Welke laadpaal bij uw Tesla?

Tesla geldt als pionier in elektrisch rijden en brak in 2019 door met de Model 3 als meest verkochte auto in Nederland.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal past er bij mijn Tesla?

Tesla staat bekend als de grote pionier op het gebied van elektrische auto’s en beleefde in 2019 een piekjaar. De Model 3 werd namelijk de meest verkochte auto in Nederland, niet-elektrisch meegerekend! Dat betekende zowel een doorbraak voor het merk als elektrisch rijden in Nederland met een groeiende vraag naar passende laadstations als gevolg. Maar welke laadpaal past er nou goed bij een Tesla?

Kortgezegd zijn de laadstations met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt voor alle Tesla modellen: de Model 3 Standard Range, Model 3 Long Range Dual Motor, Model S of Model X. Dat komt doordat Tesla op 3-fase kan opladen. Of dit ook mogelijk is met uw meterkast is daarin een belangrijke vraag. Wij helpen u graag in dit proces en denken ook graag mee in het vinden van uw Tesla laadpaal.

Bekijk meer over laadpaal installatie Advies aanvragen

Optimaal laden met de accu's van Tesla.

Tesla loopt voorop als het gaat om technologische innovatie en wat betreft laden is dat precies zo. Alle Tesla’s kunnen laden op krachtstroom door de 3-fase-aansluiting wat maakt dat de laadsnelheid van de Model 3 nu 11 kW is en die van de Model S en X zelfs 22 kW. Dat is de hoogst mogelijke snelheid van dit moment.

Met deze enorme laadcapaciteit van de accu’s is het wel belangrijk te kijken naar het totale stroomverbruik van een huishouding. Dit kan met dynamic load balancing waarin het laadvermogen steeds wordt afgestemd op het verbruik in huis. Hierdoor wordt het netwerk nooit overbelast en altijd geladen op de maximaal beschikbare snelheid. In de praktijk komt dat uit op zo’n 17 kW.

Tegelijkertijd zien wij dat er wordt gekozen voor 11 kW laadstations, dit geeft een prima laadsnelheid en een volle accu in ochtend. Toch heeft de Tesla-rijder vaak de neiging om ook qua laden richting de toekomst te kijken, met een goed afgestemd 22 kW-station.

Bekijk meer over laadpaal installatie Bekijk shop

 

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Uw laadpaal veilig laten installeren.

Als u heeft gekozen voor uw Tesla laadpaal, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen in de meterkast.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Laadpaal thuis installeren

Tesla laadpaal

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden modules aan om het stroomverbruik te beheersen en piekmomenten te voorkomen. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.