Essent laadpaal: informatie & prijs

Essent biedt naast energieproducten, ook een laadpaal voor thuis aan. Je kunt bij Essent een gratis adviesgesprek aanvragen waarin een laadpaaladviseur je helpt bij het uitzoeken van de best passende laadpaal. Je hebt de keuze uit twee laadpalen van fabrikant Alfen: de Eve Single S-Line en de Eve Single PRO-Line.

Persoonlijke top 3 laadpalen ontvangen?

Persoonlijke top 3 laadpalen ontvangen?

Wat kost een Essent laadpaal?

Wat een Essent laadpaal kost, hangt van verschillende zaken af. Op basis van het adviesgesprek met een laadpaaladviseur, krijg je een prijsindicatie. Het type laadpaal dat je kiest speelt een belangrijke rol in het kostenplaatje. Daarnaast maakt het ook uit hoeveel werk de installatie kost. Als er bijvoorbeeld veel graafwerkzaamheden nodig zijn, lopen de kosten van de Essent laadpaal op. Gemiddeld moet je rekening houden met een bedrag tussen de 1.500 en 2.500 euro voor de installatie van een laadstation bij je thuis.

Laadpaal via Laadkompas
Bij Laadkompas kun je ook een laadpaal voor thuis aanvragen, eventueel met installatie. De twee laadpalen van Alfen die Essent aanbiedt, zijn bij ons ook te koop. Daarnaast hebben we nog verschillende andere laadstations. Meer over de kosten van een laadpaal via Laadkompas, vind je op deze pagina.

Hoe werkt het aanvragen van een Essent laadpaal?

Voor het aanvragen en installeren van een laadpaal aan huis, werkt Essent samen met ChargeCars.nl. Het traject gaat in vier stappen:

  1. Adviesgesprek: het traject start met een adviesgesprek. Een laadpaaladviseur van Essent brengt je wensen in kaart en informeert je over de mogelijkheden. Je ontvangt direct een prijsindicatie, zodat je weet waar je aan toe bent.
  2. Gegevens aanleveren: om een definitieve offerte op te maken, heeft Essent nog wat gegevens van je nodig. Ook stuur je een aantal foto’s van de situatie bij je thuis, bijvoorbeeld van de meterkast en van de locatie waar je het laadstation wilt hebben. Op die manier kan Essent op afstand een goede inschatting maken van de installatiewerkzaamheden en bijkomende kosten.
  3. Definitieve offerte: je ontvangt een definitieve offerte met alle details over de kosten en installatie van de laadpaal.
  4. Installatie laadpaal: Essent installeert de laadpaal op een dag die jou goed uitkomt. Vervolgens kun je direct je auto opladen.
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Veelgestelde vragen

Wat kost laden met een Essent laadpaal? Pijl

Voor het laden aan je eigen laadpaal van Essent, betaal je de stroomprijs per kWh (kilowattuur) van je energieleverancier. Die ligt momenteel rond de € 0,40. Bij een openbare laadpaal ligt dit tarief meestal iets hoger (€ 0,50) en bij een snellader is dit ongeveer € 0,80.

Moet ik een abonnement afsluiten voor een Essent laadpaal? Pijl

Voor alleen de laadpaal heb je geen abonnement nodig. Je kunt ook een laadpas van Essent aanvragen. Om die te gebruiken, betaal je wel abonnementskosten van € 4,- per maand.

Hoe snel wordt de Essent laadpaal geinstalleerd? Pijl

De installatie vindt meestal binnen drie weken plaats. Mocht je de installatie pas later willen, is dat ook mogelijk.

Essent laadpaal

Verrekenen Thuis opladen altijd goedkoper

Bespaar ruim 40% ten opzichte van een publieke laadpaal.

Balancing Sneller laden

Ruim tien keer sneller dan via een stopcontact.

Thuis / prive Altijd plek

Gegarandeerd je auto op kunnen laden.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.