Terug naar kennisbank

Subsidie aanvragen elektrische auto 2024 nu mogelijk

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Wil je een elektrische auto kopen? Goed om te weten dat je vanaf vandaag (9 januari) weer subsidie kunt aanvragen. De subsidiebedragen zijn hetzelfde als vorig jaar. Dat betekent dat je € 2.950 subsidie krijgt voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een tweedehands model. Ook als je een elektrische auto private leaset, heb je recht op deze subsidiebedragen.

Elektrisch rijden aantrekkelijker maken

De subsidieregeling is bedoeld om elektrisch rijden betaalbaarder en daarmee aantrekkelijker te maken. Hoewel elektrisch rijden zelf goedkoper is dan rijden in een benzine- of dieselauto, zijn de aanschafkosten van een elektrische auto nog wel relatief hoog. Met de subsidiepot, van in totaal € 87,4 miljoen, wil de overheid hierin tegemoetkomen.

Verschillende voorwaarden

Om van de subsidie gebruik te kunnen maken, geldt een aantal voorwaarden. Zo moet de nieuwprijs (cataloguswaarde) liggen tussen de € 12.000 en € 45.000 en moet de elektrische auto een minimale actieradius hebben van 120 kilometer. Ook moet je een koopovereenkomst kunnen tonen. Meer over de subsidieregeling en alle voorwaarden vind je op onze subsidiepagina.

Andere regelingen voor elektrische auto’s

De subsidieregeling is slechts een van de maatregelen om elektrisch rijden te stimuleren. In 2024 geldt er ook nog een lagere bijtelling voor zakelijke elektrische auto’s (16% ten opzichte van 22% voor een brandstofauto). Ook zijn volledig elektrische auto’s op dit moment uitgezonderd van wegenbelasting.

Laadpaal en laadpas voor je elektrische auto

Overweeg je een elektrische auto te kopen en wil je die thuis op kunnen laden? Dan kunnen we je helpen aan een geschikte laadpaal. Lees meer over een laadpaal voor thuis of vraag een vrijblijvende offerte aan. Een van onze laadpaal experts geeft je graag een advies op maat.

Daarnaast heb je ook een laadpas nodig om op te kunnen laden bij een openbare laadpaal. Bij Laadkompas kun je een gratis laadpas aanvragen. Als je ‘m vandaag bestelt, is hij de volgende werkdag in huis.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.