Thuisaccu Duitsland: info & prijs

Duitsland is een van de voorlopers als het gaat om thuisaccu’s. In vergelijking met Nederland zijn er in Duitsland veel meer mensen die een thuisaccu in combinatie met zonnepanelen hebben. Waardoor komt dat, en kun je een thuisaccu in Duitsland kopen voor in Nederland?

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Thuisaccu Duitsland populairder door grote hoeveelheid zonnepanelen

Dat een thuisbatterij kopen in Duitsland zo populair is, komt omdat er ook heel veel zonnepanelen liggen. Er wordt dus door huishoudens veel meer duurzame energie opgewerkt, waardoor er ook meer behoefte is om overtollige energie op te slaan. Dat kan met een thuisaccu.

In Duitsland zijn er ook verschillende regelingen om de aanschaf van zonnepanelen en thuisaccu’s te stimuleren. Daarnaast is de terugleververgoeding veel lager dan in Nederland, wat de terugverdientijd van een thuisaccu korter maakt.

Wat kost een thuisaccu in Duitsland?

Een thuisaccu in Duitsland is duurder dan in Nederland. Zo betaal je voor een thuisaccu van Solarwatt, een van de grotere aanbieders in Duitsland, tussen de 1.200 en 1.400 euro per kilowattuur (kWh). Dat is exclusief installatiekosten. In Nederland kost een thuisaccu tussen de 750 en 1.000 euro per kWh.

Wel is er in Duitsland een uitgebreide subsidieregeling, die het kopen van een thuisbatterij aantrekkelijker maakt. Zo is er sinds eind september 2023 een regeling waarmee je maximaal 10.200 euro kunt krijgen om zonnepanelen, een thuisaccu en een laadpaal te kopen. In Nederland is zo’n regeling er (nog) niet.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Kan ik een thuisaccu in Duitsland kopen?

Een thuisaccu kopen in Duitsland is mogelijk, maar door de hogere aanschafkosten minder aantrekkelijk. En als Nederlander heb je ook geen recht op de subsidieregeling die voor Duitsers wel geldt. Overweeg je toch een thuisaccu te kopen in Duitsland, neem dan contact op met een Duitse leverancier om te informeren naar de mogelijkheden.

Bij Laadkompas kun je ook een thuisaccu kopen. We helpen je graag verder.

Offerte thuisaccu aanvragen

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen wordt uw stroomverbruik geoptimaliseerd.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kunt u in de avond gebruik maken van uw groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit u nooit onverwachts zonder stroom tijdens een uitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.