De beste laadpaal voor uw Audi.

Audi ontwikkelt zich als premium-merk in de markt voor elektronische auto’s met de e-Tron als populaire vlaggenschip.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal past er bij de Audi e-Tron?

Audi profileert zich steeds meer als premium-merk in elektrisch rijden. In het topsegment verkocht het in 2019 verreweg het meest en liet het Jaguars I-Pace en de Tesla Model X achter zich. En met reden, de e-Tron is namelijk een zeer kwalitatieve EV en daarmee in lijn met de Audi-beleving. Na de 55 quattro als standaardmodel zijn inmiddels ook de S-uitvoering (sportversie), een instap-model (50 quattro) en een Sportback gelanceerd.

Maar welke laadpaal past er dan bij? Voor alle e-Tron modellen geldt dat de boordlader op 3-fasen een vermogen heeft van 11 kW. Wij adviseren dan ook een laadstation vanaf 11 kW om die laadsnelheid te halen. Als aanvullende optie kan een 22 kW boordlader worden geleverd als onderdeel van het Connect-systeem.

Laadpaal voor Audi thuis Audi laadpaal thuis

De e-Tron 50 quattro als instapmodel.

Om de visie op elektrisch rijden ook beschikbaar te maken voor een groter publiek, heeft Audi een goedkoper instapmodel gecreëerd: de Audi e-Tron 50 quattro. Dit is in veel opzichten een ‘light’ versie van de e-Tron, zonder die in zijn kernkwaliteit te raken. De accu is wat kleiner en daarmee ook de actieradius, de acceleratie is minder en datzelfde geldt voor de topsnelheid; die is 190 km/h in plaats van 200. Kleine verschillen dus op een auto die in z’n geheel nog steeds top is.

Essentieel detail dat hetzelfde is: het laadvermogen van de accu is 11 kW. Ook voor het opladen van uw Audi e-Tron 50 quattro adviseren wij daarom een laadunit vanaf 11 kW. Bedenk wel dat ook dit instapmodel kan opladen op 22 kW, als aanvullende optie.

Bekijk onze prijslijst 11 kW laadstation

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Standaard e-Tron 55 quattro met een passende lader.

De standaard ’55’ uitvoering van de Audi e-Tron komt met een reeks aan indrukwekkende eigenschappen waarmee het Duitse merk nogal wat stof heeft doen opwaaien. De maximum snelheid van 200 km ligt ver boven de norm voor elektrisch rijden en de accucapaciteit van bijna 100 kWh zorgt voor een indrukwekkende actieradius: 417 km (WLTP). Uiteraard ligt de prijs van de e-Tron 55 quattro dan ook hoger, beginnend vanaf €84.000.

In de praktijk zien we deze Audi e-Tron echter vooral als lease-optie. In sommige gevallen kunt u dan een laadstation mee-leasen, erg gebruikelijk is dat echter niet en de kosten kunnen nogal oplopen. Een eigen thuislader voor uw e-Tron 55 quattro is dan ook aan te raden. Of voor uw bedrijfslocatie natuurlijk.

Zakelijk laden

De Audi e-Tron als Sportback, GT, Q4 en S-uitvoering.

Audi’s elektrische vlaggenschip komt in nogal wat uitvoeringen, 7 in totaal. Daarvan zijn er al 4 op de markt en zullen in 2021 de GT en Q4-versies worden toegevoegd. Voor alle modellen geldt dat deze leverbaar zijn als Sportback-versie. Deze uitvoeringen hebben een aflopende daklijn, maar zijn onder de motorkap hetzelfde.

Precies het tegenovergestelde geldt voor de sportieve ‘S’ uitvoeringen, die zijn qua uiterlijk namelijk ongewijzigd maar leveren motorisch meer power. Zo heeft de e-Tron S 55 quattro bijvoorbeeld meer vermogen in pk’s, een snellere acceleratie en meer trekkracht dan de normale uitvoering. Die sportiviteit zorgt dan wel voor iets minder actieradius. Het opladen van de Audi e-Tron gaat in alle gevallen hetzelfde, ook in 2021: met een 11 kW-lader.

Bekijk onze prijslijst 11 kW laadstation

Een veilige installatie van uw Audi laadpaal.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Audi e-Tron, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Laadpalen Audi

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig uw laadkosten met werkgever, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden modules aan om uw stroomverbruik te beheersen en piekmomenten te voorkomen. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Uw Audi e-Tron thuis opladen is goedkoper dan bij een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.