Laadpaal voor Opel Ampera-E.

De Opel Ampera-E is een krachtige auto met een indrukwekkende actieradius, een aanwinst in elektrisch rijden.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal bij uw Opel Ampera-E?

Waar ‘range anxiety’ voor veel automobilisten nog altijd een factor is, kwam Opels Ampera-E als geroepen. De auto verraste vriend en vijand met een maximale range van 500 km, een bereik waarmee Parijs kan worden gehaald op één accu! Dan moeten de omstandigheden wel ideaal zijn en het rijgedrag gunstig, maar toch: de beeldspraak is treffend. Lange afstanden zijn mogelijk door de combinatie van verbruik en accu van dit model, maar welke laadpaal past er dan bij?

Doorslaggevend voor de Ampera-E is dat het een 1-fase boordlader heeft. Hiermee wordt een maximale laad-snelheid gehaald van 6,6 kW, wat een stuk lager is dan de maximale snelheden van nu. Dat is te merken met laadtijden van tussen 10 en 20 uur, waardoor het raadzaam is een laadstation van minimaal 7,4 kW aan te schaffen. Hoger kan ook, alleen zal dat de accu-max 6,6 kW niet beïnvloeden.

Bekijk meer over laadpaal installatie Vind de beste 7,4 kW laadstations

Optimaal laden met uw Opel Ampera-E.

Om het meeste uit de 1-fase boordlader van de accu te halen, is het essentieel om een laadstation te koppelen dat minimaal 7,4 kW laadsnelheid haalt en op 32A is afgesteld. Dan kan de accu worden volgeladen in ruim 9 uur wat bij een laadstation van 16A verdubbelt naar ruim 18u, het is dus verstandig daar van tevoren goed naar te kijken. Mocht u er behoefte aan hebben, dan zijn dit zaken waarover onze experts u graag adviseren. Wij begrijpen dat deze technische aspecten niet voor iedereen meteen helder zijn.

Het verbruik van de accu kan tevens worden gestuurd door meerdere laadmomenten te plannen. Dat kan door regelmatig te laden bij de publieke laadpunten onderweg bij of een laadpunt op bedrijfslocatie. Zo creëert u meer vrijheid en bent u niet afhankelijk van de laadmomenten thuis. Wij hebben de feedback regelmatig ontvangen dat dit uiteindelijk prima kan werken, de grote accu is ook hierin een reddende engel.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Uw laadpaal veilig installeren.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Opel, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Installatie van laadpalen

Laadpaal voor Opel

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de laadkosten met werkgever, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden nu load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.