Eneco laadpaal: informatie & prijs

Eneco is een van de grootste energieleveranciers in Nederland. Het bedrijf verkoopt ook laadpalen, inclusief installatie, onderhoud en beheer. Je ontvangt er ook een gratis Eneco laadpas bij.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Wat kost een Eneco laadpaal?

De de goedkoopste laadpaal van Eneco (Vestel Entry) is verkrijgbaar vanaf € 1.570,-, inclusief installatie. Eneco biedt ook nog twee andere laadpalen aan: de Vestel Basic (vanaf € 1.740,-) en de Alfen Pro (vanaf € 2.110,-). Afhankelijk van de exacte werkzaamheden die bij jou thuis nodig zijn, betaal je uiteindelijk tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Als er bijvoorbeeld aanpassingen worden gedaan aan de meterkast, of er (veel) graafwerk nodig is, lopen de kosten op.

Laadpaal via Laadkompas
Bij Laadkompas kun je ook een laadpaal voor thuis aanvragen. De kosten daarvan komen redelijk overeen met wat je voor een laadpaal bij de Eneco betaalt. Meer over de kosten van een laadpaal via Laadkompas, vind je op deze pagina.

Wat kan ik voorbereiden voor de installatie?

Een monteur van Eneco installeert de laadpaal bij je thuis. Om dit goed te laten verlopen, kun je zelf het een en ander voorbereiden:

  1. Vraag een netverzwaring aan, als dat nodig is. Hiermee vergroot je de hoeveelheid stroom die je huis binnenkomt. En kun je je auto sneller opladen terwijl er tegelijkertijd voldoende stroom overblijft voor andere apparatuur in je huis. De netverzwaring kun je aanvragen op mijnaansluiting.nl. Dit loopt via je netbeheerder.
  2. Zorg dat je thuis bent op de dag van de installatie. Of zorg dat er iemand anders thuis is. Diegene moet meerderjarig zijn en voor jou beslissingen kunnen nemen over de installatie.
  3. Geef de monteur de ruimte om zijn werk te doen. Maak ruimtes vrij waar de monteur moet zijn, zoals de meterkast, kruipruimte en eventueel de tuin voor graafwerkzaamheden.
  4. Tijdens de installatie is er een (korte) periode van ongeveer 30 minuten geen elektriciteit beschikbaar. Houd daar rekening mee.
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Hoe verloopt de installatie van de Eneco laadpaal?

  1. De werkzaamheden beginnen in de meterkast. De monteur sluit de laadpaal daar aan op de groepenkast. Hiervoor wordt ook een nieuwe groep en een nieuwe aardlekschakelaar geïnstalleerd. Hiermee voorkom je overbelasting en kortsluiting. Voor extra veiligheid kan er ook load balancing geïnstalleerd worden.
  2. De monteur zorgt voor de juiste kabel om de laadpaal met de meterkast te verbinden. Soms moet de monteur door een muur of vloer boren, of de kabel ingraven. Hij bepaalt samen met jou de beste route voor de kabel.
  3. Vervolgens plaatst de monteur de laadpaal en sluit de bekabeling hierop aan. Daarna test hij of de laadpaal naar behoren werkt en legt hij jou het een en ander uit.
Offerte laadpaal via Laadkompas

Veelgestelde vragen

Wat als mijn Eneco laadpaal een storing heeft? Pijl

1. Controleer eerst of de stekker goed in de laadpaal en de auto zit. Is dat het geval? Kijk dan of er stof of vuil in de stekkeruitgangen zit.
2. Kijk of de instellingen van je auto kloppen. Het kan zijn dat laden staat uitgeschakeld. In de handleiding van je auto kun je hier meer over vinden.
3. Controleer of je Eneco laadpas goed werkt. Werkt de laadpas niet bij een laadpaal van een andere aanbieder (geen Eneco eMobility)? Neem dan contact op met de klantenservice van de laadpasaanbieder. Werkt de pas juist niet bij de Eneco laadpaal? Ga dan naar stap 4.
4. Schakel de laadpaal voor tien minuten uit en start hem daarna opnieuw op. In de meeste gevallen lost dit het probleem op. Je laadpaal uitschakelen doe je door de groepenkast uit te zetten waar de laadpaal aan gekoppeld zit. Dit staat in je meterkast vaak met een sticker aangegeven. Kun je de juiste groep niet vinden? Zet dan de hoofdschakelaar uit. In dat geval zit wel het hele huis even zonder stroom.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen maar werkt de laadpaal nog steeds niet? Neem dan contact op met Eneco.

 

Eneco laadpaal

Verrekenen Direct besparen

Thuis laden ruim 40% goedkoper dan publieke laadpaal.

Balancing Inclusief load-balancing

Laadsnelheid afgestemd op de stroombehoefte in huis.

Thuis / prive Gratis laadpas

Laadpas voor meer dan 300.000 laadpunten in Europa.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.