Bijtelling elektrische auto 2024

Heb je een zakelijke elektrische auto waar je per jaar ook minimaal 500 kilometer privé in rijdt? Dan heb je in 2024 recht op een voordeliger bijtellingspercentage. Je betaalt voor een volledig elektrische auto een tarief van 16%, ten opzichte van 22% voor een auto op benzine of diesel. Om het gunstige tarief te krijgen, geldt wel een aantal voorwaarden.

Vrijblijvende laadpaal offerte?

Vrijblijvende laadpaal offerte?

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een belasting die je betaalt voor privégebruik van een zakelijke auto. De bijtelling is altijd een percentage van de cataloguswaarde (nieuwwaarde) van de auto. De uitkomst daarvan is de bruto bijtelling en wordt bij je bruto inkomen opgeteld. De netto bijtelling wordt berekend door de bruto bijtelling te vermenigvuldigen met het percentage inkomstenbelasting dat je betaalt. Je werkgever kan precies voor jou uitrekenen hoeveel bijtelling je betaalt. Dit bedrag kan verschillen van enkele tientjes tot een paar honderd euro per maand.

 

Welke voorwaarden gelden voor de lagere bijtelling?

Voor het lagere bijtellingstarief gelden een paar voorwaarden:

  • Het tarief van 16% geldt alleen over de eerste € 30.000 euro van de cataloguswaarde van je elektrische auto. Als de cataloguswaarde hoger is, betaal je over het bedrag daarboven de gewone bijtelling van 22%.
  • Het lagere percentage geldt voor maximaal 60 maanden (vijf jaar). Dit wordt gerekend vanaf het moment dat de auto voor het eerst gebruikt wordt (het kenteken op naam wordt gezet). Als de auto in de tussentijd van eigenaar wisselt, heeft dit geen invloed hierop.
  • Bijtelling speelt alleen een rol als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Wanneer je niet aan de 500 kilometer komt, hoef je geen bijtelling te betalen.

 

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Lager percentage bijtelling geldt tot 2026

Het verlaagde bijtellingspercentage van 26%, geldt nog tot 2025. Dat betekent dat je hier alleen nog dit jaar (2024) en volgend jaar (2025) gebruik van kunt maken. In 2025 gaat het percentage al van 16% naar 17%. En vanaf 2026 betaal je dezelfde bijtelling als voor brandstofauto’s (22%). Of en hoe de regeling daarna verdergaat, is nog niet bekend.

Subsidie voor je elektrische auto

Wil je in 2024 een elektrische auto kopen? Dan heb je mogelijk recht op subsidie. Er zijn regelingen voor zowel nieuwe als tweedehands elektrische auto’s. En ook wanneer je een elektrische auto leaset, heb je hier recht op. Lees meer over subsidie voor elektrische auto’s.

Laadpaal thuis voor (zakelijke) elektrische auto

Wil je je zakelijke auto ook thuis kunnen opladen? We helpen je graag aan een laadpaal voor bij je thuis. Er zijn ook laadpalen die automatisch de laadkosten met je werkgever kunnen verrekenen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Een van onze laadpaal experts helpt je dan graag verder.

Gratis een openbare laadpaal aanvragen

Je kunt ook een openbare laadpaal aanvragen. Dit is altijd gratis. Je kunt de aanvraag indienen bij je gemeente, via de website laadpaalnodig.nl. Hier zie je ook welke voorwaarden de gemeente stelt. Zo kun je alleen een openbare laadpaal aanvragen als je thuis geen laadstation kunt plaatsen. Ook kijkt de gemeente of er niet al andere laadpalen in de buurt zijn.

Voor het laden bij een openbare laadpaal heb je ook een laadpas nodig. Je kunt bij Laadkompas gratis een laadpas aanvragen.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog is bijtelling elektrische auto? Pijl

Voor elektrische auto’s geldt in 2024 een bijtelling van 16%. In 2025 stijgt het percentage naar 17% en in 2026 naar 22%, waarmee het percentage hetzelfde is als bij benzine- en dieselauto’s (22%).

Is er ook een lagere bijtelling voor hybride auto's? Pijl

Nee, voor hybride auto’s geldt hetzelfde bijtellingstarief als voor brandstofauto’s (22%). Voor hybriderijders is er dus geen voordeel meer.

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.