Oplaadpaal elektrische auto nodig?

Met een oplaadpaal, ook wel bekend als ‘laadpaal’, kunt u een elektrische auto opladen. Zowel bij u thuis, op een openbare locatie of op een bedrijfslocatie.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Uw eigen, vrije oplaadpunt

Oplaadpalen staan zowel op publieke locaties als op een privéterrein. Deze palen zijn bezig aan een flinke opmars. Vooral een laadpaal voor thuis wordt steeds populairder. Doordat het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit, worden de publieke oplaadpunten steeds drukker. Een eigen oplaadpaal bij je thuis is dan een goed alternatief. De laadkosten liggen ook een stuk lager dan bij een openbare laadpaal, omdat je gewoon het stroomtarief van je energiecontract betaalt.

Met een eigen oplaadpunt aan huis bent u verzekerd altijd van een plek en kunt u ’s avonds meteen laden. Interesse? De experts van Laadkompas helpen u graag aan een oplaadpaal die past bij uw wensen en situatie.

Bekijk meer over laadpaal kosten thuis Advies bij uw situatie

 

Een geschikte oplaadpaal kopen

Wanneer u een eigen oplaadpaal gaat kopen, is het verstandig met een aantal zaken rekening te houden. Bent u ondernemer? Goed om te weten dat u dan recht heeft op verschillende subsidies. Voor elektrische auto’s en (plug-in) hybrides, zijn er op dit moment drie  regelingen: de Milieu Investerings-aftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL) en de Kleinschaligheids-Investeringsaftrek (KIA). Het verschilt per subsidieregeling wat precies het voordeel is. Ook is er een minimale investering vereist. Voor particulieren zijn er momenteel geen landelijke subsidies.

Een andere factor om rekening mee te houden, is het gebruik van alle technische mogelijkheden van een oplaadpaal. Dit heeft veel invloed op de prijs. Het grootste verschil zit tussen offline oplaadpalen die uw auto opladen zonder verdere functies, en de ‘slimme’ modellen die veel extra’s bieden. Bijvoorbeeld het online regelen van declaraties en het toepassen van load balancing, waarbij het vermogen van je laadpaal wordt afgestemd met de energiebehoefte van andere apparaten in je huis. Het is goed om te bedenken wat uw wensen hierin zijn. Onze experts kunnen hier eventueel advies in geven.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Goede zet: een oplaadpaal op de zaak

Een zakelijke oplaadpaal biedt ondernemers meerdere voordelen. In een tijd waarin steeds meer mensen elektrisch rijden, is het een fijne service voor uw werknemers en bezoekers. Met een oplaadpunt kan iedereen uw bedrijfslocatie bezoeken zonder zich zorgen te hoeven maken over een lege accu – ook wel ‘laadstress’ genoemd. Daarbij is het ook een sympathieke vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), waarin u door een kleine investering laat zien betrokken te zijn bij duurzaamheid en klimaat.

Tevens zien wij dat er door de groeiende populariteit ook steeds meer leaseauto’s elektrisch zijn. Dit lijkt een voorwaartse trend waarin slimme functies ook nog eens veel voordelen bieden voor werkgevers; automatische declaraties, laadparken tot wel 100 punten en zelfs een verdienmodel door eigen tarieven in te stellen voor gastgebruik. Al met al een goede zet voor uw zaak.

Advies aanvragen

Een oplaadpaal kiezen bij uw wensen

Wanneer u een laadpaal koopt bij Laadkompas, bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Wij hebben na uitvoerig onderzoek gekozen voor een selectie van 5 A-merken waarmee wij werken. Binnen deze merken zijn de mogelijkheden nog steeds erg divers en is het een uitdaging de juiste laadpaal te vinden bij uw specifieke wensen. Bij Laadkompas begrijpen wij dit heel goed. Daarom is het geven van goed advies een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wanneer u uw situatie met ons bespreekt, kunnen wij bijvoorbeeld een selectie van drie laadstations voorleggen en vergelijken. Wij denken ook graag mee over subsidies en andere mogelijkheden om u van dienst te zijn. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies!

Bekijk meer over laadpaal installatie thuis Ik wil advies

Veelgestelde vragen

Wat kost een oplaadpaal? Pijl

Een oplaadpaal kost, inclusief installatie, tussen de 2.000 en 2.500 euro. Afhankelijk van de situatie bij je thuis en de exacte werkzaamheden die nodig zijn, kan het bedrag hoger of lager uitvallen. Zo is bijvoorbeeld het type oplaadpaal van invloed op de uiteindelijke prijs. En ook graafwerkzaamheden en het installeren van load balancing spelen een rol bij het kostenplaatje.

Wat is de beste oplaadpaal voor thuis? Pijl

Wat de beste oplaadpaal voor thuis is, hangt vooral af van je persoonlijke wensen en de situatie bij je thuis. Er zijn verschillende soorten oplaadpalen met allemaal hun eigen functies. Drie merken die in ieder geval een kwalitatieve laadpaal leveren, zijn Shell Recharge, Alfen en Wallbox.

Oplaadpalen

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig uw kosten met uw werknemer of leasemaatschappij.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.