Terug naar kennisbank

Laden met Shell Recharge laadpas flink duurder door blokkeertarief

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Heb je een laadpas van Shell Recharge? Dan ga je vanaf vandaag mogelijk flink meer betalen om je auto op te laden. Shell voert namelijk een ‘blokkeertarief’ in. Wanneer je auto na 240 minuten (4 uur) nog aan de laadpaal staat, ga je € 0,05 per minuut extra betalen, met een maximum van € 12 per laadsessie. Dit komt bovenop het normale laadtarief van € 0,53 per kilowattuur (kWh). Het blokkeertarief geldt voor laadpalen van Road of EVBox. Met deze maatregel wil Shell voorkomen dat laadpalen te lang bezet worden gehouden. Ook als je auto na vier uur nog niet volledig is opgeladen, ga je de blokkeerkosten betalen.

Opbouw van laadtarieven bij Shell Recharge

Wanneer je je auto oplaadt aan een publieke laadpaal, kun je met vier verschillende tarieven te maken krijgen. De eerste twee tarieven betaal je overal. Het derde en vierde tarief komt minder vaak voor.

Overzicht van actuele laadtarieven in onze app

Door al deze verschillende laadtarieven, kan het lastig zijn om vooraf goed in kaart te hebben wat je laadsessie kost. In de app van Laadkompas zie je altijd met welke laadtarieven je te maken krijgt en hoe hoog deze zijn.

Geen blokkeertarief met laadpas van Laadkompas

Wil je niet met extra kosten te maken krijgen als je auto langer dan een bepaalde periode aan een laadpaal staat? Vraag dan de gratis laadpas van Laadkompas aan. Met onze laadpas betaal je altijd een starttarief van € 0,39 (excl. btw) en daarnaast het tarief per kWh van de laadpaal.

Het kan wel voorkomen dat je een blokkeertarief betaalt, maar dat is dan een keuze van de laadpaal aanbieder. Voor onze laadpas zullen wij dit tarief niet invoeren.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.