met de ANWB laadpas betaal je in Nederland altijd een vast tarief van € 0,34 per laadsessie. En daarnaast nog een bedrag per kWh dat je oplaadt. Ook in het buitenland gelden er vaste tarieven. Die tarieven zijn per land verschillend. Op de website van de ANWB vind je een overzicht van de laadtarieven in het buitenland.

Wat is het tarief voor snelladen? Pijl

Voor snelladen in Nederland betaal je met de ANWB laadpas een vast tarief van € 0,81 per kWh. De laadpalen van Ionity en Fastned vormen een uitzondering: hier betaal je het tarief van de aanbieder.

Verkoopt de ANWB ook laadpalen? Pijl

Ja, je kunt bij de ANWB ook een laadpaal kopen. Meer daarover vind je op onze ANWB laadpaal pagina.

Acht voordelen laadpas van Laadkompas

Overweeg je de ANWB laadpas aan te schaffen? De laadpas van Laadkompas (daarnaast) aanschaffen is ook een goede optie. Onze laadpas heeft de volgende voordelen:

Laden tegen de laagste tarieven Altijd gratis aanvragen: geen verzend- of aansluitkosten

Laden tegen de laagste tarieven Vandaag besteld, morgen in huis

Laden tegen de laagste tarieven Bij onze laadpas zonder abonnement betaal je alleen bij gebruik

100% laaddekking binnen Nederland Toegang tot alle laadpalen in Nederland en meer dan een miljoen laadpalen in het buitenland.

100% onafhankelijk Laadpas voor zakelijk en particulier gebruik

Laden door heel Europa Ook te koppelen aan je laadpaal thuis

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Ontvang een maandelijkse factuur met alle laadsessies.

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Gratis app met onder meer inzicht in je laadsessies, laadtarieven en laadpalen in de buurt

De laadpas

Verrekenen Eenvoudig overzicht vanuit onze App

Met onze slimme app heeft u eenvoudig inzicht tot uw gemaakte laadkosten. U krijgt maandelijks een factuur met de gemaakte laadkosten.

Balancing Laden tegen de laagste tarieven

Met onze laadpas laadt u tegen de laagste tarieven. Zo komt u nooit voor verassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

Thuis / prive Laden waar en wanneer u wilt
Nu aanvragen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Laadpas aanvragen

Laden door héél Nederland en Europa.

    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.