Tesla thuisaccu (Powerwall)

De Amerikaanse autofabrikant Tesla heeft een eigen thuisaccu ontwikkeld: de Tesla Powerwall. De Powerwall slaat energie op, kan een stroomuitval detecteren en wordt de stroombron in je huis bij een elektriciteitsstoring.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Kenmerken van de Tesla thuisaccu

De Tesla Powerwall heeft de volgende eigenschappen:

  • Modern en compact ontwerp, waardoor er in de meeste huizen voldoende mogelijkheden zijn om de Powerwall te monteren.
  • De accu heeft een totale opslag van 13,5 kWh. Het piekvermogen is 7 kw en het constant vermogen 5 kw. Dat betekent dat de Tesla thuisaccu continu 5 kw aan energie kan leveren, en in de ideale omstandigheden loopt dit op tot 7 kw.
  • Het formaat van de thuisaccu is 1150 mm x 753 mm x 147 mm (L x B x D) en hij weegt 114 kg.
  • De Powerwall kan zowel binnen als buiten geplaatst worden, op de vloer of aan de muur.
  • Je ontvangt 10 jaar garantie.

Hoe werkt de Tesla thuisaccu?

De Tesla thuisaccu werkt samen met je zonnepanelen. De energie die wordt opgewekt en niet direct nodig is, slaat de Powerwall op. Vervolgens kun je daarmee je woning op ieder moment van energie voorzien. Bijvoorbeeld ‘s nachts of op dagen met slecht weer waarop de zon niet of nauwelijks schijnt. Of als de stroom onverhoopt uitvalt.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Wat kost de Tesla thuisaccu?

In Groot-Brittannië kost de Tesla Powerwall op dit moment 6.000 pond (ongeveer 7.000 euro), exclusief installatiekosten. In Nederland is de accu op dit moment tijdelijk niet leverbaar. Je kunt je via de website van Tesla aanmelden om updates te ontvangen.

Interesse in een thuisaccu via Laadkompas?

Je kunt bij Laadkompas ook een thuisbatterij kopen. Deze is verkrijgbaar vanaf €13.950 (excl. btw). De installatie is hierbij inbegrepen. Onze thuisaccu verkopen we in samenwerking met Sonnen. Sonnen is onderdeel van Shell en is sinds 2010 een voorloper op het gebied van energieopslagsystemen voor in huis.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Tesla thuisbatterij voor thuis? Pijl

Een Tesla thuisbatterij voor thuis kost, inclusief installatie, tussen de 10.000 en 13.500 euro. Een thuisaccu kost namelijk tussen de 750 en 1.000 euro per kWh. De Tesla Powerwall heeft een capaciteit van 13,5 kWh.

De exacte prijs kan wel verschillen en hangt onder meer af van hoe makkelijk of moeilijk de installatie bij je thuis is.

Is de Tesla Powerwall beschikbaar in Nederland? Pijl

De Tesla Powerwall is momenteel niet beschikbaar in Nederland. De afgelopen jaren is het vaker voorgekomen dat de Powerwall (tijdelijk) niet in Nederland verkocht werd. Dit vanwege de grote vraag. De thuisaccu van Laadkompas is wel te koop.

Hoe lang gaat de Tesla Powerwall mee? Pijl

Tesla geeft tien jaar garantie op de Tesla Powerwall. Je kunt er dus van uitgaan dat de thuisaccu in ieder geval tien jaar meegaat. Maar de meeste accu’s houden het daarna ook nog wel een aantal jaar uit. Het rendement zal in de loop der jaren mogelijk wel iets minder worden.

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door je stroomverbruik af te stemmen op de opwekking van je zonnepanelen, ga je bewuster om met energie en verlaag je je kosten.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je ‘s avonds gebruikmaken van de groene energie die je zelf hebt opgewekt.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je tijdens een stroomuitval nooit zonder stroom.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.