Laadpas België

Gebruik onze laadpas voor laden in België

Direct laadpas België aanvragen
Laadpas
Druppel

Laadpas van Laadkompas voor België

Ga je met je elektrische auto op vakantie naar België? Of doorkruis je het land op weg naar een verdere bestemming? Bereid je dan voor en zorg dat je een laadpas hebt waarmee je in België kunt laden. Onze laadpas kun je hier goed voor gebruiken. Deze werkt in ieder geval bij alle Nederlandse laadstations, maar ook bij het merendeel van de laadpalen in België.

Laadpas België met of zonder abonnement

Je kunt onze laadpas voor België aanvragen met of zonder abonnement. Je kunt zelf bepalen welke variant je kiest. Het hangt vooral af van het aantal keer dat je per maand je auto oplaadt, in België of een ander land. Is dit minder dan tien keer? Dan is onze laadpas zonder abonnement de voordeligste optie. Je betaalt dan een starttarief van € 0,39 (excl. btw) per laadsessie. Naast het starttarief, betaal je ook voor het gebruik van de laadpaal. Dat is een bedrag per kilowattuur (kWh) dat de aanbieder van de laadpaal bepaalt. De hoogte kan per laadstation verschillen. De laadtarieven zijn bij een reguliere laadpaal iets hoger dan in Nederland: gemiddeld tussen de € 0,50 en € 0,60 per kWh. Bij een snellader komen de tarieven wel redelijk overeen, tussen de € 0,70 en € 0,80.

Verwacht je vaker dan tien keer per maand gebruik te maken van een (Belgisch) laadstation? Dan kun je beter ons abonnement afsluiten. Je betaalt dan € 3,95 (excl. btw) per maand, maar de € 0,39 per laadsessie vervalt.

Vind laadpaal België met laadpalen kaart

Wil je weten waar je in België een laadpaal vindt? Gebruik dan onze laadpalen kaart hieronder. Je ziet eenvoudig welke laadpalen op je route liggen, wat de tarieven zijn en of de laadpaal vrij is. Zo kun je bij het plannen van je reis door België, van tevoren bekijken waar je onderweg kunt laden.

Eenvoudig laadpas België aanvragen?

1. Aanvragen

Vraag in twee stappen je laadpas voor België aan.

2. Ontvangen

Je ontvangt binnen 1 werkdag je laadpas of -druppel.

3. Activeren

Activeer je laadpas en laden maar!

Welke laadpalen vind je in België?

In België is er een groot verschil tussen noord en zuid als het om het aantal laadpalen gaat. In Vlaanderen, het noordelijke deel, zijn er redelijk wat laadstations te vinden. Langs de doorgaande routes vind je genoeg snelladers van bijvoorbeeld Fastned, Allego, IONITY en Luminus. Voorbij Brussel, in het zuidelijke Wallonië, wordt het aanbod minder. Het is dus verstandig om je laadstop aan het begin van België te maken, of anders goed van tevoren uit te zoeken waar in Wallonië een laadstation op je route ligt.

Overnacht je in België en wil je daar op locatie laden? Soms bieden hotels een gratis laadpunt aan voor hun gasten. Je kunt dit bij het boeken navragen. Met de Laadkompas-app of onze laadpalen kaart kun je ook zien waar je in dorpen en steden een publieke laadpaal vindt. Dit zijn vaak geen snelladers, dus houd rekening met een laadtijd van enkele uren. Ook kun je eventueel laden aan een gewoon stopcontact. Het kan dan alleen wel 24 uur duren voordat je accu vol is.

Gebruik Laadkompas-app ook in België

Heb je de app van Laadkompas al op je smartphone? Met onze app krijg je onder meer inzicht in je laadgeschiedenis en kosten. En ook kun je altijd de dichtstbijzijnde laadpaal in België vinden, inclusief laadtarieven, en er direct heen navigeren.

Download de app in de App Store of Google Play

Laadkompas op Google Play Laadkompas in Apple Store

Veelgestelde vragen

Wat is de beste laadpas in België? Pijl

De laadpas van Laadkompas is erg geschikt voor België. Daarnaast zijn er nog verschillende laadpassen die in België een goede dekking hebben, bijvoorbeeld die van Plugsurfing en Shell Recharge.

Hoe werkt elektrisch laden in België? Pijl

Elektrisch laden in België werkt grotendeels hetzelfde als in Nederland. Je sluit eerst de laadkabel van je auto aan op het laadstation. Daarna scan je je laadpas of laaddruppel en begint de laadsessie. Als je voldoende geladen hebt, scan je nogmaals je laadpas om de laadsessie te stoppen.

Wat kost elektrisch laden in België? Pijl

Voor elektrisch laden in België betaal je tussen de € 0,50 en € 0,60 per kilowattuur (kWh) bij een gewoon laadstation en tussen de € 0,70 en € 0,80 bij een snellader. Daarnaast betaal je vaak ook een starttarief voor je laadpas.

Waar kun je in België gratis je auto opladen? Pijl

Er zijn in België gratis laadpunten te vinden, bijvoorbeeld bij supermarktketens als Lidl, Carrefour en Delhaize. Ook sommige hotels, bioscopen of restaurants bieden dit aan. Wel kun je bij deze locaties vaak alleen als klant opladen. Dat betekent dat je een klantenkaart nodig hebt of aan moet kunnen tonen dat je in het hotel overnacht.

De laadpas

Verrekenen Eenvoudig overzicht vanuit onze app

Met onze slimme app heb je eenvoudig inzicht in je gemaakte laadkosten. Je krijgt maandelijks een factuur met de gemaakte laadkosten.

Balancing Laden tegen de laagste tarieven

Met onze laadpas laad je in België tegen de laagste tarieven. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Thuis / prive Laden waar en wanneer je wilt
Nu aanvragen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Laadpas aanvragen

Laden door héél Nederland en Europa.

    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.