Thuisaccu 5000 kWh: prijs + info

Een thuisaccu van 5000 kWh kan heel veel energie opslaan. Eigenlijk is deze hoeveelheid te groot om hier efficiënt gebruik van te kunnen maken. Een 5000 kWh thuisaccu is daarom voor thuis niet geschikt. Ook voor bedrijven is zo’n grote accu niet nodig. Welk type thuisaccu is wel rendabel?

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Thuisaccu 5000 kWh niet los verkrijgbaar

Een thuisaccu van 5000 kWh is zo groot in omvang, dat deze niet los verkrijgbaar is. Het is onmogelijk om voor zo’n accu een geschikte plaats in je huis of bedrijfsruimte te vinden. De capaciteit van 5000 kWh kan alleen gehaald worden door heel veel kleinere accu’s te combineren, bijvoorbeeld van 10 kWh, 20 kWh of 40 kWh.

Wat kost een thuisaccu van 5000 kWh?

Een thuisaccu kost ongeveer tussen de 750 en 1.000 euro per kWh. Dat betekent dat je voor een accu van 5000 kWh tussen de 3.750.000 en 5.000.000 betaalt. Daardoor is dit eigenlijk voor een normaal huishouden geen betaalbare optie. Gelukkig is zo’n enorme accu ook niet nodig en is een kleinere thuisaccu ook een prima oplossing.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Thuisaccu van 5000 kWh niet nodig voor huishoudens

Een thuisaccu van 5000 kWh zou alleen rendabel kunnen zijn voor zeer grote bedrijven die extreem veel energie verbruiken. Het verbruik van een normaal huishouden ligt veel lager. Daarnaast is een thuisaccu van 5000 kWh ook heel groot en onmogelijk in een gewoon huis te installeren.

Wat daarnaast ook meespeelt, is het aantal zonnepanelen om energie op te wekken en op te slaan. Om 5000 kWh aan energie op te slaan, heb je een installatie nodig van zo’n 5.000.000 Wattpiek. Dat komt neer op tussen de 15.000 en 20.000 zonnepanelen. Een aantal dat in de praktijk eigenlijk onhaalbaar is, zowel voor huishoudens als de meeste bedrijven.

Een kleinere thuisaccu van een paar kWh kan wel interessant voor je zijn. Hiermee kun je je eigen opgeslagen energie gebruiken voor bijvoorbeeld je laadpaal thuis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over een thuisbatterij kopen of vraag direct een offerte aan.

Offerte thuisaccu aanvragen

De voordelen van een thuisaccu

Een thuisaccu van 5000 kWh is niet geschikt voor bij je thuis, maar een kleinere thuisbatterij is zeker wel optie. Je maakt hiermee meer gebruik van je eigen groene stroom en minder van het net. Met de hoge energieprijzen is dit erg voordelig. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een thuisaccu:

100% onafhankelijk Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

100% onafhankelijk Fungeert als noodstroom

100% onafhankelijk Positieve invloed op het milieu

100% onafhankelijk Bespaar op je energierekening

Thuisaccu 5000 kWh

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door toekomstgericht laadgedrag en gebruik te maken van weervoorspellingen, optimaliseer je je stroomverbruik.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je in de avond gebruik maken van je groene energie.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je nooit onverwachts zonder stroom tijdens een stroomuitval.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.