Thuisaccu zelf maken

Een thuisaccu is een flinke investering. Naast de accu zelf, komen er ook installatiekosten bij. Je kunt geld besparen door een thuisaccu zelf te maken. Maar dit is geen klus die je zomaar even doet.

Meer weten over thuisaccu's? Wij helpen u graag.

Thuisaccu zelf maken vereist flink wat technische kennis

Het is toegestaan om de thuisaccu zelf te plaatsen. Daarvoor heb je al flink wat kennis nodig van onder meer elektrotechniek. Een thuisaccu zelf maken vereist nog meer vaardigheden. Omdat je met elektra werkt, kan er een hoop misgaan als je dit niet goed doet. Denk aan gevaar voor brand en ontploffing. En doordat je thuisbatterij niet door een professional is geïnstalleerd, kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de garantie en de schadevergoeding door je woonverzekering. Het maken van je eigen thuisaccu is dan ook niet aan te raden. Je kunt dit beter uitbesteden aan een vakman.

Het zelf plaatsen van de thuisbatterij

Wanneer je handig bent, uitgebreide kennis hebt van elektronica en de leverancier het toestaat, kun je overwegen de gekochte thuisaccu zelf te plaatsen. Hier komt ook al een hoop bij kijken. Denk aan onder meer de volgende zaken:

  • Type thuisaccu: er bestaan verschillende thuisaccu’s met een bepaald vermogen. Het is belangrijk dat je een accu kiest die is afgestemd op je stroomverbruik en op de hoeveelheid energie die je zonnepanelen opwekken.
  • Verbinding met zonnepanelen: de thuisaccu werkt samen met je zonnepanelen en slaat de overtollige energie op. Deze twee systemen moet je dus met elkaar verbinden. Hier is een speciale omvormer voor nodig. Die zorgt voor de juiste samenwerking tussen de thuisaccu, zonnepanelen, meterkast en elektriciteitsnet.
  • Plaatsen of ophangen van de thuisaccu: een thuisaccu is een groot en zwaar apparaat. De batterij kan zomaar 100 kg wegen. Daarom zijn niet alle muren in huis geschikt om het gewicht te dragen, en is hier meestal een dragende muur voor nodig.
  • Ruimte voor de thuisaccu: de thuisbatterij moet in een koele en droge ruimte geplaatst worden. Bijvoorbeeld een zolder of kelder. Sommige type accu’s kunnen ook buiten geplaatst worden.
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Laat thuisaccu installeren door Laadkompas

Al met al is het maken en/of installeren van een thuisaccu dus geen klus die je gemakkelijk zelf doet. Wil je een thuisbatterij kopen? Dan helpen we je bij Laadkompas graag verder. Je kunt bij ons een thuisaccu aanschaffen via onze partner Sonnen. Dit is altijd inclusief installatie door een professionele monteur.

Offerte thuisaccu aanvragen

Veelgestelde vrage

Thuisaccu

Verrekenen Verlaagde energiekosten

Door je stroomverbruik af te stemmen op de opwekking van je zonnepanelen, ga je bewuster om met energie en verlaag je je kosten.

Balancing Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. In combinatie met zonnepanelen kun je ‘s avonds gebruikmaken van de groene energie die je zelf hebt opgewekt.

Thuis / prive Fungeert als noodstroom

Door slimme technologie kan een thuisaccu fungeren als noodstroom. Zo zit je tijdens een stroomuitval nooit zonder stroom.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.