Subsidie voor uw laadpaal?

Er zijn meerdere subsidies beschikbaar voor elektrisch rijden. Wij adviseren u graag over de verschillende opties.

Advies over mogelijke subsidies? Wij helpen u graag.

Advies over mogelijke subsidies? Wij helpen u graag.

Subsidie voor de zakelijke laadpaal.

Het kan lastig zijn om te bepalen of u aanspraak maakt op subsidie voor een laadpaal. Dit komt doordat er verschil is in subsidies voor de zakelijke en particuliere gebruiker en de voorwaarden zowel landelijk als per gemeente worden bepaald. In grote lijnen geldt dat zakelijk rijders in Nederland de meeste kans maken op subsidie voor laadpalen, maar wat is dan zakelijk? Hieronder wordt verstaan dat de aanschaf op naam van een onderneming wordt gedaan en als investering wordt gezien. Dat kan dus ook in een thuissetting zijn, bv. als zzp’er.

Mocht u het laadstation zakelijk aanschaffen, dan zijn er meerdere subsidies beschikbaar met fiscale voordelen. Dat zijn de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om hier aanspraak op te maken, moet uw onderneming wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Subsidie voor de particuliere laadpaal.

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies voor de particuliere aanschaf van een laadpaal. Ook hier is het weer belangrijk om te bepalen wat ‘particulier’ precies inhoudt, omdat het gebruik van een auto meestal zowel privé (dochter ophalen van voetbal) als voor werk (doordeweeks naar werk rijden) wordt gebruikt. Onder particuliere laadpalen vallen we alle laadstations die op persoonlijke titel worden aangeschaft en die dus niet als investering in een onderneming kunnen worden gezien. Of u de auto vervolgens ook gebruikt om naar werk te rijden is dan ook niet doorslaggevend.

Om elektrisch rijden voor particuliere rijders toch te stimuleren, is er wel een subsidie voor de aanschaf van elektrische auto’s beschikbaar. Staat u dus op het punt om nog een auto aan te schaffen, dat geldt voor nieuwe en tweedehands EV’s. De besparing kan behoorlijk zijn.

Shop laadpaal Shop laadpaal thuis

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Onafhankelijk en vrijblijvend advies.

Een elektrische laadpaal voor uw auto kopen, is geen dagelijkse bezigheid: het is een investering voor de langere termijn. Bij Laadkompas begrijpen we dit we dit heel goed. De duurste laadpaal hoeft niet automatisch de beste te zijn en de voordeligste kan dan weer functies missen die essentieel zijn voor uw persoonlijke situatie.

Wilt u de juiste keuze maken voor uw laadpaal thuis of op bedrijfslocatie? Vraag dan nu de gratis vergelijking aan en ontvang vrijblijvend en op maat gemaakt advies.

Bekijk meer over laadpaal installatie Advies aanvragen

Over subsidie laadpaal

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Kan ik als particulier subsidie krijgen? Pijl

Er zijn voor particulieren helaas geen subsidies meer op de aanschaf van een laadpaal. Wel zijn er ruime subsidies voor de aanschaf van elektrische auto’s en zakelijke laadpalen. Meer informatie hierover vindt u op onze subsidiepagina.

Welke fiscale voordelen zijn er voor bedrijven? Pijl

Voor bedrijven zijn er meerdere subsidies beschikbaar die met name fiscale voordelen bieden. Aan de toekenning daarvan zijn echter wel voorwaarden verbonden die ook nogal eens wijzigen, dus het is belangrijk om dat goed uit te zoeken. Liefst met advies van een accountant of boekhouder. Om te zien welke regelingen er momenteel beschikbaar zijn, hebben we deze pagina aangemaakt.

Gerust op weg

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden modules aan om het stroomverbruik te beheersen en piekmomenten te voorkomen. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.