De MAINGAU laadpas

Laadpas van de Duitse energieleverancier MAINGAU

Gratis laadpas aanvragen
Laadpas
Druppel

Wat kun je met de MAINGAU laadpas?

Met de MAINGAU laadpas kun je je auto opladen bij meer dan 500.000 laadpunten in heel Europa. MAINGAU, een Duitse energieleverancier, heeft zelf ook ruim 100 laadpalen in Duitsland in beheer. De laadpas van MAINGAU is er een zonder abonnement. Bij Laadkompas* kun je wel een laadpas aanvragen met een abonnement.

*Tijdelijke actie bij Laadkompas: nu gratis een abonnement van zes maanden als je een laadpas aanvraagt (normaal € 3,95 excl. btw per maand).

Wat kost een MAINGAU laadpas?

De MAINGAU laadpas, of laaddruppel, kun je aanvragen voor € 9,99. Klanten van MAINGAU krijgen korting en kunnen de pas aanschaffen voor € 6,99.

MAINGAU werkt met vaste laadtarieven per kWh. In Duitsland betaal je altijd € 0,54 (incl. btw) voor een gewone laadpaal en € 0,64 (incl. btw) voor een snellader. In andere Europese landen, waaronder Nederland, is dit € 0,69 en € 0,79. Wanneer je klant bent bij MAINGAU, zijn de tarieven nog iets lager. Je betaalt dan in alle Europese landen € 0,49 voor een regulier laadstation en € 0,59 voor een snellaadstation. Je betaalt geen starttarief per laadsessie.

De tarieven voor een snellader van Ionity, zijn met de MAINGAU laadpas in heel Europa hetzelfde: € 0,75 per kWh. Dat geldt voor zowel klanten als niet-klanten.

Eenvoudig een laadpas aanvragen?

1. Aanvragen

Vraag simpel binnen 2 stappen uw laadpas aan.

2. Ontvangen

Uw ontvangt binnen 1 werkdag uw laadpas of -druppel.

3. Activeren

Activeer uw laadpas en laden maar!

Toeslag van € 0,10 per minuut voor te lang laden

MAINGAU rekent een toeslag voor als je elektrische auto langer dan een bepaalde tijd aan een laadpaal staat. Hiermee wil het bedrijf voorkomen dat automobilisten onnodig hun auto aan een laadstation laten staan, terwijl de accu al vol is. De toeslag is € 0,10 per minuut, met een maximum van € 12,- per laadsessie. Bij een AC-lader betaal je deze toeslag na 240 minuten (4 uur). Bij een DC-lader is dit 60 minuten (1 uur).

Wat is het verschil tussen de MAINGAU laadpas en onze laadpas?

Er zijn een paar verschillen tussen de MAINGAU laadpas en de laadpas van Laadkompas:

  • Het aanvragen van de laadpas van Laadkompas, is altijd gratis. Bij MAINGAU betaal je per laadpas een bedrag van € 9,99.
  • Bij MAINGAU betaal je geen starttarief per laadsessie, maar een vast tarief per kWh per land. Dat is een ander concept dan bij andere laadpassen. Bij Laadkompas betaal je € 0,39 per laadsessie en het kWh-tarief van de laadpaalaanbieder.
  • De MAINGAU laadpas is er een zonder abonnement. Bij Laadkompas kun je wel een abonnement aanvragen voor € 3,95 (excl. btw) per maand. Vraag je nu een laadpas aan? Dan krijg je een gratis een abonnement van zes maanden.
  • Met de laadpas van MAINGAU kun je niet bij alle Nederlandse laadpalen terecht. Met de laadpas van Laadkompas kan dat wel. In andere Europese landen hebben beide laadpassen een goede dekking.
Laadkompas op Google Play Laadkompas in Apple Store

Veelgestelde vragen MAINGAU laadpas

Kun je de MAINGAU laadpas ook in Nederland aanvragen? Pijl

Je kunt de MAINGAU laadpas ook in Nederland aanvragen en gebruiken. Dit kan op de website van MAINGAU. De informatie is wel in het Duits.

Is de laadpas van MAINGAU goedkoop? Pijl

De MAINGAU laadpas is relatief goedkoop voor met name snelladers. Je betaalt een vast tarief van € 0,64 per kWh in Duitsland en € 0,79 in het buitenland. Voor een snellader van Ionity is het tarief € 0,75. Dit is goedkoper dan bij veel andere laadpassen, ook omdat je geen starttarief per laadsessie betaalt.

Acht voordelen laadpas van Laadkompas

Overweeg je de MAINGAU laadpas aan te schaffen? De laadpas van Laadkompas (daarnaast) aanschaffen is ook een goede optie. Onze laadpas heeft de volgende voordelen:

Laden tegen de laagste tarieven Altijd gratis aanvragen: geen verzend- of aansluitkosten

Laden tegen de laagste tarieven Vandaag besteld, morgen in huis

Laden tegen de laagste tarieven Bij onze laadpas zonder abonnement betaal je alleen bij gebruik

100% laaddekking binnen Nederland Toegang tot alle laadpalen in Nederland en meer dan een miljoen laadpalen in het buitenland.

100% onafhankelijk Laadpas voor zakelijk en particulier gebruik

Laden door heel Europa Ook te koppelen aan je laadpaal thuis

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Ontvang een maandelijkse factuur met alle laadsessies.

Maandelijks een factuur met alle laadsessies Gratis app met onder meer inzicht in je laadsessies, laadtarieven en laadpalen in de buurt

De laadpas

Verrekenen Eenvoudig overzicht vanuit onze App

Met onze slimme app heeft u eenvoudig inzicht tot uw gemaakte laadkosten. U krijgt maandelijks een factuur met de gemaakte laadkosten.

Balancing Laden tegen de laagste tarieven

Met onze laadpas laadt u tegen de laagste tarieven. Zo komt u nooit voor verassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

Thuis / prive Laden waar en wanneer u wilt
Nu aanvragen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Laadpas aanvragen

Laden door héél Nederland en Europa.

    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.