Laadkabel kopen?

De laadkabel voor uw elektrische auto.

Laadkabel voor uw elektrische auto

Laadkompas Universele laadkabel - Type 2 - 22kW
Laadkompas Universele laadkabel - Type 2 - 22kW
  • + Geschikt voor alle ampères
  • + Geschikt voor laden op 11 kW (of 22 kW)
€ 199,00 Vandaag besteld, morgen in huis Vandaag besteld, morgen in huis
Laadkompas laadkabel 8 meter - Type 2 - 22kW
Laadkompas laadkabel 8 meter - Type 2 - 22kW
  • + Geschikt voor alle ampères
  • + Geschikt voor laden op 11 kW (of 22 kW)
€ 239,00 Vandaag besteld, morgen in huis Vandaag besteld, morgen in huis
Easee laadkabel Type 2
Easee laadkabel Type 2
  • + Geschikt voor alle ampères
  • + Geschikt voor laden op 11 kW (of 22 kW)
€ 224,00 Vandaag besteld, morgen in huis Vandaag besteld, morgen in huis

Verschillende laadkabels

De juiste laadkabel vinden voor uw elektrische auto kan lastig zijn. Door de vele opties en type laadkabels zien klanten soms door de bomen het bos niet meer. Wij helpen u graag op weg naar de geschikte laadkabel voor uw voertuig.

In de begintijd van elektrische auto’s ontstonden er steeds meer verschillende stekkers. Dit leidde tot veel verwarring. In 2015 is de laadkabel type 2 als standaard laadkabel gekozen in heel Europa.

Het verschil tussen een type 1 en 2 laadkabel is dat een type 1 laadkabel op 1 fase laadt en een type 2 op 3 fasen. Een 3 fasen laadkabel zorgt ervoor dat u tegen de hoogste laadsnelheid kunt laden. Met een type 1 laadt u vanzelfsprekend langzamer.

De ‘type 2’ stekker van Mennekes als standaard.

Alle ev’s worden opgeladen via de boordlader in de auto, met hierin een stekker om de laadkabel in aan te sluiten. Aanvankelijk waren daar nogal veel verschillende varianten in, wat zorgde voor veel onduidelijkheid en problemen. Gelukkig is daar nu een internationale standaard voor, de ‘Mennekes-stekker’ of ook wel ‘type 2’ genoemd. Dit is op EU-niveau bepaald, waardoor men in Europa vrijwel alleen nog stekkers van dit type ziet. Een enkele uitzondering hierop ziet men in het buitenland, in USA bijvoorbeeld waar type 1 nog de standaard is. Ook heeft de populaire Mitsubishi Outlander nog een type 1 stekker, hierbij wordt geadviseerd een ‘omvormer’ te gebruiken. Een speciale kabel die van type 1 naar type gaat.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

De geschikte laadkabel

Bij het aanschaffen van een laadkabel is het erg belangrijk om te kijken naar de aansluiting die u nodig heeft. We weten nu dat we in Nederland en vrijwel heel Europa bij openbare laadpalen gebruik maken van een Type 2 laadkabel (Mennekes), maar dit betekent niet dat uw auto ook beschikt over een type 2 laadkabel aansluiting. 

De type 1 laadkabel aansluiting wordt door Europese autofabrikanten niet meer gebruikt. Een enkele auto op de markt zoals de Nissan Leaf en de Mitsubishi Outlander maken wel gebruik van de type 1 laadkabel.

Ik wil advies Bekijk aanbod

De juiste laadkabel lengte

De lengte van uw laadkabel is erg belangrijk. Laadkabels zijn bij ons verkrijgbaar in lengtes van 4 tot en met 12 meter. De vraag die u uzelf moet stellen is: Waar gaat u de laadkabel het meest gebruiken?

De locatie waar u uw laadkabel gaat gebruiken is leidend voor de kabellengte. Wanneer u vaak op een vaste plek zoals thuis of op het werk laad dan is de optimale lengte tussen de 4 en 8 meter. Laadt u vaak onderweg of op verschillende laadpunten? Dan is een laadkabel tussen de 6 en 12 meter wat wij aanraden, het kan namelijk voorkomen dat er meerdere elektrische auto’s tussen uw auto en het laadpunt geparkeerd staan.

Wij hebben een breed assortiment aan laadkabels. Bent u bijvoorbeeld opzoek naar een Laadkabel Type 2 in een bepaalde maat? Bij ons vindt u diverse mennekes laadkabels in verschillende lengtes.

Ik wil advies Bekijk aanbod

Laadkabel kopen

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden nu ook load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.