Thuisaccu 40 kWh

Een thuisaccu van 40 kWh is een grote accu om energie op te slaan. Voor een normale woning is deze accu te groot en niet rendabel. Voor (middel)grote bedrijven kan een thuisbatterij van 40 kWh wel een rol spelen in de energieopslag.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Wat kost een thuisaccu van 40 kWh?

Een thuisaccu van 40 kWh kost al snel tussen de 30.000 en 40.000 euro.  Per kWh (kilowattuur) betaal je namelijk tussen de 750 en 1.000 euro. Dat maakt een thuisaccu van 40 kWh dus behoorlijk prijzig. Daarnaast heb je een zonnepanelen installatie nodig die voldoende energie opwekt om 40 kWh op te kunnen slaan. Die investering komt er dus nog bij, waardoor het kopen van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen eigenlijk onbetaalbaar wordt.

Goed om te weten dat een thuisbatterij met 40 kWh capaciteit ook niet nodig is om de benodigde hoeveelheid energie op te slaan. Daarvoor volstaat een kleinere accu van bijvoorbeeld 5 of 10 kWh ook.

 

Thuisaccu 40 kWh te groot voor gewone huizen

Thuisaccu’s zijn beschikbaar vanaf een opslagcapaciteit van een paar kWh, tot 20 kWh, 100 kWh of zelfs 1000 kWh. Voor gewone huishoudens is een thuisaccu van 40 kWh te groot. Naast de hoge aanschafprijs, is hij ook erg groot in omvang. Dat maakt het ingewikkeld om deze thuisbatterij op een goede en veilige plek te installeren.

Daarnaast heb je ook te weinig zonnepanelen om de volledige 40 kWh van de thuisaccu te benutten. Je hebt dan namelijk een installatie nodig van 40.000 Wattpiek. Om dat te bereiken, zijn tussen de 120 en 160 zonnepanelen nodig. Veel meer dan er op een gemiddeld dak liggen of passen. De meeste mensen die zonnepanelen hebben, laten er tussen de tien en twintig installeren. En dat is lang niet voldoende om de 40 kWh thuisaccu volledig te benutten.

Een kleinere thuisaccu kan wel een interessante investering zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over het kopen van een thuisbatterij bij Laadkompas of vraag direct een offerte aan.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

De voordelen van een thuisaccu

Met een thuisaccu maak je meer gebruik van je eigen groene stroom en minder van het net. Met de hoge energieprijzen is dit erg voordelig. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een thuisaccu:

100% onafhankelijk Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

100% onafhankelijk Fungeert als noodstroom

100% onafhankelijk Positieve invloed op het milieu

100% onafhankelijk Bespaar op je energierekening

Offerte thuisaccu aanvragen

Veelgestelde vragen

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen, optimaliseer je je stroomverbruik.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je in de avond gebruik maken van je groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je nooit onverwachts zonder stroom tijdens een stroomuitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.