Hybride auto opladen

Wil je graag zuiniger gaan rijden, maar vind je de stap naar een volledig elektrische auto nog te groot? Dan is een hybride auto een perfecte tussenstap. Een hybride auto heeft zowel een accu als een brandstofmotor. Bij sommige hybride auto kun je de accu zelf opladen aan een laadpaal (plug-in hybride). Je hebt dan ook een laadpas nodig. Hoe werkt het opladen van een hybride auto?

Check laadpaal top 3

Check laadpaal top 3

Opladen hybride auto op twee mogelijke manieren

De meeste hybride auto’s laden op tijdens het rijden. Dat gaat bijvoorbeeld via energie die vrijkomt bij het remmen. Die energie wordt gebruikt om de accu bij te laden.

Bij een plug-in hybride gaat dat anders. Net als bij een volledige elektrische auto, laad je deze hybride auto met een laadkabel op aan een laadpaal. Dat kan een openbare laadpaal in de buurt zijn of een laadpaal thuis. Een plug-in hybride kun je ook opladen aan het stopcontact.

Laadpaal thuis voor hybride auto opladen

Wil je het gemak hebben om je hybride auto altijd op te kunnen laden? Dan is het kopen van een laadpaal voor thuis een interessante optie. Je hoeft dan nooit op zoek te gaan naar een openbare laadpaal, maar kunt je plug-in hybride altijd gemakkelijk voor de deur opladen. Als je op termijn de overstap wil maken naar een volledig elektrische auto, is het aanschaffen van je eigen laadpaal helemaal een goede investering.

Op onze speciale pagina over een laadpaal thuis vind je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Een van onze laadpaal experts neemt dan contact met je op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Laadpas voor je hybride auto

Om je hybride auto op te laden bij een openbaar laadstation, heb je een laadpas nodig. Je kunt bij Laadkompas gratis een laadpas aanvragen. Vervolgens kun je kiezen om te betalen per laadsessie (€ 0,39 excl. btw) of een abonnement af te sluiten (€ 3,95 excl. btw per maand) waarmee de kosten per laadsessie vervallen. In combinatie met de Laadkompas-app zie je eenvoudig waar de dichtstbijzijnde laadpaal zich bevindt, inclusief het actuele laadtarief.

Laadpas aanvragen

Hoe lang duurt het opladen van een hybride auto?

Hoe lang het duurt om je hybride auto op te laden, hangt onder meer af van de weersomstandigheden en de manier waarop je laadt.

Bij een snellader is een plug-in hybride in 15 tot 30 minuten voor 80% opgeladen. Het verschilt wel per hybride auto of deze laadsnelheid haalbaar is. Bij een gewone openbare laadpaal is dit tussen de 1 en 4 uur. Bij een laadpaal thuis kan dit nog iets langer duren en laden aan gewoon stopcontact kost de meeste tijd: tussen de 6 en 8 uur.

Belastingvoordelen voor een hybride auto

Voor volledig elektrische auto’s bestaan verschillende regelingen om de aanschaf goedkoper te maken. Zo betaal je geen wegenbelasting, krijg je subsidie en is er minder bijtelling. Voor hybride auto’s zijn deze regelingen minder uitgebreid. Het enige financiële voordeel wat nu geldt, is een korting van 50% op de wegenbelasting. De komende jaren worden deze regelingen, vooralsnog, afgebouwd.

Veelgestelde vragen

Welke hybride auto laadt zichzelf op? Pijl

Er zijn veel hybride auto’s die zichzelf opladen, van verschillende merken. Denk aan Toyota, Kia, Renault of Hyundai. Deze hybride auto’s laden automatisch op tijdens het rijden en hebben geen laadpaal of stopcontact nodig.

Heb ik een laadpaal nodig voor een hybride auto? Pijl

Of je een laadpaal nodig hebt voor een hybride auto, hangt van het type af. Een plug-in hybride auto heeft een stekkeraansluiting. Je hebt dan een laadpaal, of stopcontact, nodig om op te laden. Er zijn ook hybride auto’s die zichzelf opladen tijdens het rijden.

Is een plug-in hybride auto voordeliger dan een hybride auto? Pijl

Een plug-in hybride auto is zuiniger dan een gewone hybride auto. Je kunt de accu zelf opladen (via een laadpaal of stopcontact) en langer elektrisch rijden. En elektrisch laden is goedkoper dan benzine of diesel tanken.

Laadpaal kopen bij Laadkompas

Verrekenen Bespaar op je rijkosten

Het opladen van je auto is goedkoper dan benzine of diesel tanken.

Balancing Snelle installatie

Binnen tien dagen je eigen laadpaal, thuis of op je bedrijfslocatie.

Thuis / prive Overzicht met myLaadkompas

Beheer eenvoudig je laadpaal en laadpas.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.