De Shell Recharge laadpas

Toegang tot meer dan 500.000 laadpunten in Europa

Gratis laadpas van Laadkompas
Laadpas
Druppel

Wat is de Shell Recharge laadpas?

Met de Shell Recharge laadpas, voorheen NewMotion, kun je bij meer dan 500.000 laadpunten je elektrische auto opladen. Die laadpunten vind je in Nederland, maar ook over de grens. De Shell Recharge laadpas kun je gratis aanvragen bij Shell zelf of voor € 5,- in onze webshop. Je kunt ook onze eigen Laadkompas laadpas aanvragen. Die is altijd gratis.

Shell Recharge biedt een laadpas aan die je voor meerdere netwerken kunt gebruiken, ook wel een RFID-pas (Radio Frequency Identity Card) genoemd. Hierdoor kun je je auto opladen bij alle laadpalen die je in de Shell Recharge app ziet. Het maakt niet uit van welke aanbieder de laadpaal is.

Wat kost de Shell Recharge laadpas?

De kosten van de Shell Recharge laadpas hangen af van waar je je elektrische auto oplaadt. Voor alle laadsessies betaal je € 0,35 transactiekosten, met een maximaal bedrag van € 7,- per maand (in Nederland). Daarnaast betaal je altijd een bedrag per kilowattuur (kWh) dat je oplaadt.

Laden bij een laadpaal van het Shell Recharge netwerk, is het goedkoopst. De actuele tarieven vind je in de Shell Recharge-app. Voor snelladers betaal je altijd € 0,69 per kWh en langs de snelweg € 0,72 per kWh.

Met bepaalde partners heeft Shell Recharge afspraken gemaakt over vaste tarieven. Op de website van Shell Recharge vind je om welke partners dit gaat. Hier betaal je € 0,53 per kWh voor een standaard laadpaal en € 0,76 voor een snellader. Bij andere laadpaalaanbieders gelden andere tarieven.

Extra kosten bij langer dan vier uur opladen

Laad je met de Shell Recharge laadpas op bij een laadpaal van Road of EVBox? Dan betaal je ‘blokkeerkosten‘ als je auto langer dan vier uur aan de laadpaal staat. Dit gaat om € 0,05 per minuut, met een maximum van € 12 per laadsessie. Dit komt bovenop het normale laadtarief van € 0,53 per kWh. Met deze maatregel wil Shell voorkomen dat laadpalen onnodig lang bezet worden gehouden. Bij andere partners van Shell en de laadpalen van Shell Recharge zelf, gelden deze extra kosten niet.

Veel elektrische auto’s zijn bij een normale laadpaal niet binnen vier uur opgeladen. Als dat voor jouw auto ook geldt, is het goed om hier dus rekening mee te houden als je de laadpas van Shell gebruikt. Goed om te weten: met de Laadkompas laadpas betaal je nooit een blokkeertarief.

Eenvoudig een laadpas aanvragen?

1. Aanvragen

Vraag simpel binnen 2 stappen je laadpas aan.

2. Ontvangen

Je ontvangt binnen één werkdag je laadpas of -druppel.

3. Activeren

Activeer je laadpas en laden maar!

Wat is het verschil tussen de Shell Recharge laadpas en onze laadpas?

Er zijn een paar verschillen tussen de laadpas van Shell Recharge en die van Laadkompas:

  • Bij Shell Recharge is het transactiebedrag per laadsessie (€ 0,35 incl. btw) iets goedkoper dan bij Laadkompas (€0,39 excl. btw).
  • Shell Recharge biedt alleen een laadpas zonder abonnement aan. Wel zit er een maximum van € 7,- per maand aan transactiekosten die je betaalt, wat neerkomt op twintig laadsessies van € 0,35. Bij Laadkompas kun je een abonnement afsluiten van € 3,95 per maand, wat al vanaf tien laadsessies een goedkopere optie is.

Acht voordelen laadpas van Laadkompas

Overweeg je de Shell Recharge laadpas aan te schaffen? De laadpas van Laadkompas (daarnaast) aanschaffen is ook een goede optie. Onze laadpas heeft de volgende voordelen:

Laden tegen de laagste tarieven Altijd gratis aanvragen: geen verzend- of aansluitkosten

Laden tegen de laagste tarieven Vandaag besteld, morgen in huis

Laden tegen de laagste tarieven Bij onze laadpas zonder abonnement betaal je alleen bij gebruik

100% laaddekking binnen Nederland Toegang tot alle laadpalen in Nederland en meer dan een miljoen laadpalen in het buitenland.

100% onafhankelijk Laadpas voor zakelijk en particulier gebruik

Laden door heel Europa Ook te koppelen aan je laadpaal thuis

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Ontvang een maandelijkse factuur met alle laadsessies.

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Gratis app met onder meer inzicht in je laadsessies, laadtarieven en laadpalen in de buurt

Laadkompas op Google Play Laadkompas in Apple Store

Veelgestelde vragen Shell Recharge laadpas

Is de Shell Recharge laadpas gratis? Pijl

Je kunt de Shell Recharge laadpas gratis aanvragen. Voor het laden aan een laadpaal betaal je uiteraard wel. De actuele tarieven van alle laadpalen vind je in de Shell Recharge app.

Kan je met Shell Recharge laden bij Fastned? Pijl

Ja, de Shell Recharge laadpas werkt ook bij Fastned. Je betaalt € 0,35 per laadsessie. Daarnaast betaal je ook nog een bedrag per kWh. De actuele tarieven vind je in de Shell Recharge app. Houd er rekening mee dat een snellader zoals Fastned duurder is dan een standaard laadpaal.

Kan ik met Shell Recharge laden bij IONITY? Pijl

Ja, met Shell Recharge kun je laden bij een IONITY snellader. IONITY snelladers vind je door heel Europa.

De laadpas

Verrekenen Eenvoudig overzicht vanuit onze App

Met onze slimme app heeft u eenvoudig inzicht tot uw gemaakte laadkosten. U krijgt maandelijks een factuur met de gemaakte laadkosten.

Balancing Laden tegen de laagste tarieven

Met onze laadpas laadt u tegen de laagste tarieven. Zo komt u nooit voor verassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

Thuis / prive Laden waar en wanneer u wilt
Nu aanvragen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Laadpas aanvragen

Laden door héél Nederland en Europa.

    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.