Laadpaal voor de Porsche Taycan.

Porsche voldoet aan de verwachtingen en presenteert één van de beste en snelste elektrische auto’s: de Taycan.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Porsche imponeert met de Taycan ev's.

De Taycan is de eerste elektrische auto van Porsche met een passende naam, het betekent namelijk ‘ziel van een jong paard’ in het Turks en ‘fysieke ervaring’ in het Japans. Vooropgesteld voldoet de Porsche-ev aan beide beschrijvingen! De auto heeft de power, de snelheid en de herkenbare flair die men van Porsche verwacht en zet zichzelf direct neer als één van de beste ev’s.

De Taycan 4S geldt als instapmodel met als nieuwe sport-uitvoeringen de Turbo’s en 4S Plus modellen. Maar kunnen deze krachtpatsers wel thuis aan de lader? Jazeker! We geven u de info op deze pagina.

Welke laadpaal past er bij de Porsche Taycan Turbo?

De Taycan 4S heeft een accucapaciteit van 79,2 kW en de Porsche Tayan Turbo één van 93,4 kW, waarbij geldt dat de sportmodellen door hun extra power ook wat sneller zijn in verbruik (met een verminderde actieradius tot gevolg). Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is de de 3-fasen boordlader voor thuisgebruik, hiermee kan een laadsnelheid van 11 kW worden gehaald waarmee de accu in 9 uur vol is. Hiermee haalt de Porsche het nog net om binnen één nacht vol te laden, wat anno 2021 wel de standaard is. Helemaal voor A-merken als Porsche.

Wij adviseren bij de Taycan ev’s dan ook een laadstation op 11 kW, met als extra tip dat een 22 kW boordlader ook optioneel wordt. Als dat zover is en u bereid bent deze additioneel aan te schaffen, dan is een supersnelle 22 kW-lader gewenst om de hoogste laadsnelheid te halen.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Optimaal laden van de Porsche Taycans.

Met het hoge laadvermogen van de Taycans is het belangrijk om ook rekening te houden met het overige verbruik in huis, helemaal als u kiest om te laden op 22 kW. Er zit namelijk een max aan de hoeveelheid stroom die op één moment kan worden geleverd, dus als u veel overige elektra gebruikt dan kan een hoger laadvermogen soms teveel worden. Een goede manier om dit te beheersen is het gebruik van een load balancingmodule die het vermogen van uw laadpaal thuis dynamisch afstemt op het overige verbruik. Stel dat er bijvoorbeeld een warmtepomp draait, dan zorgt de module er op dat moment voor dat beide apparaten van stroom zijn voorzien door het vermogen van de laadpaal iets te dimmen. Dit is veilig doordat het overbelasting voorkomt, maar zorgt ook voor een langere laadtijd. Daarentegen laadt u ’s-nachts – als alle apparatuur uitstaat – dan wel weer tegen de hoogste snelheid.

Laad uw ev optimaal

Laadpaal Porsche

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Wat is de beste laadpaal voor mijn Porsche? Pijl

De “beste” laadpaal hangt af van de eisen die u stelt, zoekt u bijvoorbeeld een offline of een slimme laadpaal?
Laadkompas maakt alleen gebruik van de beste A-merk laadpalen. Welke laadpaal het beste bij u én uw auto past, kan een adviseur voor u uitzoeken. Laat u vrijblijvend adviseren door een van onze experts! Zo heeft u zo snel mogelijk een passende laadoplossing gevonden.

Kan mijn auto aan elke laadpaal laden? Pijl

Laadpalen zijn universeel ontworpen zodat iedere elektrische auto hiervan gebruik kan maken. Het is echter wel raadzaam om het laadvermogen van uw laadstation in lijn te brengen met dat van uw auto. Neemt u bijvoorbeeld een laadpaal met een laadvermogen van 3,7 kW, dan duurt het gemiddeld zo’n 23 uur om een accu volledig te laden. Zo’n laadpaal past dan beter bij een hybride auto waarvan de stroom een aanvulling is op de benzine; bij een splinternieuwe Tesla die 100% elektrisch rijdt, is een laadpaal met een hoger vermogen verstandig.

Laadpaal voor Porsche

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.