Laadpaal Utrecht

Openbare laadpalen voor elektrische auto's

Persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

100% afhankelijk Bespaar geld en tijd: beantwoord 5 vragen.

Laadpaal Utrecht

Op zoek naar een laadpaal in Utrecht? Bekijk op de kaart hieronder waar je in Utrecht en omgeving een beschikbare elektrische laadpaal vindt. Bekijk ook meteen het actuele laadpaal tarief.

Meer over laden

Veelgestelde vragen laadpalen Utrecht

Wat kost laden in Utrecht? Pijl

Laden in Utrecht kost ongeveer € 0,35 per kWh (excl. btw). De gemeente Utrecht heeft prijsafspraken gemaakt met de laadpaalaanbieders, met als doel de tarieven zoveel mogelijk gelijk te houden. Desondanks kan het exacte tarief iets hoger of lager uitvallen, omdat prijswijzigingen niet altijd op hetzelfde moment worden doorgevoerd. Meer kun je lezen op de website van de gemeente Utrecht.

Daarnaast maakt het ook uit wat voor laadpas je hebt. De aanbieder daarvan rekent vaak een starttarief per laadsessie. Bij de laadpas van Laadkompas is dit altijd € 0,39 (excl. btw).

Hoe lang mag je bij een laadpaal staan in Utrecht? Pijl

Er zijn in Utrecht geen regels voor hoe lang je aan een laadpaal mag staan. In 2021 is er een proef in de Veemarktbuurt gedaan om het ‘laadpaalkleven’ tegen te gaan: automobilisten die hun auto langer dan 24 uur bij een laadpaal lieten staan, moesten 25 cent per uur extra betalen. De uitkomsten van het onderzoek waren alleen lastig te meten, onder meer omdat het in de coronaperiode werd gedaan waarin mensen vaker thuis waren. Daarom is besloten om deze maatregel vooralsnog niet verder in Utrecht in te voeren.

Hoe vraag ik in Utrecht een laadpaal aan? Pijl

In Utrecht kun je niet zelf een laadpaal aanvragen. De gemeente plaatst laadpalen op plekken waar dat nodig is. Deze locaties worden bekendgemaakt op de website van de gemeente Utrecht. Bewoners kunnen hier eventueel bezwaar tegen maken.

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.