Thuisbatterij IKEA: informatie & prijs

IKEA België verkoopt sinds 2021 een thuisbatterij. In Nederland heeft IKEA deze nog niet, maar bij Laadkompas kunnen we je wel helpen aan een thuisbatterij.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Wat is een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, kun je energie opslaan die je zonnepanelen opwekken. Die energie kun je vervolgens op een later moment gebruiken, bijvoorbeeld voor je laadpaal thuis. Op die manier ben je meer zelfvoorzienend en minder afhankelijk van het energienet.

Als je geen thuisbatterij hebt, wordt de overtollige energie teruggegeven aan het energienet. Daar krijg je nu nog een vergoeding voor, maar deze salderingsregeling wordt afgebouwd en in 2031 afgeschaft.

Opslagcapaciteit thuisbatterij IKEA tussen 5 en 30 kWh

Een belangrijke vraag bij het kopen van een thuisbatterij, is voor welke opslagcapaciteit in kilowattuur (kWh) je kiest. Je hebt thuisbatterijen van 2 kWh, maar ook van meer dan 100 kWh. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van je stroomverbruik en van de hoeveelheid zonnepanelen die je hebt. Voor veel huishoudens is tussen de 5 en 10 kWh (ruim) voldoende.

De thuisbatterij van IKEA België is verkrijgbaar met een opslag van tussen de 5 en 30 kWh. Je kunt eventueel kiezen om te starten met bijvoorbeeld 5 kWh, en later extra batterijmodules toe te voegen om zo de capaciteit uit te breiden.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Alles-in-één oplossing met zonnepanelen en thuisbatterij

IKEA biedt, in samenwerking met SVEA Solar België, een alles-in-één oplossing aan waarbij zowel zonnepanelen als een thuisbatterij geïnstalleerd kunnen worden. Op die manier kun je zowel zonne-energie opwekken als de overbodige energie opslaan. IKEA geeft aan dat je deze investering in 8 à 10 jaar terugverdient.

De thuisbatterij van IKEA is (op dit moment) alleen verkrijgbaar in België. Maar goed nieuws: bij Laadkompas kun je ook een thuisaccu kopen. We helpen je graag verder.

Offerte thuisaccu aanvragen

Wat kost een IKEA thuisbatterij?

Een IKEA thuisbatterij kost al snel minimaal een paar duizend euro. Installatie is altijd bij de prijs inbegrepen. De exacte prijs hangt af van de hoeveelheid energie die de thuisaccu kan opslaan. Een thuisbatterij van bijvoorbeeld 5 kWh is een stuk goedkoper dan een batterij van 20 of 30 kWh.

De prijzen van een IKEA thuisbatterij zijn inclusief 6% btw. Dat geldt voor woningen ouder dan 10 jaar. Is je woning jonger dan 10 jaar? Dan betaal je 21% btw.

Veelgestelde vragen

Is de thuisbatterij van IKEA ook in Nederland verkrijgbaar? Pijl

Nee, de thuisbatterij van IKEA is (nog) niet in Nederland te koop. Op dit moment biedt alleen IKEA België de thuisaccu aan. Maar bij Laadkompas kun je wel een thuisbatterij kopen. Lees meer over onze thuisbatterij.

Kan ik subsidie krijgen voor een thuisbatterij? Pijl

In Nederland is er (nog) geen subsidieregeling voor een thuisbatterij. In België is er wel een subsidie (premie) die de Vlaamse overheid aanbiedt. De hoogte hiervan hangt af van het vermogen van je thuisaccu, maar het bedrag kan oplopen tot 850 euro. Er zijn ook verschillende regionale premies en subsidies.

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen wordt uw stroomverbruik geoptimaliseerd.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kunt u in de avond gebruik maken van uw groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit u nooit onverwachts zonder stroom tijdens een uitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.