Terug naar kennisbank

Verdienen aan een zakelijke laadpaal

Naast het verduurzamen van een wagenpark, kent een laadpaal op zakelijke locatie meer voordelen. Als bedrijf kun je namelijk verdienen aan een laadpaal per laadsessie. Hoe dit in zijn werk gaat leggen we graag uit.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Laadpaal op een zakelijke locatie

Steeds meer bedrijven zijn bezig met verduurzaming en milieubewuste aanpassingen. Dat is vaak terug te zien aan bijvoorbeeld het aanschaffen van laadpalen of zonnepanelen op een zakelijke locatie, om elektrisch rijden of duurzame energie te stimuleren.

In de komende jaren komen er steeds meer elektrische auto’s op de weg, als bedrijf is het slim om daar vast op in te spelen. Voor zowel bezoekers, klanten als personeel. Zakelijke laadpalen kunnen variëren van een enkele of dubbele laadpaal tot een heel laadplein. Laadpalen kunnen tot wel 100 laadpunten met elkaar communiceren, afhankelijk van het merk laadpaal.

EVBox Business laadpalen, configuratie mogelijk tot 20 laadpunten

Verdienen aan een zakelijke laadpaal

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor dubbele of meerdere laadpalen op een zakelijke locatie. Dat vergt een flinke investering, maar gelukkig is dat eenmalig. Dankzij subsidies en andere fiscale voordelen scheelt dit in de totaalprijs. Het voordeel als openbare laadpaal-eigenaar is dat je kunt verdienen aan laadsessies.

Als laadpaal eigenaar kun je verdienen aan het laadtarief voor externe gebruikers. De gebruikers die een laadsessie starten, betalen het door u ingestelde laadtarief per kWh. De laadpalen staan jaren en de aantal laadsessies zullen in de komende jaren alleen maar toenemen, daarmee is de investering snel terugverdient.

Bekijk meer over laadpaa Advies voor een zakelijke laadpaal

Fiscale zakelijke voordelen

Een zakelijke laadpaal brengt ook fiscale voordelen met zich mee. De aanschaf kan gedeeltelijk worden afgetrokken van de winst met fiscale voordelen als gevolg. Één van de belangrijkste voordelen zijn de beschikbare subsidies, om elektrisch rijden in het bedrijfsleven te stimuleren.

Deze fiscale voordelen maken de aanschaf van een laadpaal(en) een stuk aantrekkelijker. De aanschaf wordt lager en vanaf de plaatsing van de laadpalen kun je als bedrijf gelijk beginnen met verdienen.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.