Laden zonder laadpas

Je elektrische auto opladen bij een laadpaal, gaat het makkelijkst met een laadpas. Met een laadpas heb je ook inzicht in eerdere laadsessies en alle kosten die je gemaakt hebt. Wil je liever laden zonder laadpas? Dan zijn daar gelukkig ook mogelijkheden voor.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Laden zonder laadpas op vier manieren

Heb je geen laadpas of ben je ‘m vergeten? Dan zijn er vier andere manieren om je auto op te laden en de laadkosten te betalen. Afhankelijk van de laadpaal, zijn (een van) de volgende methodes een optie:

  1. Creditcard of bankpas: betalen met je creditcard of bankpas is bij veel laadstations een optie, zeker bij de grotere aanbieders zoals Fastned, Ionity, Shell Recharge en Allego. Dit kan eventueel ook contactloos met je bankpas of smartphone.
  2. App: aanbieders van laadpassen bieden vaak ook een app aan waarmee je de laadsessie kunt starten en stoppen. Dat kan ook via de gratis Laadkompas-app.
  3. QR-code: bij sommige laadpalen kun je een QR-code scannen en op die manier de laadsessie starten en betalen. Vaak heb je ook een creditcard nodig om de betaling te regelen.
  4. Plug & Charge: met deze techniek sluit je je auto alleen op de laadpaal aan, en gaat de rest vanzelf. De laadsessie wordt automatisch gestart en beëindigd, en ook de betaling gaat automatisch via een bankpas of creditcard die aan de auto gekoppeld is. Plug & Charge is nog niet bij alle elektrische auto’s en laadpalen beschikbaar, maar de verwachting is dat deze methode in de toekomst steeds gebruikelijker wordt.

Laadpas blijft makkelijkste optie

Ondanks dat er dus meerdere methoden zijn om te laden zonder laadpas, blijft een laadpas toch het makkelijkste. Hiermee weet je zeker dat je bij het overgrote deel van de publieke laadpalen terechtkunt en wordt ook de betaling goed geregeld. Het is dus verstandig om de gratis laadpas van Laadkompas aan te vragen. Onze laadpas biedt acht voordelen:

Laden tegen de laagste tarieven Gratis laadpas, alleen betalen bij gebruik of tijdelijk met zes maanden gratis abonnement.
(normaal € 3,95 excl. btw per maand)

Laden tegen de laagste tarieven Vandaag besteld, morgen in huis

100% laaddekking binnen Nederland In Nederland en meer dan een miljoen laadpalen in het buitenland.

100% onafhankelijk Zakelijk en particulier gebruik.

Laden door heel Europa Laadpas ook te koppelen aan je laadpaal thuis.

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Ontvang maandelijks een factuur met alle laadsessies.

Laden tegen de laagste tarieven Bij onze laadpas zonder abonnement betaal je alleen bij gebruik.

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Gratis app met onder meer inzicht in je laadsessies, laadtarieven en laadpalen in de buurt.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Veelgestelde vragen

Kan je zonder laadpas laden bij Fastned? Pijl

Bij Fastned kun je met de meeste elektrische auto’s laden zonder laadpas. Dit gaat met ‘Autocharge’. Met deze techniek herkent de Fastned-lader automatisch de auto en start de laadsessie. Om dit te gebruiken, heb je ook de app van Fastned nodig.

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.