Ratio solar met load balancing - t/m 22kw

889,00

vandaag besteld, morgen in huis
Expert
Wat onze expert zegt
 • Laden op zonnepanelen
 • Load balancing inbegrepen
 • Gratis Ratio app
 • Alleen zwarte kleur
 • Backoffice niet mogelijk
Alle productinformatie Stel uw vraag
 • Klanten geven Laadkompas een 9,2
 • Laagste prijsgarantie
 • Vast aanspreekpunt van A tot Z

Productinformatie

Omschrijving

De Ratio Solar laadpaal is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Ratio. Deze laadpaal is het resultaat van meer dan 12 jaar ontwikkeling en expertise op de EV-markt. Als absoluut topmodel biedt deze laadpaal alle benodigde functionaliteiten voor thuisgebruik.

Deze laadpaal is volledig ‘Made in Holland’ en voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen voor laadpalen. Het doordachte ontwerp zorgt ervoor dat je altijd een handige plek hebt om je laadkabel op te hangen. Naast het strakke design heeft dit ook nog eens een positieve invloed op de levensduur van de kabel!

Slimme Ratio laadpaal

Bij Ratio Solar krijgt u niet zomaar een standaard laadpaal, maar een innovatieve oplossing die uw laadervaring naar een hoger niveau tilt. De laadpalen zijn uitgerust met dynamische load balancing, een functie die ervoor zorgt dat uw stroomnet thuis beschermd wordt tegen piekspanning en overbelasting.

Stel u voor dat u thuis veel stroom verbruikt op een bepaald moment, bijvoorbeeld wanneer u meerdere elektrische apparaten tegelijk gebruikt. In zo’n situatie zal de Ratio Solar laadpaal automatisch langzamer gaan laden, totdat er weer voldoende capaciteit beschikbaar is om volledig op te laden. Op deze manier kunt u zonder zorgen uw elektrische voertuig opladen, zonder het risico op stroomuitval of beschadiging van uw stroomnet.

Met de gratis meegeleverde app heeft u grip op uw laadsessies en stelt u verschillende laadopties zoals laden op zonne-energie gemakkelijk in.

Laden op zonne-energie

Met de Ratio Solar laadpaal kunt u kiezen uit diverse laadopties, afhankelijk van uw specifieke situatie. Of u nu wilt profiteren van uw zonnepanelen, een slimme combinatie van energiebronnen of simpelweg betrouwbaar wilt laden via het stroomnet. Via de Ratio App stelt u het eenvoudig in.

 • Pure Solar (100% zonne-energie): Laad uw elektrische auto volledig op met behulp van zonne-energie. Een duurzame en milieuvriendelijke keuze.
 • Smart Solar (deel zonne-energie & deel stroomnet): Optimaliseer uw energieverbruik door zowel zonne-energie als stroomnet te gebruiken. Een slimme oplossing voor efficiënt laden.
 • Smart (100% stroomnet met load balancing): Profiteer van de betrouwbaarheid van het stroomnet met geavanceerde load balancing-technologie.

Over Ratio

Al sinds de start in 1960 ontwerpt en levert Ratio Electric oplossingen voor de verdeling van netspanning op werkplekken en kantoren. En oplossingen voor behoeftes in de markt, zoals walstroomaansluitingen voor vaartuigen en laadoplossingen voor voertuigen. Ratio bouwt aan een wereld waarin werkplekken aangenaam zijn en mobiliteit duurzaam is. Door middel van geavanceerde kabels, opladers en accessoires voor elektrische auto’s maken mensen moeiteloos de overstap naar schone energie. Daarnaast bieden onze shore power-producten comfort op het water en dragen onze krachtige oplossingen bij aan efficiënte en aangename werkomgevingen.

Functies van de Ratio App

Ratio levert bij hun laadpalen een gratis app mee, die verschillende functionaliteiten biedt om uw laadervaring te optimaliseren:

 • Inzicht krijgen in de actuele laadsessie
 • Overzicht zien van je laadgeschiedenis
 • De laadstand kiezen die bij je past.
 • De lader vergrendelen of ontgrendelen
 • Uitgesteld laden
 • Kiezen voor de ‘Plug & Charge’ stand: zo kun je zonder pasjes of autorisatie simpel het laden starten!
Meer tonen

Specificaties

Fase 3
Ampere 32 ampere
Contactdoos Type 2
IP-waarde IP54, IK10
Statusweergave Led ring
Hoogte (mm) 400
Breedte (mm) 250
Diepte (mm) 105
Materiaal Kunststof
Internet aansluiting GPRS / Ethernet
RFID reader Ja
Minimum temp -25
Maximum temp 40
Luchtdrukbereik 860 hPa tot 1060 hPa
Vochtigheidsgraad 5% tot 95%
Minimale laadcapaciteit 3,7kW
Maximale laadcapaciteit 22kW
Meer tonen

Installatie

Laadkompas werkt altijd met gecertificeerde installateurs die uw installatie graag in orde maken. Hierbij geldt een laagsteprijsgarantie waardoor u verzekerd bent van de beste, de veiligste én goedkoopste installatie van uw laadpaal. De kosten van een basis laadpaal installatie zijn bij Laadkompas €295,- (excl. BTW) per locatie. In een basisinstallatie zit het volgende:

 • Installatie op locatie in heel Nederland
 • Arbeidsloon
 • Klein materiaal 
 • Wand/paal montage

Bekijk van te voren of uw installatie kosten binnen het basispakket vallen, of kies voor een ander installatiepakket. Mocht er meerwerk voor uw installatie benodigd zijn, dan worden deze kosten achteraf door Laadkompas aan u conform het meer werkoverzicht gefactureerd.

Meer tonen
 • Actief sinds 2015
 • 100% onafhankelijk
 • Tot wel 40% besparen

Onze klanten geven ons een 9.2

Op basis van 542 beoordelingen

SterSterSterSterSter

Fijne mensen en netjes gewerkt!

Nette mensen en ze hebben prima werk geerkt en netjes opgeleverd

Richard , Oss 2 februari 2023
SterSterSterSterSter

Prettig contact en behulpzaam waar nodig.

Snelle plaatsing en prettige monteur. Vragen werden direct beantwoord, ik kreeg direct een offerte en de Wallbox hing een week later aan de muur….Voor een (lastige) softwarematige vraag werd ik doorgestuurd naar de firma Wallbox, die mij ook uitstekend en…

hans blom , Pijnacker 2 februari 2023
SterSterSterSterSter

TOP

Dino was zeer beleefd en kundig. Topwerk geleverd

Jack , Prinsenbeek 2 februari 2023
SterSterSterSterSter

Geweldige ondersteuning

Het advies voor de keuze van een laadpunt was helder en op maat. De monteur heeft vervolgens goed meegedacht over de plaatsing en uitleg gegeven over de werking van het laadpunt. Al met al prima service!

Harald , Dronten 2 februari 2023
SterSterSterSterSter

Goed meegedacht en heldere communicatie

Het advies voor de keuze van een laadpunt was helder en op maat. De monteur heeft vervolgens goed meegedacht over de plaatsing en uitleg gegeven over de werking van het laadpunt. Al met al prima service!

Harald , Dronten 7 september 2022
Basis € 365,95 Pakket 1 € 719,95 Pakket 2 € 840,95
Laadpaal aansluiten en installeren
Arbeidsloon, voorrijkosten, montage & klein materiaal
Aardlekautomaat, uitbreiding groepenkast, installatie load balancing
Tot en met 10 meter voedingskabel en signaalkabel
Grond- en opbouwwerk t/m 5 meter
test
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.