Wallbox laadpaal: informatie en kosten

Wallbox is een Spaans bedrijf dat sinds 2015 compacte laadpalen aanbiedt. Deze kunnen aan de muur bevestigd worden. De producten zijn gebruiksvriendelijk, waardoor ze voor thuisgebruik erg geschikt zijn.

Uw persoonlijke Wallbox vergelijking ontvangen?

Uw persoonlijke Wallbox vergelijking ontvangen?

Groener laden met Wallbox

Wallbox biedt met Eco-Smart een ingebouwde slimme functie om je auto op te laden met de energie van je zonnepanelen. Speciaal ontworpen om de beste laadervaring te bieden en energiekosten te verlagen. Om Eco-Smart te kunnen gebruiken, is load balancing vereist. Ook is er een speciale energiemeter nodig.

De Eco-Smart functie biedt twee verschillende standen. De “Full green stand” zorgt voor voldoende overschot aan groene energie, op het moment dat je wilt beginnen met opladen. Elke laadbeurt is dan 100% groen. De “Eco-stand” zorgt ervoor dat je zo min mogelijk energie van het stroomnet gebruikt.

De laadpalen van Wallbox

Wallbox biedt vijf verschillende laadpalen aan, die ieder hun eigen kenmerken hebben:

Pulsar Max
De Wallbox Pulsar Max is de nieuwste slimme oplader voor in huis. De Pulsar Max is zeer geschikt voor het dagelijks opladen van elektrische voertuigen.

Pulsar
Een krachtige, slimme lader in een klein formaat. De Wallbox Pulsar past in iedere garage en biedt verschillende functies in samenwerking met de myWallbox-app.

Copper SB
De Wallbox Copper SB is ontwikkeld voor zowel elektrisch rijders als commerciële parkeergelegenheden. In combinatie met het myWallbox-platform kun je met de Copper SB onder meer het energieverbruik regelen en de status van de gebruikers zien.

Commander 2
De Wallbox Commander 2 is een interactieve lader, met alle bedieningselementen binnen handbereik.

Quasar 2
Dit is een bidirectionele lader. Daarmee is het mogelijk is om energie uit de accu van je elektrische auto te halen en te gebruiken voor apparatuur in huis.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Thuis laden met de Pulsar Plus en Copper SB

De Wallbox Copper SB en Pulsar Plus zijn zeer geschikt voor een laadpaal thuis. Deze modellen bieden een moderne laadtechniek, zoals online inzicht in verbruik, flexibele laadsnelheid tot het hoogste vermogen en een optionele load balancing-module om overbelasting tegen te gaan. Groot voordeel van Wallbox is dat voor deze diensten geen abonnement benodigd is.

Beide modellen zijn goed beveiligd om misbruik tegen te gaan: de Pulsar Plus kan via de app vergrendeld en ontgrendeld worden, en bij de Copper SB kan dat met een RFID-kaart. Een nadeel van de laadstations van Wallbox is dat er nog geen automatische declaratie mogelijk is. In de toekomst wordt dit wel verwacht.

Bekijk meer over laadpaal installatie Ik wil advies

Wat kost een Wallbox laadpaal?

Een Wallbox laadpaal is verkrijgbaar vanaf een bedrag tussen de 800 en 1.000 euro. De exacte prijs verschilt per type. Ook kunnen er nog extra kosten bijkomen, zoals de kosten voor de installatie, load balancing of graafwerkzaamheden.

Uw Wallbox laadpaal veilig laten installeren?

Als u heeft gekozen voor een Wallbox laadstation, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventuele technische aanpassingen in de meterkast.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog eventueel gebruikmaken van onze telefonische service. Qua prijs is dit ook de beste optie: Laadkompas biedt namelijk ook voor de installatie de laagsteprijsgarantie.

De Wallbox laadstations

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden modules om het stroomverbruik te beheersen en piekmomenten te voorkomen. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.