Laadpas Italië

Laad je elektrische auto in Italië probleemloos op met onze laadpas

Direct laadpas Italië aanvragen
Laadpas
Druppel

Laadpas van Laadkompas voor Italië

Ga je met de elektrische auto naar Italië? Dan heb je een laadpas nodig waarmee je in Italië kunt laden, maar ook in de landen die je doorkruist. De laadpas van Laadkompas heeft een goede dekking in alle Europese landen. Dat geldt ook voor Italië.

Laadpas Italië met of zonder abonnement

Je kunt onze laadpas voor Italië aanvragen met of zonder abonnement. Afhankelijk van hoe vaak je per maand laadt, kun je bepalen of het zinvol is om het abonnement af te sluiten. Is dit maar een paar keer? Dan is onze laadpas zonder abonnement de goedkoopste optie. Je betaalt dan per laadsessie een ttarief van € 0,39 (excl. btw). Daarnaast betaal je ook nog voor het aantal kilowattuur (kWh) dat je oplaadt. In Italië zijn die tarieven ongeveer vergelijkbaar met Nederland. Gemiddeld ligt dit rond de € 0,50 bij een gewone laadpaal en € 0,80 bij een snellaadstation. Het kWh-tarief bepaalt de aanbieder van de laadpaal zelf. Dit kan dus per locatie verschillen.

Verwacht je in Italië vaker dan tien keer per maand te laden? Dan ben je voordeliger uit met het abonnement. Dit kost € 3,95 (excl. btw) per maand, maar je betaalt dan geen € 0,39 per laadsessie meer.

Vind laadpaal Italië met laadpalen kaart

Wil je weten waar je een laadstation in Italië kunt vinden? Bekijk dan onze laadpalen kaart hieronder. Je ziet daar welke laadpalen op je route liggen, wat de actuele tarieven zijn en of de laadpaal vrij is. Hiermee kun je je reis naar Italië zo plannen dat je op tijd bij een laadstation kunt stoppen.

Eenvoudig laadpas Italië aanvragen?

1. Aanvragen

Vraag in twee stappen je laadpas voor Italië aan.

2. Ontvangen

Je ontvangt binnen 1 werkdag je laadpas of -druppel.

3. Activeren

Activeer je laadpas en laden maar!

Welke laadpalen vind je in Italië?

Het laadnetwerk in Italië is vrij uitgebreid. Er zijn een kleine 800 snelladers te vinden van bijvoorbeeld IONITY en het Italiaanse Free to X. Bij beide aanbieders kun je ook terecht met de laadpas van Laadkompas. In de grote steden staan er, in verhouding tot het aantal mensen dat er woont, nog wat minder laadstations. Het kan dus zijn dat je hier wat langer moet wachten voordat er een plekje vrij is.

Overnacht je ergens in een Italiaans dorp en wil je je auto daar opladen? Check dan van tevoren of er laadpalen in de buurt zitten. Dat kan met de Laadkompas-app of onze laadpalen kaart.

Gebruik Laadkompas-app ook in Italië

Heb je de app van Laadkompas al op je smartphone? Met onze app krijg je onder meer inzicht in je laadgeschiedenis en kosten. Ook kun je in Italië altijd zien welke laadpalen er in de buurt zijn, inclusief het actuele tarief. Heb je een laadpaal gevonden, dan kun je er direct heen navigeren.

Download de app in de App Store of Google Play

Laadkompas op Google Play Laadkompas in Apple Store

Veelgestelde vragen

Welke laadpassen heb ik nodig in Italië? Pijl

Er zijn verschillende laadpassen waarmee je in Italië goed kunt opladen. De laadpas van Laadkompas is er daar een van. Je kunt hiermee in ieder geval terecht bij de snellaadstations langs de snelwegen. Andere laadpassen die handig kunnen zijn voor Italië, zijn die van Shell Recharge en Greenchoice.

Welke laadkabel heb ik nodig in Italië? Pijl

In Italië heb je voor sommige laadstations een type 3 laadkabel nodig. Dit is anders dan de type 2 laadkabel (ook wel bekend als Mennekes laadkabel) die in de meeste Europese landen de standaard is. Zorg er dus voor dat je ook een type 3 laadkabel hebt voordat je naar Italië vertrekt.

De laadpas

Verrekenen Eenvoudig overzicht vanuit onze app

Met onze slimme app heb je eenvoudig inzicht in je gemaakte laadkosten. Je krijgt maandelijks een factuur met de gemaakte laadkosten.

Balancing Laden tegen de laagste tarieven

Met onze laadpas laad je in Italië tegen de laagste tarieven. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Thuis / prive Laden waar en wanneer je wilt
Nu aanvragen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Laadpas aanvragen

Laden door héél Nederland en Europa.

    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.