Subsidie thuisbatterij? Vraag btw terug

Het kopen van een thuisbatterij is een interessante investering om meer zelfvoorzienend te worden. Hier hangt wel een prijskaartje aan. Voor thuisaccu’s is er momenteel nog geen subsidieregeling, maar je kunt wel de btw terugvragen.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Dynamisch energiecontract noodzakelijk voor 'handel' in energie

Een belangrijke voorwaarde om de btw te kunnen terugvragen, is dat je een dynamisch energiecontract hebt. Hiermee kun je namelijk handelen op de energiemarkt, waardoor de Belastingdienst je als btw-ondernemer ziet. En dat zorgt ervoor dat je de btw kunt terugvragen. Het handelen in energie is een belangrijke randvoorwaarde om de btw terug te krijgen. Je bent in Nederland ondernemer voor de btw, wanneer je regelmatig diensten levert waar je een vergoeding voor krijgt. Het inkopen en verkopen van energie via een dynamisch energiecontract en een thuisaccu, is hier een goed voorbeeld van.

Na het aanschafjaar ben je in principe verplicht om jaarlijks btw af te dragen, maar omdat de meeste gevallen onder de Kleine Ondernemersregeling (KOR) vallen, hoeft dat niet. In het verleden was er een vergelijkbare regeling voor zonnepanelen.

Terugverdientijd daalt flink door btw-teruggave

De mogelijkheid om de btw van je thuisaccu terug te vragen, maakt de terugverdientijd een stuk korter. Waar dit eerst al snel 15 jaar was, gaat deze nu door de helft (7 à 8 jaar). En dat maakt het een stuk aantrekkelijker om in een thuisaccu te investeren.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Software van thuisaccu belangrijk om handel aan te tonen

Om met een thuisaccu te kunnen handelen op de energiemarkt, is het van belang dat de accu bepaalde slimme software heeft. Dit is per fabrikant en leverancier verschillend. Daarom is het van belang om van tevoren met de Belastingdienst te bekijken hoe de batterijsoftware precies werkt, zodat je duidelijk kunt aantonen dat er handel in energie is.

De thuisaccu die Laadkompas aanbiedt, in samenwerking met Sonnen, heeft de juiste slimme software om te kunnen handelen.

Offerte thuisaccu aanvragen

Eerder al btw op zonnepanelen teruggevraagd?

De btw van je thuisaccu kun je dus terugkrijgen omdat je onder de Kleine Ondernemersregeling (KOR) valt. Heb je al eerder een beroep op deze regeling gedaan omdat je btw op zonnepanelen hebt teruggevraagd? Dan bestaat de kans dat je de btw van je thuisbatterij niet meer terugkrijgt. Om dit probleem te voorkomen, kun je de accu aanschaffen op naam van je partner. Het aankoopcontract en het dynamisch energiecontract moet dan ook op naam van je partner staan.

Waar kun je de btw terugvragen?

Om de btw van je thuisaccu terug te vragen, moet je btw-aangifte doen bij de Belastingdienst. Je logt hiervoor in op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Je kunt de aangifte zelf doen, maar eventueel ook uitbesteden aan een belastingadviseur of bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Dit kost je ongeveer 100 euro.

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen, optimaliseer je je stroomverbruik.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je in de avond gebruik maken van je groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je nooit onverwachts zonder stroom tijdens een stroomuitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.