Laadpaal voor uw elektrische Volkswagen.

Volkswagen geldt als elektrisch pionier en bewijst die status in 2020 met twee veelbesproken ev’s: de e-Golf en ID.3.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Volkswagen op dreef met de e-Golf en ID.3.

Volkswagen geldt als pionier in elektrisch rijden en voelt als autogigant de druk om een solide, elektrisch gamma te bieden. 2020 lijkt het jaar waarin dit ook gaat lukken, want na eerdere introducties van de e-Up! en de e-Golf komt nu het lang verwachte prestigemodel uit, de ID.3. De fabrikant uit Wolfsburg heeft hier zulke hoge verwacht-ingen van, dat het de ID.3 als icoon bestempeld dat net zo relevant zal worden als de Golf – maar dan voor de elektrische generatie.

In Nederland moet het eerste model nog uit de showroom rijden, maar duidelijk is al dat de technische specificaties indrukwekkend zijn, de actieradius van 420km is bv. een goede binnenkomer. Ondertussen staat er voor 2021 nog een elektrische SUV gepland en beweegt Volkswagen zich steeds meer richting elektrisch. Wij laten vast zien welke laadpaal er past bij de huidige modellen.

Bekijk meer over laadpaal thuis voor Volkswagen Laadpaal thuis voor Volkswagen

Welke laadpaal bij de Volkswagen e-Golf?

De e-Golf is inmiddels een goede bekende waarvan de laatste versie uit 2017 komt, lang geleden in de wereld van elektrisch rijden. Nog steeds is de auto erg populair hoewel sommige technische aspecten wel achterhaald raken. De belangrijkste daarvan is de praktische actie-radius met een bereik van nog geen 200 km, dat rijdt voor velen toch weinig ontspannen.

Qua laadsnelheid kan de e-Golf nog wel goed mee. Met de boordlader van de accu wordt een maximale laadsnelheid van 7,4 kW gehaald. Daarom adviseren wij een laad-station dat deze snelheid in kW ook haalt en dit af te stellen op 31A. Dan is uw accu met nog geen 6 uur weer vol, waarbij wel gezegd moet worden dat dit ook aan de beperkte accucapaciteit ligt.

Bekijk meer over laadpaal thuis Advies aanvragen

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Welke laadpaal bij de Volkswagen ID.3?

Volkswagen kijkt vooruit en is met de ID.3 een heel andere weg ingeslagen dan met de e-Golf. Waar laatstgenoemde nog een elektrische versie van de bekende Golf is, wordt de ID.3 een nieuw model dat volledig is opgebouwd als elektrisch model voor de toekomst. In september 2020 kwamen de eerste modellen uit.

De ID.3 werd met 3 verschillende accugroottes geleverd, beginnend vanaf 58 kW (typenaam ID 1st). Alle opties zullen worden geleverd met een 3-fasenlader waarmee een laadsnelheid van 11 kW wordt gehaald. Ons advies hierbij is om een laadstation te nemen dat deze snelheid ook haalt, met als toevoeging dat het afstellen op 16 Ampère hierbij de max is. Hiermee is de 58 Kw-accu in zo’n 6 uur weer helemaal vol.

 

 

Alle informatie over laadpalen

Welke laadpaal bij de Volkswagen e-Up?

De eerste modellen van de e-Up kwamen al in 2014 op de markt en deden aardig wat stof opwaaien. Inmiddels zes jaar verder is er nu de vernieuwde versie van de e-Up! die vrijwel op alle vlakken een grote stap voorwaarts maakt. Grote constante is de compacte uitvoering die zeer goed en prettig rijdt, hierin doet de elektrische variant absoluut niet onder voor zijn brandstofvariant.

Met de actieradius zit het inmiddels goed: de nieuwe e-Up! bereikt zo’n 260 kilometer, wat meer dan goed is gezien het stadse karakter van de auto. De boordlader heeft een uitzonderlijke 2-fasenaansluiting, die wel wat extra snelheid biedt. Wij raden hierbij een laadstation aan dat op 3 fasen laadt, hiermee wordt een vermogen van 7,2 kW gehaald en is de accu met 5,5 uur weer vol.

Bekijk meer over laadpaal thuis Advies aanvragen

 

Laadpaal voor Volkswagen

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.