Laadpaal Amsterdam

Vind alle openbare laadpalen voor elektrische auto's

Persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

100% afhankelijk Bespaar geld en tijd: beantwoord 5 vragen.

Laadpalen Amsterdam

Zoek je een openbare laadpaal in Amsterdam? Op onderstaande kaart zie je eenvoudig waar de dichtstbijzijnde laadpaal in Amsterdam is. Ook zie je per laadpaal of deze momenteel vrij is en welk tarief je betaalt.

Meer over laden

Veelgestelde vragen laadpalen Amsterdam

Waar staan laadpalen in Amsterdam? Pijl

Door heel Amsterdam staan voldoende openbare laadpalen. Momenteel zijn dit er ongeveer 3.000. Je hoeft dus niet lang te zoeken om je elektrische auto op te laden. Amsterdam heeft de ambitie om het aantal laadpalen de komende jaren nog verder te laten groeien.

Hoe lang mag je auto aan een laadpaal staan in Amsterdam? Pijl

Er is geen maximale tijdsperiode dat je auto aan laadpaal mag staan in Amsterdam. Maar je betaalt op nagenoeg alle laadpaal plekken (veel) parkeergeld, waardoor het een dure grap wordt als je je auto daar laat staan.

Wat kost laden in Amsterdam? Pijl

Laden in Amsterdam kost tussen de €0.26 en €0.32 per kWh (excl. btw). Er zijn in Amsterdam drie aanbieders van laadpalen (Vattenfall, TotalEnergies en Equans) waarmee afspraken zijn gemaakt over de laadtarieven. Daarnaast zijn er drie aanbieders van snelladers (Allego, Ecotap en EVBox). Deze tarieven liggen iets hoger: tussen de €0.30 en €0.54 per kWh (excl. btw) betaalt. Meer hierover lees je op de website van de gemeente Amsterdam.

Houd er rekening mee dat je soms ook een starttarief betaalt, afhankelijk van de laadpas die je hebt. Bij de laadpas van Laadkompas is dit altijd € 0.39 (excl. btw).

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.