Vattenfall laadpaal: informatie & prijs

Energieleverancier Vattenfall is ook actief als aanbieder van laadpalen. Je kunt bij Vattenfall zowel een laadpaal voor thuis als een openbare laadpaal aanvragen. Een zakelijke laadpaal is ook mogelijk.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Wat kost een Vattenfall laadpaal?

Een Vattenfall laadpaal voor thuis is verkrijgbaar vanaf € 599,-. Dat is de laadpaal Charge Amps Halo, een kleine laadpaal die tot 11 kW kan laden. Vattenfall biedt ook nog een tweede laadpaal aan: de Alfen Eve Single. Die kost € 1140,-, maar heeft ook een hogere laadcapaciteit (tot 22 kW). Naast de kosten voor de laadpaal zelf, komen er ook installatiekosten bij van minimaal € 760,- bij. De exacte kosten hangen af van hoeveel werk er moet gebeuren om de Vattenfall laadpaal bij je thuis te installeren.

Om een beeld te krijgen van de kosten van een zakelijke laadpaal, kun je bij Vattenfall een offerte aanvragen.  Een openbare laadpaal aanvragen is gratis, maar kan alleen onder een aantal voorwaarden.

Laadpaal via Laadkompas
Bij Laadkompas kun je ook een laadpaal voor thuis aanvragen. De kosten daarvan komen redelijk overeen met wat je voor een laadpaal bij Vattenfall betaalt. Meer over de kosten van een laadpaal via Laadkompas, vind je op deze pagina.

Hoe gaat de installatie van een Vattenfall laadpaal?

Na het versturen van de aanvraag voor je laadpaal thuis, neemt een installateur binnen tien dagen contact op om een afspraak voor de installatie te maken.

De installatie zelf duurt meestal een paar uur. Dat gaat om het plaatsen en testen van de laadpaal zelf, maar ook eventuele graafwerkzaamheden of aanpassingen aan de meterkast. Als er extra werkzaamheden nodig zijn en de kosten daardoor oplopen, bespreekt de installateur dit altijd van tevoren met je.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Laadpas koppelen in online portal My InCharge

Is de installatie afgerond en is je Vattenfall laadpaal klaar voor gebruik? Dan moet je eerst je laadpas toegang geven tot de laadpaal. Dat kun je doen in de online portal van Vattenfall: My InCharge.

Voor het opladen van je elektrische auto kun je de Vattenfall laadpas gebruiken, maar je kunt ook een laadpas aanvragen bij Laadkompas. Onze laadpas werkt ook bij de Vattenfall laadpalen. Je krijgt de pas, of druppel, gratis toegestuurd en je hebt hem meestal de volgende werkdag in huis.

Gratis laadpas aanvragen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een Vattenfall laadpaal? Pijl

Bij een Vattenfall laadpaal kun je in drie stappen je auto opladen:

1. Stop de kabel in je auto en in de laadpaal. Je ziet dan een groen licht. Verschijnt er een rood licht? Dan heeft de laadpaal een storing. Op de laadpaal kun je meestal zien hoe en waar je die storing doorgeeft.
2. Houd je laadpas voor de scanner op de laadpaal. Vervolgens zie je een blauw licht. De laadsessie is dan gestart.
3. Klaar met laden? Houd dan opnieuw je pas voor de scanner, zodat de sessie stopt. Daarna haal je de kabel uit de laadpaal en je elektrische auto.

Kan een Vattenfall laadpaal elke auto opladen? Pijl

Ja, alle elektrische auto’s kunnen opgeladen worden bij een Vattenfall laadpaal. Heeft je auto een type 1-stekker? Dan is er wel een extra adapterkabel nodig.

Waar staan de Vattenfall laadpalen? Pijl

Alle openbare Vattenfall laadpalen kun je vinden in de Vattenfall InCharge app. Je ziet ook meteen of die laadpaal vrij is en hoe je er heen kunt rijden. Ook in de app van Laadkompas staat een overzicht van alle openbare laadpalen, waaronder die van Vattenfall.

Vattenfall laadpaal

Verrekenen Direct besparen

Thuis laden ruim 40% goedkoper dan publieke laadpaal.

Balancing Overzicht via app

Alle laadpalen in Nederland en het buitenland in de InCharge-app.

Thuis / prive Laadoplossing op maat

Voor huishoudens, bedrijven en openbare locaties.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.